Jump to content

Bu Jant Nasıl ve 17 mi Almalıyım 16 mı?

murdock
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 67
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

12

• murdock

10

• honuuu

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Bence 17" olsun 15" den 16" gecersen pek fark etmezki bence 17" al

Ben 18" len geziyorum mesela ama türkiyede olsam 17" takarim.

Mazda3 orijinal 17" janta 205/50lik lastik takiyor.

Eger ayni lastik büyüklügünden takarsan pek bi problemin olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten 17de karar kıldım :) bu Rx8 deki jantın ismini nasıl öğrenebilirim :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla alakasız olacak ama bi jant göstereceğim. orjinalini gördüğümde hayran kaldım ama konfigüratörle bizim arabanın üzerinde deneyince pek hoş durmadı. Fakat eminim gerçekte süper olur, bence burda kötü durmasının sebebi tamemen resmin montaj olmasından kaynaklanıyor...

[smg id=6376]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arbanın üretim tarihine göre değişiyor bu ebatlar.2008 ve öncesi 205-50-17 sürtme yapıyor. Bir önceki  kasa,son version makyajlıların amortisör boyları daha farklı olduğu için 205-50-17 uyuyor.Eğer eski version amortisör varsa arabada 205-45-17 takmak gerekiyor.

Edit :Düzeltme

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arbanın üretim tarihine göre değişiyor bu ebatlar.2008 ve öncesi 205-50-17 sürtme yapıyor.En son kasa makyajlıların amortisör boyları daha farklı olduğu için 205-50-17 uyuyor.Eğer eski version amortisör varsa arabada 205-45-17 takmak gerekiyor.

Murat , eski kasalarda Sport ismi ile 17 jantlı Mazda3 ler de geldi ve sanırım onlar 205/50/17 idi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 yorar gibime geliyor aracı. 1500cc ye takmıştım ben 17" son hızlanma bariz bir şekilde düşmüştü.

ama görüntü 10 numara tabi ona bir şey demem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat , eski kasalarda Sport ismi ile 17 jantlı Mazda3 ler de geldi ve sanırım onlar 205/50/17 idi.

Yanlış anlatmışım.Bir önceki kasanın son makyajlı versionun amortisör boyları daha yüksek.2006 ve sonrasında ilk makyaj görmüş olan Mazda 3 lerin amortisör boyları daha alçak.Dolayısıyla arabanız eski version Mazda 3 ise 205-45-17 takmakda fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım, Bülent ve Ali'nin arabasına 205-50-17 olmaz ama Faruk'un arabaya olabilir diyorsun.

Aslında sen yanlış anlatmamışsın sanırım, ben yanlış anlamışım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım, Bülent ve Ali'nin arabasına 205-50-17 olmaz ama Faruk'un arabaya olabilir diyorsun.

Aslında sen yanlış anlatmamışsın sanırım, ben yanlış anlamışım :D

Yok yok.Cümlenin bir yerinde son kasa demişim.Şimdi düzelttim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 yorar gibime geliyor aracı. 1500cc ye takmıştım ben 17" son hızlanma bariz bir şekilde düşmüştü.

ama görüntü 10 numara tabi ona bir şey demem.

Iste buna karar vermek lazim görünüsmü son hizmi  :)

Ben görünüse gitim ve 18" aldim :D Nede olsa 1.6l motorlan gidip yaris yapmiyacam

Yok eger son hiz diyorsaniz ozaman birak 16" kal hic bosuna para harcama derim.

Ama normal kulanista 18likler bile bence okadar yormuyor ama herkez kendi karar verecek bu ise:) Zevkler ve renkler....

17" aldiktan sonra pek bi problem cekmez arkadas ona göre cilop gibi lastik aldiktan sonra allah kazadan beladan ve önemli olan kaldirimlardan ve cukurlardan janti korusun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

jant çapı ile yol sesi arasında bir alaka var mı?

Ben 14" jantlarımla standart 185/65/14 lastik kullanıyorm. 17 lik janta 185/65/17 lastik yaksam lastik sesinde bir değşim olur mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

185/65/17 Jant lastik takamazsınız diye düşünüyorum.Çamurluklara sürtme yapar.Jant ölçüsü büyüdükçe lastik ebatları genişler ve incelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

jant çapı ile yol sesi arasında bir alaka var mı?

Ben 14" jantlarımla standart 185/65/14 lastik kullanıyorm. 17 lik janta 185/65/17 lastik yaksam lastik sesinde bir değşim olur mu?

Küçük otobüs tekerleği gibi birşey olur o ebat :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...