Jump to content

2010 ve Üstü Mazda3 MP3 / CD Çalar Hakkında

Serdar Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

az önce denedim 1'er 1'er atlıyor :)

Ayarlarda bir seçenek yok mu peki?

:krrsz:

Şöyle düşünmüşler de olabilir; bu çağda buçuklamaya gerek yok, o zaman birer birer atlasın diye programışlardır...

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlginç . Ben bununla ilgili bir ayar da bulamadım. Bunu sormamın sebebi de radyo da yaşadığım problem

Normalde Power Türk heryerden çok Guzel çekerdi bir önceki aracımda ( 2004 Mazda6 ) ama bunda bazı yerlerde çok cizirti yasıyorum . İstanbul da var mı benzer problem yaşayan ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlginç . Ben bununla ilgili bir ayar da bulamadım. Bunu sormamın sebebi de radyo da yaşadığım problem

Normalde Power Türk heryerden çok Guzel çekerdi bir önceki aracımda ( 2004 Mazda6 ) ama bunda bazı yerlerde çok cizirti yasıyorum . İstanbul da var mı benzer problem yaşayan ?

Aracın çekim gücü bir yana; yayın frekansının başka frekanslardan etkilenmesi (İstanbul da maşşallah her frekans dolu) gece/gündüz farkları, yakından geçen gemi veya başka sinyalizasyonların karışması hep birer kötü etkendir...

Bunu aracının sistemine yüklemek insafsızlık olur... Kocaelide de durum hemen hemen aynı, çok sayıda frekans olmamasına rağmen, burada dinlediğim frekansı on kilometre ileride ya cızırtılı duyuyorum ya da duyamıyorum bile...

Bütün her şey kirlilik ile ilgili dostum...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama dedim ya bir önceki aracımda hiç böyle bur aşamada yasamadım .  Aklımı karıştıran da bu.

Diğer aracında bildiğim kadarıyla orijinal müzik sistemi (bose) vardı...

:fiuw:

Bu araçta ise standart müzik sistemi vardır... Deneyebileceğin başka bir mazda3 varsa aynı yerlerde aynı frekansları test edin...

Bence sorun olmadığını bu testle göreceksiniz...

Ancak; sorun aracınızda ise; anten kablosu yıpranmış veya arka girişteki jack iyi sabitlenmemiş olabilir... Bu ihtimaller de var...

Yakın zamanda müzik sistemi kabloları takılıp söküldüyse de tam oturtulmamış olabilir.

Kolay gelsin.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir zamanlar Abimin aracındaki Pioneer Teyp'de aynı sıkıntı vardı. Çihaz Amerika'dan gelmişti, frekans aramasını 1 ve katları olarak kanal arardı. 101-102-103 şeklinde giderdi 101,50 şeklinde buçuklu olmazdı hiç. Oradaki frekans aralıklarının bu şekilde olduğu için, çihazlarında bu şekilde frekans araması yaptığı söylenmişti.

Aynı dönem yine Amerika'dan Panasonic radyolu Walkman de gelmişti :). onunda frekans kanal araması 1 ve katlarıydı. Ama kanal arttırma (+) eksiltme (-) ve Fm-Am tuşlarına aynı anda 5 saniye basılı tutunca. Frekans araması  0,5 buçuklu aramalara geçiyordu.

Senin çihazda da vardır bir ince ayar elbet bu şekilde. Ama menüden ama tuşlardan.

Bu arada acayip nostalji oldu bana o eski Pioner teyp Kafası çıkanlardan. Sonra suya,şoka,darbeye dayanıklı Panasonic walkman. Ve halen o Walkman'im duruyor Eylül bir ara sormuştu bu ne Baba diye. Anlattım inanmamıştı sonra pilleri takıp dinletmiştim çoçuk şok olmuştu. Neyse yeter bu kadar nostalji ve geyik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

ekranda çalan şarkının ayrıntılarının görünmesi tamamen mp3 ün kayıt biçimi ile alakalı.Orjinal track kayıtlarda bilgiler eksiksizdir.sıradan kopyala yapıştır mp3 lerde ise sadece şarkının sırası görünür

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...
2 dakika önce, PeLiKaN :

Benim pc de hazırladığım MP3 cd sini aracın cd çaları görmüyor , bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Mekanizmada bir sıkıntı yok anladığım kadarıyla. Kaydettiğiniz CD'nin başka bir cihazda çalıştığından eminseniz, okuyucu optik gözün temizlenmesiyle sorununuz giderilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
09.03.2011 at 00:52, scrn :

cep telefonu kulaklıklarının 2 parçalı olanlardan mikrofondan sonraki kulaklık kısmını çıkarıp çift taraflı erkek jackla aux a bağlayınca ses araçtan geliyor konuşmayıda mikrofon kısmından halledince kabaca araç kiti oluyor :)

Microfon işini özellikle merak edip denedim ama telefonun microfonunu kullanmadigini tecrübe ettim :)

Aracın bi yerlerinde microfon var ve ordan alıyo sesinizi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar mehaba, kullanan arkadaşlara bişey danışmak istiyorum.

Telefona bağlamak için Aux kablosu almak istedim geçen gün teknosada kalitesine ve fiyatına göre 4-5 çeşit kablo vardı, Karar veremedim, kullanan arkadaşlar herhangi bir kablo alsam ses kalitesi farkediyormu? Her kablo aynı işlevi görüyormu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Raggaman :

Arkadaşlar mehaba, kullanan arkadaşlara bişey danışmak istiyorum.

Telefona bağlamak için Aux kablosu almak istedim geçen gün teknosada kalitesine ve fiyatına göre 4-5 çeşit kablo vardı, Karar veremedim, kullanan arkadaşlar herhangi bir kablo alsam ses kalitesi farkediyormu? Her kablo aynı işlevi görüyormu?

kablodan kabloya fark eder ama çok da hissedilebilir bir fark olmayacaktır. ben 1,5 TL'ye kablo aldım, tatmin oldum. size tavsiyem; kablo boyu kısa olsun, iletkenler uzadıkça dirençleri artar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 dakika önce, Mehmet Özdemir :

kablodan kabloya fark eder ama çok da hissedilebilir bir fark olmayacaktır. ben 1,5 TL'ye kablo aldım, tatmin oldum. size tavsiyem; kablo boyu kısa olsun, iletkenler uzadıkça dirençleri artar.

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...