Jump to content

Corolladan Sonra Mazda 3 Almayı Düşünüyorum.Fikirleriniz?Ayrıntılar?Detaylar?

ercan_wrc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar öncelikle merhaba.

Ben Ankaradan Ercan 27 yaşındayım yazılım uzmanıyım.

Şuanki aracım 1996 model Toyota Corolla 1.6GLİ/AT/AC

Buraya kayıt oldum mazda 3 ü incelemek detaylarını öğrenmek için. biraz uzun bir yazı olacak ama vakit ayırıp okuyacak arkadaşlar bana çok yardımcı olacaktır.

Aslına bakarsanız şuanki aracımdan çok çok memnunum orjinal 107bin kmde daha 3bin km önce brc sıralı lpg taktırdım. aracım zamanının en full modeli olup 4 cam otomatik klima elektrikli ayna vs vs gibi özellikleri var efsane kasanın gli modelini bilen bilir zaten. aracımı ilk sahibinden 82bin kmde iken aldım. ve 5 yıldır bende gözüm gibi baktım. oda şuana kadar hiç beni üzmedi daha 2inci marşa bastığımı bilmem

fakat artık  15 yaşına girdi ve motor vs herşey harika olmasına karşın ekim kasım gibi satıp mazda 3 almak istiyorum.

şimdi şöyle bir piyasa yoklaması yaptım nette kendimce...

bi kere almak istediğim araç 5 yaşından yaşlı olmasın diyorum. bi 5 sene daha binerim sürekli araç değiştiren birisi değilim.

araçta abs airbag ebd asr klima(dijital olması + olur) yol bilgisayarı gibi özellikler olsun diyorum. bagaj benim için önemli...hem genç işi biraz spor hemde ailemle kullanabileceğim sedan geniş araç olsun diyorum. lpg uygulamasında sorun çıkarmasın (mesela vw tsi audi vs gibi modellere uygulanmıyor)..yakıtı 10lt den fazla olmasın. hızlanmalar çok çok önemli değil genelde sakin kullanırım.iç tasarım göze hitap etmeli oturunca bu paraya değdi bee diyip o güveni verecek bir araç olmalı. fiyat olarak 25bin lirayı geçmeyecek sağlam japon kore yada alman araçlarından birisi olmalı diye düşündüm.(fransız araçlarını sevmiyorum) ve son olarak sağlam problemsiz parça sıkıntısı olmayan parçası çok pahalı olmayan bir araç için nette araştırdım.

bulduklarım...

1)2006 corolla sol

2)mazda 3

3)vw golf

4)vw bora

5)honda civic

şimdi bunlar arasından kafamda kalanlarla eleme yoluna gittim..

1)2006 corolla sol güzel sağlam araç donanım konusunda maalesef mazda 3den geri kalıyor

piyasa olarak mazda 3 den iyi. fiyat aralığı 24bin-28bin arası. kronik sorunu debriaj yayından bir gıcırdama sesi gelmesi.aklımda olan bir araç.

2)Mazda 3 yukarıdaki saydığım özelliklerin hemen hemen hepsi mevcut görünüyor + olarak sunroof olması benim için çok iyi (sıgara kullanıyorum) kronik sorunu varmı bilmiyorum.yakıt değerlerini bilmiyorum. lpg uygulamada sorun yok diye biliyorum. dynamic, comfort, touring gibi seçenekler var çok fazla bilgim yok.

3)golf de bagaj küçük lpg ile uyumu pek iyi değil diye biliyorum. şans işi.parçası pahalı,az km yapmış bulmak zor. durduk yere hiçbişey yokken arıza çıkarabiliyor.konfor güzel

4)bora ile golf için düşüncelerim aynı zaten + sı bagaj olması.. eksisi araçta fazla problem olduğu için fabrika üretimine jetta ile devam etti diye biliyorum.

5)honda civic. tutulan güzel bir araç sağlam yakıtı normal lpgde sorun yok piyasası çok iyi.

fakat modellerine göre fiyatı çok yüksek. 2006 makyajlı kasanın son modeli olmasına rağmen yol bilgisayarı yok sırf bu nedenle bunuda eliyorum.2007de şuanki kasaya geçti fakat onlarda 35bin lira civarı.

bu koşulları ele aldığımda. mazda 3 bana ençok uyan araç gibi görünüyor.

şimdi sizlerden madde madde isteklerim olacak arkadaşlar. zahmet eder madde madde cevap verebilirseniz şimdiden araştırmalarımı yakıp kısmet olursa zamanı gelincede yeni aracıma kavuşmuş olurum.

1)En full modeli hangisidir?(Sedan olarak)aralarındaki donanım eksikleri nelerdir?sunroof var-yok klima dijiltal-değil esp var-yok gibi...

2)Yakıt tüketimi benzinde ve lpg de kaç litredir?(parasal olarak değil litre olarak 100km de

şehir içi,uzun yol ..?..km)

3)Parça sıkıntısı oluyor mu?orjinal parça fiyatları ve servis fiyatları nedir?Mesela tampon fiyatı

yağ fitre fiyatı,balata fiyatı, far fiyatı, stop fiyatı?

4)Lpg uygulamalarında sorun yok diye biliyorum ama sizler daha iyi bilirsiniz.

5)Kronik herhangi bir sorun varmıdır?

6)Bu özelliklere göre fiyatının biraz daha düşük olma sebebi nedir?

7)Yol tutuşu-motor gücü-yokuşlarda aracın dolu iken performansı nedir?

8)Yol bilgisayarının özellikleri nedir?kalan km-100km/ortalama litre-şuanki 100kmde yakıtı vs vs..(bazı araçlarda her bilgiyi göstermiyor.)

9) ekstra özellikleri nelerdir?motorlu far ayar-kapı kilitlenince sunroofun kapanması gibi ekstra güzel özellikleri varmı?

ve aklıma gelmeyen diğer bütün ince ayrıntıları sevdiğiniz sevmediğiniz herşeyi yazarsanız arkadaşlar çok yardımcı olursunuz. Şimdiden herkese çok çok teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2005 0 km sol aldım daha sonra ise 2005 Mazda3 aldım donanım olarak mazda çok iyi var olan tek eksisi Yakıt tüketimi ama trahatlığı bunu kapatıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 -en ful modeli dcnamic moelidir sizin alacağınız araba 2010 öncesi olacak sonradan ipressive oldu tabiii

2 -birinde klima dijital diğerinde manuel,havayastığı farkı,sunroof ,bazı confortlar da arka camlar elektrikli değil....aklıma gelenler ve jantlar çelik değil

3-bakım olarak serviste yağ bakımı  diğer arabalar kadar anca parça sıkıntısı yok

4-lpg uygulamasında genelde motor arıza ışığı yanar ama mazdada böle bi sorun yaşayan orumda olmadı bildiğim kadarı ile

5-kronik sorun yok sadece lpg simit olursa biraz yüksek kalıyor ve bagaj daki aparat sağa sola sallanıyor onuda arkadaşlar sünger ile hallediyorlar

6-tabiiki fiyatın düşük olması pazarının toyotadan düşük olmasıdır yada dediğiniz arabalardan

7-1.6 105 bg bi araç yol tutuşu testlerle kanıtlanmış çok iyi.yokuşlardada sıkıntı yok dolu iken bile bu konuda forumda bi çok yazı bulabilirsiniz.özellikle 3 bin devirden sonra bana göre 3 bin devrin altında biraz hantal.

8-yol bilgisayarı kalan yakıtla gideceğiniz yol,ortalama yakıt,anlık yakıt tüketimi,ortalama hızınız,

9-ekstra özellikleri bence saydığınız arabalar içerisinde iç dizaynı en güzel araba ki bunu bir golf sürücüsünede sorsanız söyler.6 lı cd çalar olması diğer dediğiniz şeyler orjnalde yok  sonruuff kapatma gibi ama ucuz şeyler takılabiliyor

saydığınız araçlar içerisinde en donanımlı fiyat olarakda en uygunu tip deseniz hepsini yanyana koyun 10 kişiden 9 u mazda ya bakar.pazarı yok diye düşünmeyin her araba temizse satılıyor forumda gecen arkadaş 2004 arabasıı 26500 e satacağını söyledi çok temizdi işlan vermiş 1 günde sattı yani araba temiz olursa mutlaka alıcısı olur.bildiğim kadarı ile bilgi vereyim dedim .daha bildili arkadaşlar dha ayrıntılı bilgi verecektir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar etrafımdda corolla kullanıcılarıda var lpg de ne yakıyosunuz merak ettim yakıttan şikayet ben ortalama 8 lt yakıyorum ş.içi-ş.arası

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim.

eğer 8lt yakıyorsanız benzinde bence bu iyi bir değer (ş.içi için)

benim corollam otomatik ş.içi ankara trafiğinde 9,5-10lt ye yakın benzin yakıyor.(4,5 sene benzinde bindim.)

lpg ile de 35 litre ile (75tlye doluyor) 330km civarı yol yapıyorum.

Neyse;

evet mazda gerçekten donanımı olsun sağlamlığı olsun görünüşü olsun benide çok cezbetti.

birde corollada şu var 2006 corolla üzerine yeni kasa (e15) çıktı ve sanırım 1-2 sene içinde kasa tekrar yenilenecek 2 kasa değişmiş olacak üzerine ve dediğiniz gibi donanım yönünden de mazdadan zayıf kalıyor.

ve bilmiyorum hiç efsane kasa (ae101) 93-98 model corolla sürdünüz mü? çok güzel araçlardır ayrı bir sürüş zevki vardır satıp üst modellerini alanlar hiçbir zaman benimdeki kasa corollanın tadını alamadıklarını söylüyorlar hatta çok kişi gördüm tekrar eski kasaya dönen.yani yeni 2006 corollayı hevesle alıp sonradan beklilerimi karşılamaması açıkcası beni üzer.

mazda böylece karar vermiş oluyorum. bu 5-6 aylık sürede sizlerle bu forumda vakit geçirerek

daha iyi bilgi alacağım inşallah ki aracı alırkende nerelere ne şekilde bakmak neler dikkat etmek gerekir buradan öğreneceğim.

yakıttan şikayet edenler var ama umarım tahminimden çok daha fazla yakmıyordur :(

bu arada 3 sorum daha olacak

1)aracın boya kalitesi nasıl (toyotaların boya kalitesi pek iyi denilemez.) solma atma gibi problemler oluyor mu?özellikle mavi renkte falan?

2)Kaporta kalitesi nasıl?genelde japon araçların kaportaları biraz daha ince oluyor ufak çarpmalarda hemen göçme meydana geliyor mu?

3)İlk mazda 3 sanırım 2004 model. genelde ilk kasalarda hata oranı fazla olur sonraki çıkan modellerde bu hatalar giderilir. mazda da böyle bir durum varmı?

yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. şuanki aracım ortalama 15binlira ediyor 10bin lirada kredi çekeceğim umarım 25bin liraya 2006-2007 civarı 80-90bin kmyi geçmemiş bir mazda 3 bulurum. özellikle mavi renk çok tatlı görünüyor.

Bu arada bazı ilanlarda dikkatimi çekti arkadaşlar.park sensörü fabrikasyon mu?

birde anahtarsız giriş var diyor bir ilanda da?ısıtmalı aynalar.. biriside elektrikli koltuk demiş ama ilk defa duydum sallamış heralde..son olarak kumandadan bagaj açma mevcut mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eski kasalarda park sensörü serviste takılıyor ve yok diye biliyorum. Aracım 2006 Dynamic ( Full olanı) ve elektrikli koltuk yok. Yan aynalar ısıtmalıdır. Kumandadan bagaj açma da yok. Orijinal anahtarında sadece 2 düğme var. Aç, kapa...

Mazda 3'e gelince C segmentinin kendi parasını en çok hak eden arabası bence. Önceki aracım Bora idi benim de. Model yükseltmek için değiştirmeye karar verdiğimde ilk aklıma gelen yine bir VW olan Jetta idi. Ancak Mazda 3'ü görüp, inceleyip, test ettikten sonra hiç düşünmeden aldım. 2 seneye yaklaştık aracımla ve direksiyonun başına her geçişimde bir kere daha seviniyorum verdiğim karara.

Yakıt konusunda tamamen kullanıma bağlı olmakla beraber uzun yolda 7, şehir içinde 10 lt ortalama görüyorum bugünlerde. LPG var ve hiç sorun yaşamadım bugüne kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...