Jump to content

Mazda'dan Yüksek Verimli SKYACTIV-G 1.3 motor

MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Umarım en kısa zamanda diğer modellerede uygulayıp Türkiye' ye getirirler..

Japonya'da 2011' in ilk yarısı piyasaya verilecekmiş.İlk yarı Haziran' da bitiyor.Önümüzdeki ay sonuna kadar Japonya yollarında gezmeye başlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 74
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

13

• Gökhan

10

• M.E.G

7

• Fotifoti

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Tüpü unutun :) ahmet abi benzin kalitesinden endişeleniyordu. 1:14 sıkıştırma var , ne kadar sıkıştırmao kadar kaliteli benzin dedi. Lpg ile durum nasıl olur bilmiyorum, ama zaten az yakiyor , kendini amorti etmesi daha zor olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnşallah, Türkiye'deki benzin kalitesi kötü diye getirmemezlik yapmazlar. Bir ara Honda yapmıştı bunu, Mazot kalitesi kötü diye dizel araç getirmiyorlardı. Şimdi getirse de pek satamaz.

Bununla ilgili iyi bir deyim vardır bizde.

"Düğün bitti, kınayı ...'na yak" :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda SKYACTIV'e yöneldi, başka bir motor üretilmez büyük ihtimalle ki bu durumda eninde sonunda bize gelir.

Tabii bu sıkıştırmada LPG yi unutmak gerekir denildiği gibi. Sadece bundan değil bir de direk enjeksiyon da var sanırım motorda ki bu durumu zaten daha zor hale getiriyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bunun dizel versiyonu depoyu yol aldıkça dolduruyormuş... hehe..

gerçekten taktir edilesi rakamlar. adamlar o kadar uğraşmış ve gerçekten verimli motorlar üretmeyi başarmışlar. bu motorun üzerinde yanlış bilmiyorsam 113 tane mazda ya ait patent var... :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bomba yav . Bizim kuzularda fordun alt yapisindan kaynaklanan arizalar da olmayacak. Japonlar icin gurur meselesi bunlar , cok saglam araclar geliyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu motorların sesini merak ediyorum, sanmıyorum ki şuanki 3 numaranın motorundan daha tatlı bir sesi olsun, nedense birçok direkt enjeksiyonlunun sesi içimi gıcıklıyor, dizel gibi çalışmasın bu benzinli motor ? Birde yakıt seçme olayı çıkacak gibi görünüyor , kaç oktan ister bu makina , mesela FSI ler 98 olursa tam performans alırsınız diyordu yanlış hatırlamıyorsam el kitabında...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim merak ettiğim performans motorları nasıl olacak yada olacak mı. Yani işi ekonomi ile mi sınırlandıracaklar skyactive lerde.

Bende bunu merak ediyorum. Bir abimiz peugeot 508 aldı 1.6 motor 156 bg aldı. Şehir dışında 90-110 km hız arasında kendinizi kasmadan 4.6 ile 4.8 civarında tüketim rahatlıkla yakalayabiliyorsunuz.Açıkçası mükemmel bi motor yapmışlar.

Mazda da bunun gibi performans ve ekonomiyi bir arada bulundurması lazım. 1.6 motor 125 bg bile gelse düşünürüm almak için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa elin pejosu 1.6 156BG yaptıysa, biz niye 125'e tav olalım?

Abi 125 gelir ama tüketimi 3.0 litre olursa almak için düşünürüm demek istedim. 4.5-5.0 litre arası tüketimi olacaksa düşünmem bile :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...