Jump to content

Mazda 3 Aracın Altını Sürtme

hate
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

S.A.

Arkadaşlar mazda3'lerin altı çok mu alçak, yoksa benim mazdamda mı sorun var. Daha önce focus, corolla ve C4 araçlarım oldu, hiçbirinde yerden yükseklik konusunda sorunum yoktu. Ancak mazda 3 ile en az 1 hafta içerisinde 5-6 kez altını sürttüm. Aracı aldığım kişi mazda3 ler böyle altı alçak demişti.Yayları mı değiştirdiniz dediğimde hayır orjinal demişti.

Araca 4-5 kişi bindiğimde hele her kasisten, yükseltiden korkarak geçiyorum. -ki korktuğum çoğu zaman başıma geliyor, yavaş geçsem dahi altını sürtüyorum çoğu kez. Tanıdık bir arkadaş yayların üzerine uygun bir takos yaptırıp koyalım, böylece biraz yükselmiş olur ve altı sürtmez dedi. Ben pek sıcak bakmıyorum ama altını sürte sürte bi zarar vereceğimden korkuyorum.

Sizin araçlardada durum böylemi, ne gibi önlemler alınabilir. amortisör yada yay her neyse, bunları değiştirmek fayda sağlar mı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

normalde o kadar alçak değil, ağırlıkla çok fark ediyorsa süspansiyonda sorun olabilir. yaylar çok uzun süre dayanıyor. 626'nınkini yeni değiştim. kendisi 92 model 340bin km de :D aracınız 5 yaşında , kaç km de yazmamışsınız. belki süspansiyon istiyor olabilir. kontrol ettirin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

C4 aracımın da altı alçaktı ama kullandığım hep aynı yollar. C4 ile altını sürtmediğim yerde mazda ile sürtüyorum. Araç 114.000 kmde. Birde aracın süspansiyonları bana epey konforlu geldi.Yani baya bi yaylanıyor araba. Önceki araçlarım hep hatchback olduğu için belki böyle hissediyorum bilemiyorum. Şunun için söyleyecektim, yaylanma olduğu zaman süspansiyon sesini duyabiliyorum. Hani bilirsiniz pıss pısss diye ses gelir. İşte o sesi duyabiliyorum. Süspansiyonlarda sorun olabilir o zaman değilmi, yerden alçaklığı ile süspansiyonun alakası varmıdır sizce peki?yani altının sürtmesinin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnsallah yarın çekip koyarım fotoları. Yay da olabilir, şüpheleniyorum açıkcası, araca otururken baya bi aşağıda gibi geliyor içide. Başka mazda3 ile karşılaştırma olanağım olmadığı için, hepsimi böyle yoksa benimki mi anormal anlayamıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdiye kadar birkere sürttüm altını oradan geçerken zaten söylemişti ev sahibi de çıkışta dikkat et yan geç herkes altı sürtüyor orada diye... Yüke binince fazla alçalması süspansiyonlarda bi sıkıntı olabilir diye düşündürüyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Mazda3 alçak bir araç değil bence gayet normal fakat yol durumu ve ağırlık önemli sonuçta yol bozuksa ve ağırlık olarak şöför ile birlikte 4 kişi daha varsa ve bunlar ortalama 80 kiloysa sürtmesi normaldir. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda'nın 15,5 cm yerden yüksekliği gayet fazla, Kia Ceed leri de özellikle ülkemiz için bu seviye yükseltip ithal ediyorlar  diye duymuştum bayisinden,  özellikle yükseltilmiş araçlara örnek Ford Fusion 17 cm, sonra SUV lar başlar 19 cm den itibaren...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende sürttüm hatta altaki pilastiklerde kırılma ve yırtılmalar oluştu.

kaç tl masraf çıkacak acaba yarın göttürüp yama yaptırmayı düşünüyorum

çünkü orjinlaı pahalı imiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 yıl sonra ...

konunun üzerinden seneleerrr geçmiş ama varsa mazda 3 bk nın altını sürtmemesi için bir çözüm bulan yardım edebilirmi lütfen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, EyMan34 :

konunun üzerinden seneleerrr geçmiş ama varsa mazda 3 bk nın altını sürtmemesi için bir çözüm bulan yardım edebilirmi lütfen.

Arka yayları değiştirin. Yıllar geçtikçe daha çok basılıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Mutlu Tekir :

Arka yayları değiştirin. Yıllar geçtikçe daha çok basılıyor. 

Orjinal yaylar suandaki orjinal tekrar almak istesem dünya para yan sanayide pek sıcak bakmıyorum bu yay aralarına plastik kavucuk bir malzeme koyuyorlar onlarla sorun cozulurmu acaba

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yan sanayide sıkıntı olmaz. 

Kauçuk malzeme yayın yaylanan kısmını azaltıyor, aracın dinamiklerini değiştirir. Ama ucuz çözüm deneyin, kendiniz karar verin. Benim tavsiyem yan sanayi yay.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Mutlu Tekir :

Yan sanayide sıkıntı olmaz. 

Kauçuk malzeme yayın yaylanan kısmını azaltıyor, aracın dinamiklerini değiştirir. Ama ucuz çözüm deneyin, kendiniz karar verin. Benim tavsiyem yan sanayi yay.

Bakalım artık kisa zamanda bir karar vercem artik birazdaha arastirayim birde kavucuk malzemeyi kullansam yük ve hızda uzun yolda bana sürüş konforumu düşürürmu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, EyMan34 :

Bakalım artık kisa zamanda bir karar vercem artik birazdaha arastirayim birde kavucuk malzemeyi kullansam yük ve hızda uzun yolda bana sürüş konforumu düşürürmu

bk kasamı çok sürttüm ilk zamanlarda içim acıyordu. Araba her lifte kaldırdığımda kontrol ediyordum ama nereyi sürttüğümü bulamıyordum. Sonrasında pek önemsemiyordum😀

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, ediz07 :

bk kasamı çok sürttüm ilk zamanlarda içim acıyordu. Araba her lifte kaldırdığımda kontrol ediyordum ama nereyi sürttüğümü bulamıyordum. Sonrasında pek önemsemiyordum😀

Bende baya baktim ama zarar ziyan vermiyor toyata carolla hb var arkadasimda oda ayni sorun jopanlar bunu bildigi için alta özel hassasiet gosterip saglam yapmislarda ne kadar saglamda olsada insanın ici gidiyor daha alışamadım ben. Uygun  bir çözüm  yolu arayisindayim suanlik :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...