Jump to content

Landi Renzo-Romano-Brc Hangisi sizce?

volkanstars
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 66
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• serdar471

14

• azkural

5

• volkanstars

23

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Kullanan arkadaşlar bu ses konusunda fikir versinler lütfen. Dizel gibi çakur çukur sesler çıkardıktan sonra dünyanın en iyisi olsa ne olur. Ama belli belirsizse katlanılabilir. Örneğin arabam elime geçmeden önce burada bazı arkadaşlar Mazdanın içeriye çok ses aldığını belirtiyorlardı. Ancak araba elime geçince gördüm ki benim daha önce kullandığım arabalara nazaran hiç ses yok, hatta motorun çalıştığını farketmeyip marş bastığım bile oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki bu ses arabanın içinden duyuluyor mu? Bir de sibop erimesi olayı olduğunda motorun rektefiye girmesi mi gerekiyor, bu değişim için motoru indiriyorlar mı? Motordan hiç anlamam da  :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bugun servise verdim aracımı ve landı renzoda karar kıldım akşama alıcam hayırlısıyla.Ses konusunu servisteki ustalarada sordum ve çok az mıktarda ses olduğunu ancak kaputu açınca duyabileceğimizi soyledi.Zaten bunu diğer markalarda yapıyormuş yanı brc de taktırsan aynı ama biz mazda ya landı renso black enjektörü oneriyoruz dedi.Bugune kadar bırçk montaj yapmışlar mazda 3 lere ve çoğunluğuna landi takmışlar.Kafama takılan birçok soru vardı hepsinide içtenlıkle cevapladılar.Sübap erimesi olayı içinde motora bor katkısı katarız dediller ve buda koruma sağlarmış ayrıyetten yağ kıtıde takıcaklar sübaplar için yanı ekstradan onlem almıış olduk.İnşallah sonuçlar beklediğm gibi olur ve memnun kalırım burdan da paylaşırız.saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara'da Eskişehir yolundaki Opan landi renzo takıyor, garantili olarak. Ama montajları ya da kit hakkında birşey diyemem. Sesli çalışma konusunda ise, en iyisi dönüşüm yapılmış yere gidip test etmek, ses rahatsız ediyor mu etmiyor mu diye.

Sübap konusuna gelince, 50-60.000 km sorun olmadan binersiniz. Ancak daha uzun ömürlü olması kullanmanıza bağlı birazda. Özellikle 4000 devirden sonra benzin kullanmak sübap ömrünü uzatır. Arıza durumunda ise komple motor inmez, üst kapak açılır. Yaklaşık 1200 - 1300 TL masrafı vardır.

Bor katkısının ise bu konuda bir işe yarayacağını sanmıyorum. Yağlama sistemine katılan bir katkı maddesi sonuçta. Anlaşılan servis içiniz rahat etsin diye söylemiş. Ben olsam bor kullanmazdım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Daha önce BRC de düşünüyordum ama bu bilgilerinizden sonra bende eğer LPG dönüşümü yapacak olursam landi renzo taktıracağım Opanda. Forumda yazılan bu konudaki tüm bilgileri okudum diyebilirim. LPG olayı kafamda iyice netleşti artık. Benim açımdan karar verilecek tek konu kaldı. Arabama 3 sene binmeyi düşünüyorum. LPG ile edeceğim kar 3 sene de 2500 tl civarında olacak.  Bu kadar bir meblağ için Mazdamın canını acıtmaya değer mi değmez mi? Bir diyorum az para değil hemen taktır, birde şöyle düşünüyorum; 2500 tl daha pahalı bir arabaya biniyorum gibi düşün oynama hiç arabanla, güzel güzel devam et, takma kafana benzini.

Herkese selam ve sevgilerimle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bor katkı maddesinin işe yarayıp yaramayacacağını aslında zaman göstericek bize ama anlattığı kadarıyla işe yarayacak gibi..Ki zaten mazda 3 sübaplarının magnezyum olup olmadığı da muallakta çunku bununlar ilgili de birçok görüş var.belkide boşuna endişeleniyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar montaj sonrası ilk izlenimlerim gayet güzel çekişte hiçbir problem yok işçilik açısından da gayet temiz bir montaj yapılmış.45 ltlk simit tüpten dolayı bagaj seviyesi bıraz yukseldi bunuda bu hafta boş kalan kısımlara sert sünger takviyesiyle gidermeyi düşünüyorum.lpg göstergesini direksiyonun sol tarafında alt bolmeye koydurttum ve sadece şöför tarafından görülebiliyor.Ses olayına gelirsek motor soğukken yanı lpgye ilk geçiş zamanlarında kaputu açtığımızda biraz ses geliyor enjektörden fakat buda gidilen km arttıkça kesiliyor.Ama araç içine hiçbir şekilde ses gelmıyor.Bıkaç güne ilk depoyu bitiricem o zaman size tuketım değerlerini daha rahat soyleyebilirim.Herkese saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar montaj sonrası ilk izlenimlerim gayet güzel çekişte hiçbir problem yok işçilik açısından da gayet temiz bir montaj yapılmış.45 ltlk simit tüpten dolayı bagaj seviyesi bıraz yukseldi bunuda bu hafta boş kalan kısımlara sert sünger takviyesiyle gidermeyi düşünüyorum.lpg göstergesini direksiyonun sol tarafında alt bolmeye koydurttum ve sadece şöför tarafından görülebiliyor.Ses olayına gelirsek motor soğukken yanı lpgye ilk geçiş zamanlarında kaputu açtığımızda biraz ses geliyor enjektörden fakat buda gidilen km arttıkça kesiliyor.Ama araç içine hiçbir şekilde ses gelmıyor.Bıkaç güne ilk depoyu bitiricem o zaman size tuketım değerlerini daha rahat soyleyebilirim.Herkese saygılar..

hayırlı olsun kullanım değerlerini bekliyoruz...

Muhtamalen bende Landirenzo taktırıcam...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk depom bitmek üzere şu ana kadar ki verilerim..

80 tlye depo fullendi.Lpg litre:2.29 İstanbul

Şu anda 310 km yaptım ve tamamı şehir içi dur kalk trafiği.Ve hala lpg bitmedi yani sesli ikaz vermıyor.Tahmını ustanın dediği 350 km yaparmışım.Aracı ben çok zorlamam genelde 3000 deviri geçmemeye çalışırım.Bakalım maksımum ne kadar km yapıcam.Şu ana kadar bekledğim performansı aldım diyebilirim ve çok memnunum. muhtemelen bu akşam son verileri veririm.Herkese saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten 3000'nin üzerine çıkınca işin rengi değişiyor; değerler gayet güzel, benzinden sonra baya bi rahatlamışsındır :D ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen öle 3000 i fazla zorlamamak lazım  :) Dün ilk depoyu bitirdim sonunda ve klima açık 317 km yol yaptım.Depoyu tekrar fulledım yıne 80 tlye aygaz euro lpg.bakalım bu depoyu da bitirdikten sonra karşılaştırma yapıp tekrar ayara gidicem.Şu ana kadar çok rahatladım diyebilirim yaptığım hesaba göre bu şekilde devam ederse 240 tlye 900 km yol yapar gibi geliyor şehir içinde minumum.Yanı bir dizel aracın deposu 215 cıvarına dolduğunu düşünürsek yaklaşık 1.3 motorlarda 800 km yol yapıyor.Bu hesaba göre ekonomiği mazda konforunda yaşamak bence çok güzel.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mayıs ayında ank opandan aldıgım sıfır km aracıma opan tarafından Landirenzo marka lpg takıldı aracım sıfır km oldugu için ilk 1000 km bıraz sıkıntılı idi bu durum servis tarafından söylenmıstı. şu an 2500 km ve cok memnunum aracım 40 lıtre gaz alıyor ve 380 - 420 km arası yol yapıyor. eger ank ısenız opan ıle görusun derım aracıızın garantı suresı devam edıyorsa garantısıde bozulmuyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Dün aracıma Landi Renzo tüp takıldı dip gaz yapa yapa gezdim ve hiç farketmedim tüptemi benzindemi çalıştığını.Akşam doldurdum depoyu bakalım kaç km yol yapıcam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün aracıma Landi Renzo tüp takıldı dip gaz yapa yapa gezdim ve hiç farketmedim tüptemi benzindemi çalıştığını.Akşam doldurdum depoyu bakalım kaç km yol yapıcam.

Hayırlı olsun Metin,

Arabayı yeniledin mi sen..?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...