Jump to content

Mazda 6 bağaj sorunu

zoptrik
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda 6 2011 sport aracımızın bağajının açılmama problemi üzerine önce problemi analiz etmek için kulağımı bağaj motorunun olduğu yere koyup kumandadan bağajı açmaya bastım. Bilindiği üzere manuel açma kolu yok ve bu sistem bozulduğunda öylece kalıyorsunuz. Tetiklemeyi duyduğumda problemin elektronik olmadığını anladım. Bağaja başka giriş olmadığından Mazda böyle bir durum olması ihtimaline karşı bağaja girebilmek için yolcu tarafı sağ arka koltuk arkasına bir mandal koymuş. Mandal, sağ arka koltuğun arkasındaki çocuk koltuğu bağlantı kapağının içinde biraz önde kalıyor. Bakınca görünmüyor ama elinizi atıp ittirince koltuk kolayca yatıyor. oradan bağaja girip kilit mekanizmasının hemen üstünde kalan delikten bir tornavida yardımı ile içindeki mandalı hafif yana itince bağaj açıldı. Sonra Mekanizmayı söktüm ve motorun düzgün çalışmadığını gördüm. Motorun kodu; Mabuchi Motors FC-280PT-20150 VN401111 . Biz bu motoru temizleyip taktık, güzel çalışırken 1 hafta sonra aynı şekilde bağaj açılmadı. Kablo kopukluğu ihtimaline karşı, bağaja giden bağajın köşesindeki flex boruyu açıp içindeki kabloları kontrol ettim sıkıntı yok. Problem bu motorda. Piyasada birebir aynı kodlu motor bulamadım. FC-280PT-20150 VN395708 kodlu motoru sipariş ettim, motorun içi ve bağlantı noktaları birebir aynı ama mili ve milin çıkış yönü farklı. Kendi motoru çentikli, yeni motor sıkı geçme. Hiç olmadı sadece arka kömür grubunu değiştirir takarım. Özellikle bağaja giriş için ben çok zor buldum bu bilgileri, belki birinin işine yarar diye yazıyorum. 

Uzun aradan sonra 

İyi forumlar... :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...