Jump to content

Mazda 3 AT Şanzıman Konusundaki İddialaşma ve Ortaya Çıkan Özellik..

Srkn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest uyumsuzelement

Ben dik rampalarda otomatik araçlarda genellikle el freni ile kalkarım şanzımana yük bindirmem.

bende freni bırakırken gazı verir kalkarım yani sol ayak kullanırım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğiniz durumda şanzımana binen yük yokuşun eğimine göre değişir, yani 1500 kg'ın tamamı şanzımana binmez, tabii ki 90 derecelik bi yokuş değilse :) ??

simdi eger bahsettigimiz diklik 45 derece egim ise, (bence baya buyuk bir diklik olur) 1500 kg lik aracta, 1500*cos(45)=1060 kg yuk biner gibi duruyo sanki.

E buda sanzuman icin az sayilmaz gibi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

simdi eger bahsettigimiz diklik 45 derece egim ise, (bence baya buyuk bir diklik olur) 1500 kg lik aracta, 1500*cos(45)=1060 kg yuk biner gibi duruyo sanki.

E buda sanzuman icin az sayilmaz gibi :)

Şimdi binen yüke değilde asıl konu olan geri kaçırma olayına göre değerlendirecek olursak; 45 (kırkbeş) derecelik bir yokuşta manuel vitesle kaldıracak insan içinde durum çok da farklı olmayacaktır, çoğu dik yokuşta bende çok rahat durup kalkıyorum ama kalkışta biraz süre uzayınca balata kokusu gelmeye başlıyor :D

Binen yük konusuna gelince; Az veya çok o sizin kanaatinize kalmış tabii ki ama söylemek istediğim sonuca ulaştıysanız benim için problem yok hesabınız doğrudur  :hi:

Bu arada 45 derecelik bir yokuş şöyle birşey oluyor;  :o

Range Rover Sport + Land Rover Discovery 3 / LR3 extreme steep climbing - Pro7 Galileo Fake Check

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Colt'un "6 ileri 6 geri"*** şanzımanından sonra benim Mondial'in 3 ileri vitesi bile mükemmel geldi.. :D

***: Her ileri vites attığında sürücü ve yolcusunu geri attığı için 6 ileri 6 geri dedim.. :D Artık o şanzımanın adı: 6 ileri 6 geri.. :D

güzel isim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende freni bırakırken gazı verir kalkarım yani sol ayak kullanırım

denemek ve alışmak lazım belki gerçi ama.

aniden gaza basma ya da frenden tutarsız çekme ihtimali.. zor olmuyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

denemek ve alışmak lazım belki gerçi ama.

aniden gaza basma ya da frenden tutarsız çekme ihtimali.. zor olmuyor mu?

inan hiç bir sıkıntı olmuyor,en azından ben alıştım bende olmuyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

inan hiç bir sıkıntı olmuyor,en azından ben alıştım bende olmuyor

öndekine yapıştırmıcak  :boks: şekilde ilk fırsatta denicem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...