Jump to content

Triger Zincir Değişimi

Guest phenix06
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

gel beraber yıkılalım honu :) sen arabayı çarpmamaya bak honucan. kasko felan hikaye. araba yatıyor şimdi serviste, tampon yapılacak bekliyorum. kuzusuz kalmak çok kötü bişi :(

walla guzuya genelde çarpıyolar ben ne kadar kassamda  :D  allah kavuştursun seni de ne deyim inşallah bi an evvel kavuşursunuz...

Bu arada moderetörlüğün de hayırlı olsun fatih hocam, güle güle modere et :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

walla guzuya genelde çarpıyolar ben ne kadar kassamda  :D  allah kavuştursun seni de ne deyim inşallah bi an evvel kavuşursunuz...

Bu arada moderetörlüğün de hayırlı olsun fatih hocam, güle güle modere et :D

sağol honucan, Allah sevenleri ayırmasın :D

phenix'ten sonucu bekliyoruz :) bu arada triger zincir fiyatı ne kadar ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

kusura bakmayın baya bi uzun ara oldu

zincir sesi kesilince servise tekrar gittim

servisten aldığım cevap "gergidenmiş demek, gergi dolunca kesilmiş"

sizcede bi gariplik yok mu bu olayda?

demekki ellerinde zincir olsa hemen değiştirip 800 tl bayılacaktım

bu olaydan sonra servis güvenilirliği benim için tartışılır

saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servise söyleseydiniz bunu ne diyeceklerdi acaba ???

Bi kere daha kanaat getirdim ki servislerin bazıları gerçekten servislik yaptıkları arabaların özelliklerini ya tam olarak bilmiyorlar  :kafa: (kötü ama yine de birazdan düşüneceğim seçeneğe göre iyi ihtimal), ya da çiğ süt emmişler esnaflıktan nasibini almamış geleni gideni kazıklamaya meyilliler  :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

kusura bakmayın baya bi uzun ara oldu

zincir sesi kesilince servise tekrar gittim

servisten aldığım cevap "gergidenmiş demek, gergi dolunca kesilmiş"

sizcede bi gariplik yok mu bu olayda?

demekki ellerinde zincir olsa hemen değiştirip 800 tl bayılacaktım

bu olaydan sonra servis güvenilirliği benim için tartışılır

saygılarımla

Ben bu durumu soğuk havada aracın motor ısınana kadarki sürede olduğunu düşünüyorum

zira eski aracımda soğuk havada çalıştırdığım zaman ilk 5 dk Lifter( Subaplar ) şıkır şıkır ses yapıyordu. Yağın eksik olması özelliğini kaybetmesi ve kullanılan yağın kalitesi yağ filtresi. bunlara etki edebildiği gibi yağ pompasından kaynaklı bir sorunda olabilir .

Aracınıza daha önceden Bor power Motor Silk gibi motor koruyucu katkılar konulmuş ve konulduğu sırada kullanım talimatına göre 30 dk rolantide çalıştırma vb. gibi kullanım hataları yapılmış ve ürün motorun içinde geçen en küçük yağ kanallarının birinde bir miktar tıkanıklık yapmış olabilir. vs. vs.

Öncelikle geçmiş olsun. Yağınısı 5-30 veya 10-40 kullanmanızı tavsiye ederim

İyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 yıl sonra ...

Aracim 310bin kmde. Zoncirin degisip degismedigini aldigim kisi de bilmiyordu. Her 10 bin de kurum soforune verip servise ( İzmir Yeni)  gonderiyormus.

Zincirin degisip degismedigini nasil ogrenebilirim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servis kayıtları dışında öğrenemezsiniz. Kolay kolay da kırılmaz. Zincirli motor için en önemli unsur yağın değişim periyodu dur. Zincirin uzamasına ve kopmasına en büyük sebep budur. Servis değişim periyodu için ne diyor? Sene km bilgisi var mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, zoptrik :

Servis kayıtları dışında öğrenemezsiniz. Kolay kolay da kırılmaz. Zincirli motor için en önemli unsur yağın değişim periyodu dur. Zincirin uzamasına ve kopmasına en büyük sebep budur. Servis değişim periyodu için ne diyor? Sene km bilgisi var mı?

Kopması değil de zincir zamanla illa ki uzuyordur. Minimal de olsa uzuyordur. Bu uzama neleri etkiler?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, zoptrik :

Rutin bakımlarda aracı servise gönderiyormuş ama Mazda Yeni kapandığı için gidip kontrol ettiremedim tabi. Başka bir servise sorsam bilgi verirler mi? Kapalı devre bir veritabanları var mı acaba?

Ayrıca sorunsuz şekilde biniyorum. Alalı yaklaşık 10bin km yaptım bile.Araçta zaten zincir sesi vs. yok.

1 saat önce, tansu87 :

Kopması değil de zincir zamanla illa ki uzuyordur. Minimal de olsa uzuyordur. Bu uzama neleri etkiler?

Neden uzasın ki?Malzeme ona göre seçilmiştir diye düşünüyorum. Bence minimal de uzasa aracın çalışmasında bir aksaklık olur herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Lupara :

Rutin bakımlarda aracı servise gönderiyormuş ama Mazda Yeni kapandığı için gidip kontrol ettiremedim tabi. Başka bir servise sorsam bilgi verirler mi? Kapalı devre bir veritabanları var mı acaba?

Ayrıca sorunsuz şekilde biniyorum. Alalı yaklaşık 10bin km yaptım bile.Araçta zaten zincir sesi vs. yok.

Neden uzasın ki?Malzeme ona göre seçilmiştir diye düşünüyorum. Bence minimal de uzasa aracın çalışmasında bir aksaklık olur herhalde.

Her yetkili servis geçmiş dökümanınızı çıkarabilir. 

Bence sürekli çekilen bir demir az da olsa uzar. Koptuğu zaman niye kopuyor? Malzeme Akma dayanımının üstüne çıkıyor artık ve zincir kopuyor. O zamana kadar metal yoruluyor ve dayanım düşünüyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, tansu87 :

Öncelikle subap zamanlarını etkiler ama araçlarımızda hem krank hem egzantrik sensörü olduğu için stabil çalışma etkilenmez. Daha fazla uzamada boşluk gergilerle alınamayacak noktaya geldiğinde ses yapar. Aslında ses yapsa bile çok sıkıntı yok ama uzamış zincir üretim spec lerini yitirmiş dayanıklılığını yitirmiş metal demek yani her an kopabilir demektir. Şakası yok 5000 tl yi sanayi kasasına atar gelirsiniz. Ben burada yağ değişim periyotlarına bakarım. Servis özel farketmez yağ zamanında (hatta zamanından önce değişirse iyi olur) değişmeli zincirin de servis değişim periyoduna uyulmalı mümkünse orijinal parça kullanılmalıdır. Bu değişim periyodunu SADECE ve SADECE üretici bilir. 1.3 multijetler de zincirli 120 binde değişiyorlar, 125 binde kopanı gördüm. (çok garip değil mi?zincir bu nasıl kopabilir 120 binde) Eski mersolar da zincirli, bir çoğunun üzerinde halen fabrikanın taktığı 40 senelik zincir vardır. Serviste bütün değişim periyotlarının da yazdığı servis manueli vardır kesin ama aracınızın modeline göre olan kitabı alıp kurcalayıp bulup size söyleyecek meraklı servis personeli var mıdır bilemiyorum. http://www.mazdabg.com sitesinde kesin ingilizce manuel vardır ama site sanırım rusça, translate vs. biraz vakit geçirmeniz gerekmekte. Kolay gelsin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aşağıdaki resimde bileşenleri gösterilen triger zincirini incelediğimizde , dönme hareketi esnasında pim dış yüzeyleri ile burç iç yüzeyleri arasında sürekli olarak temas var. Bu temas uzun vadede kesinlikle aşınmaya ve buna bağlı boy uzamasına neden olacaktır. Yağın özelliğini yitirmesi ise bu süreci hızlandıracaktır. 

ScreenHunter 6096.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...