Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Dizel Yakıt Tüketimi

Arilda07
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sn domestos aracınız dizel 115 hp mi

Keşke öyle olsaydı hocam... Şimdi çok yakmadığını nereden biliyorsunuz diyebilirsiniz...

8:)

Sizin vermiş olduğunuz bilgilerden normal kullanımda çok yakmadığını rahatlıkla söyledim. Çünki sizin verdiğiniz kullanım şartlarında aracın çok yakması gayet normal...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn domestos aracınız dizel 115 hp mi

Sizin için bunun bir önemi var mı ? Benim aracım dizel 115 Hp, yakıt verilerimi defalarca paylaşmışımdır. Benim veya diğer arkadaşların paylaşımlarının, sizin için bir önemi var mı? Yazılanları dikkate aldığınıza dair, en ufak bir belirti görmedim sizde. Siz halen kendi düşünce ve fikirlerinizden sapmıyorsunuz.

Şehir içi 5.4 - 5,7...maksimum 6 litreleri görüyorum. Uzun yolda 4.4. litreleri gördüm diyorum. Tüm bunların sizin için bir önemi yok. Çünkü Mazda 3 dizel çok yakıyor, size göre.

Nasrettin hocanın bir sözü aklıma geldi. Hırsızın hiç mi suçu yok yahu....!!!  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya hocam inan senin haklı olmanı o kadar çok isterim ki.ama 6. vites 90-100 gitsem bile 5.5 un altı olmuyor ama.belki de bana moral olsun diye diyosundur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan kardeşim yanlış değerlendiriyorsun.ben senin aracın çok yakıyor demiyorum.benim araç böyle diyorum.başka benim gibi çok yakan var mı, varsa nasıl çözdüler öğrenmeye çalışıyorum.bu arada hep memnun olmanı dilerim aracından.stres yapmaya gerek yok bu tartışmayı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan kardeşim yanlış değerlendiriyorsun.ben senin aracın çok yakıyor demiyorum.benim araç böyle diyorum.başka benim gibi çok yakan var mı, varsa nasıl çözdüler öğrenmeye çalışıyorum.bu arada hep memnun olmanı dilerim aracından.stres yapmaya gerek yok bu tartışmayı

Yanlış değerlendiriyorsun demenizden sonra inanın ki sesli güldüm. Bu güne kadar o kadar çok problem ve şikayet dile getirdiniz ki. Aynı sorunu, defalarca farklı farklı, ilgisiz konu başlıkların altında bile defalarca dile getirdiniz. Defalarca aynı kısır döngü ile, her seferinde başa döndük. Kisi sorununu noktasından,virgülüne kadar detaylı anlatmış. Siz halen bu kişiye, tam olarak sizin aracın sorunu nedir sorusunu sordunuz. (Orbitus)

Hadi ben yanlış değerlendiriyorum diyelim. En azından okuyorum, ve yanlış değerlendiriyorum diyelim, sizin tabiriniz ile. Ama siz, size yazılan hiç bir cevabı değerlendirmiyorsunuz bile.

"Forumda benim gibi çok yakan var mı diye merak ediyorum demişsiniz." Burada ikinci kez sesli güldüm. İşte bizde bunu anlatmak istiyoruz size. Bakın kendi kendinize cevap vermişsiniz. Benim gibi çok yakan var mı.. Evet sizin aracınız çok yakmıyor...Siz çok yakıyorsunuz.

Stres yaptığımı nereden çıkardınız !! Artı bu bir tartışma değil ki !! Forumda açılan ortak araca sahip Mazda Sevenlerin. Bilgilerini, tecrübelerini paylaştığı bir platform....Aracım ses yapıyor, çok yakıyor, tıslıyor, 1.viteste 20 km hızı geçmiyor,daha aklıma gelmeyen vs. şeylerle stres yapan sizsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan hocam sinirlenmiş yine.mazda hakkında olumsuz yorum duymaya tahammulü yok.nasıl görmek istiyorsa ordan bakıyor.ha ben ha araba yakmış.ama o ben yakmışım gibi değerlendiriyor.aslında o da biliyor benim değil bendeki mazdanın çok yaktığını demek istediğimi....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana yeni bir araba mı alacaksın Sn Domestos. çok makbule geçer hocam.

Yeni bir araba alacağım, hemde senin hak ettiğin markalardan... Cherry, Gelly, Samand gibi...

İlhan hocam sinirlenmiş yine.mazda hakkında olumsuz yorum duymaya tahammulü yok.nasıl görmek istiyorsa ordan bakıyor.ha ben ha araba yakmış.ama o ben yakmışım gibi değerlendiriyor.aslında o da biliyor benim değil bendeki mazdanın çok yaktığını demek istediğimi....

Net olarak söylüyorum, tahammülsüzlüğümüz senin tavırlarına... Bana ne mazda'ya söylenen laftan bana ne senin sesinden, yakıtından ama sana insan gibi yazıldıkça aymazlığa vurdun, vuruyorsun... Bilerek yapıyorsan tahammül sınırını aştın bilesin, ama bilmeyerek bunu yapıyorsan bu satırları uyarı olarak kabul etmeni istiyorum... Ancak; her iki seçenek bana uymaz diyorsan, sesin, soluğun, yakıtın, ıvırın zıvırın umurumda değil...

:sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracim 2012 mazda 3 115 liklerden duz yolda 90 100 le gidince 3.8 -4 lt yakiyor 130  140 la gidincede ortalama 5 - 5.5 lt yakiyor... sehir ici saglikli olcum yapma sansim olmadi... genel olarak aracın yakitindan memnunum. fabrika verilerini tutturmak pek zor degil ibrahim bey sanirim sizin surus stilinizi bi gozden gecirmeniz gerekmekte yada yakinlarinizda ayni aractan varsa bide onunla bi deneme surusu yaparsanız sorunun nerden kaynaklandigi konusunda size fikir verecektir die düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tüm sıkıntılarını servis zamanı dile getirip problem var mı yok öğrenecez artık.daha nasıl kullanacaz bu arabayı.bisiklet değil ki arada omzuma alıp gideyimm.ne yapsak az yakmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Aracım 2012 model Mada 3 turing dizel. Aracı sıfır aldım ve alır almaz 1000 km uzun yola çıktım 120 km yi hiç geçmedim ve 200 liralık mazot tükettim mazotun litresini 4,37 den aldım yol bilgisayarı 5,5 litre gösteriyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım 2012 model Mada 3 turing dizel. Aracı sıfır aldım ve alır almaz 1000 km uzun yola çıktım 120 km yi hiç geçmedim ve 200 liralık mazot tükettim mazotun litresini 4,37 den aldım yol bilgisayarı 5,5 litre gösteriyordu.

Rodaj kilometresi tamamlandığında değerler biraz daha düşer...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genelde 170-180 ile gittim. Hesapladigim yakit tuketimi 8.1 lt.

Fatih abi aman böyle açıklamalar yapma ne olur. Sonra bu yazılanları yarım yamalak okuyarak. Gerçek yakıt değeri bu sanıp, çok yakıyor vs. diye hayıflananlar oluyor. Sonra çık işin içinden çıkabilirsen. Anlat babam anlat....ama nafile. :)

Ama yinede bu hızlara rağmen çok iyi değerler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fatih abi aman böyle açıklamalar yapma ne olur. Sonra bu yazılanları yarım yamalak okuyarak. Gerçek yakıt değeri bu sanıp, çok yakıyor vs. diye hayıflananlar oluyor. Sonra çık işin içinden çıkabilirsen. Anlat babam anlat....ama nafile. :)

Ama yinede bu hızlara rağmen çok iyi değerler.

Zaten var forumda bi tane (bkz.ibomaz) 140-160 yaptım ve 6-7 litre yaktı diyor ve bu değerleri çok görüyor...

120 km/h geçildiğinde yarı yarıya kadar fazla yakması normal zaten...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genelde 170-180 ile gittim. Hesapladigim yakit tuketimi 8.1 lt.

Bu sefer güldürmedi diyelim. Bu ne hız tutkusu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...