Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Dizel Yakıt Tüketimi

Arilda07
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bülent bey,

Öncelikli olarak geçmiş olsun. Allah beterinden korusun ve tekrarını yaşatmasın. Perte çıkan aracınızla, şu satın aldığınız araçların motorları aynı. Her ikisi de PSA motoru kullanıyor. O yüzden yakıt sarfiyatı üç aşağı beş yukarı aynı seyredecektir.

Yeni aracınız da hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız güvenli sürüşler diliyorum. :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2013 sedan dizel impressive 61.5

2012 17bin impresive aracımı kaça alırsınız dedim satın aldığım yere, 42bin teklif ettiler. O rakam da oradan bir araç alırsam imiş. Yoksa 39bin vereceklermiş :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2012 17bin impresive aracımı kaça alırsınız dedim satın aldığım yere, 42bin teklif ettiler. O rakam da oradan bir araç alırsam imiş. Yoksa 39bin vereceklermiş :D

Torunuma Bırakırım Yine Satmam O Fiyata :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim sağolun..bu işler öyle olur zaten alırken altın olan aracınız satmaya götürseniz aynı yere bakır muamelesi yaparlar..ama Allah bir kaza bela vermedikten sonra zaten satmam arabamı en az 4-5 yıl kullanırım sonuçta ticaretini yapmıyorum bu işin ve aracıma aşığım..ayrıca her aracın bir alıcısı vardır sabretmek lazım..60 binlik arabayı 40 bine kimse satmaz artık o eskidendi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

merhaba arkadaşlar..bilgilendirme amaçlı bir paylaşımda bulunayım..hafta sonu aracımla uzun yol yaptım..giderken araçta ben(şoför) hariç, 3 yetişkin ve 4 (6ay - 6 yaş arasında) çocuk vardı..ve tabii bagaj full..depomu fulleyip yola çıktım ve minimum 120km-maksimum 140 km hızla seyrettim varmaya yakın depoyu tekrar fulledim..810 km yol yapmışım 200 tl fulledim (shell 4,37 den)..dönerken yine depoyu fulleyip aynı yolda deneme yapmak için sabit 120 km hızla geldim nadiren 140 lara çıktığım oldu..araba tamamen boş (bagajdaki 2-3 poşeti saymazsak) ve abartısız en az 9-10 tane kırmızı ışıkta dur-kalk yaptım..ankaraya geldiğimde yeniden fulledim depoyu..855 km yol yapmışım 175 tl ye full oldu depo (shell 4,36)..bence çok harika değerler benim açımdan..sizin fikriniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim dikkat çekmek istediğim nokta, yüklü ve yüksüz yakıt değerleri... Yüzde 20 fark etmiş... Yakıt hesabı yaparken bu faktörü göz ardı etmemek gerekiyor...

Allah kaza bela vermesin Bülent, harika değerler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim dikkat çekmek istediğim nokta, yüklü ve yüksüz yakıt değerleri... Yüzde 20 fark etmiş... Yakıt hesabı yaparken bu faktörü göz ardı etmemek gerekiyor...

Allah kaza bela vermesin Bülent, harika değerler.

amin abi cümlemize inşallah..evet yük epey etkiliyormuş, zaman zaman da klima kullandım söylemeyi unutmuşum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bülent kesinlikle çok iyi değerler. Bu konuda benim rekorum 43 Litre ile 965 Km yol katettim. İstanbul-Fetihey-Marmaris güzergahları arasında, bagaj full dolu, eşim+kızım, arka koltuğun önüde bagaj yükü dolu. Yazın bu seyahati yaptığım için, genelinde klima açıktı. Hızım da genel ortalamam 110-120 idi. Dönem dönem sollamalarda 140 nadirde olsa 160 Km hızı görmüşümdür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bülent kesinlikle çok iyi değerler. Bu konuda benim rekorum 43 Litre ile 965 Km yol katettim. İstanbul-Fetihey-Marmaris güzergahları arasında, bagaj full dolu, eşim+kızım, arka koltuğun önüde bagaj yükü dolu. Yazın bu seyahati yaptığım için, genelinde klima açıktı. Hızım da genel ortalamam 110-120 idi. Dönem dönem sollamalarda 140 nadirde olsa 160 Km hızı görmüşümdür.

abi çok iyi valla..100 km ile gidersen 40 litreye 1000 km devirirsin demektir bu..

aslında hep bu şekilde 120 km sabitle gitsem araç gerçekten çok ekonomik oluyor..ama her zaman olmuyor ki yol bitmiyor sıkılıyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Litre/100km değerlerini yazarsanız, 1 sene sonra da yazdığınız mesajın anlamı olacaktır.

evet hocam onu da yazalım..şöyle oluyor galiba 120 km hızla 40 lt ye 855 km yol yapmışım..yani başka bir deyişle 100 km de 4,67 lt yakıt tüketmişim.. (

(4,67 lt / 100 km)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkadaşlar..bilgilendirme amaçlı bir paylaşımda bulunayım..hafta sonu aracımla uzun yol yaptım..giderken araçta ben(şoför) hariç, 3 yetişkin ve 4 (6ay - 6 yaş arasında) çocuk vardı..ve tabii bagaj full..depomu fulleyip yola çıktım ve minimum 120km-maksimum 140 km hızla seyrettim varmaya yakın depoyu tekrar fulledim..810 km yol yapmışım 200 tl fulledim (shell 4,37 den)..dönerken yine depoyu fulleyip aynı yolda deneme yapmak için sabit 120 km hızla geldim nadiren 140 lara çıktığım oldu..araba tamamen boş (bagajdaki 2-3 poşeti saymazsak) ve abartısız en az 9-10 tane kırmızı ışıkta dur-kalk yaptım..ankaraya geldiğimde yeniden fulledim depoyu..855 km yol yapmışım 175 tl ye full oldu depo (shell 4,36)..bence çok harika değerler benim açımdan..sizin fikriniz?

1.)

200TL/4,37TL/Lt=45,76Litre

810 Km 45,76 Litre

100 Km X Litre

X= 5,64 Litre/100Km

2.)

175 TL/4,36 TL/Lt=40,13Litre

855 Km 40,13 Litre

100Km X Litre

X= 4,69 Litre/100Km

Kullandığınız lastikler nedir? Özel bir hava filtresi vs var mı? Araç şuan kaç km de?

Ben 5.1 Litrenin altını görmedim hiç, imzamdaki değerin içinden ayrı ayrı görebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kendi aracımdan örnek vereyim. Şu an 71 bin km'ye geldi. İlk 20 bin km'de sarfiyatım, 6,7-7,5 litreler arasıydı karma tüketimde. 20 bin km'den sonra sarfiyatım düştü. Şu an karmada 5,8 - 6,4 tüketimim var. Uzun yolda 4.4 litreyi yakaladım. Yolcu ve yük olmasaydı, 4 litreyi yakalama ihtimalim oldukça yüksekti. Lastiklerim 205/55/16 basınçlar 32 ps'dir. Her 10 bin katlarında düzenli servise girer aracım.

Lastiklerim Michelin Primacy 3

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullandığınız lastikler nedir? Özel bir hava filtresi vs var mı? Araç şuan kaç km de?

Ben 5.1 Litrenin altını görmedim hiç, imzamdaki değerin içinden ayrı ayrı görebilirsiniz.

hocam arabamı sıfır aldım, o değerleri yakaladığım yola çıkmadan 4200 km de idi araç, şuan 6300 civarında..henüz hiç bakıma girmedim 10 bini bekliyorum..özel hava filtresi yada herhangi bir aksam yok fabrika çıkışı gibi..lastik ebatları 205/55/16..bence aynı değerleri kesinlikle yakalarsın..sabit 100-120 km arası gidersen uzun yolda bence 5,1 altına kesinlikle düşer..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam arabamı sıfır aldım, o değerleri yakaladığım yola çıkmadan 4200 km de idi araç, şuan 6300 civarında..henüz hiç bakıma girmedim 10 bini bekliyorum..özel hava filtresi yada herhangi bir aksam yok fabrika çıkışı gibi..lastik ebatları 205/55/16..bence aynı değerleri kesinlikle yakalarsın..sabit 100-120 km arası gidersen uzun yolda bence 5,1 altına kesinlikle düşer..

Yol bilgisayarlarına güvenerek ölçüm yapma tam olarak ölçemiyorlar. Bende 2010 Model Dizel kullanıyorum ve şehir içi 300 kuruş yakıyor. Şehirler arası 250 kuruşa düşüyor. Ortalama hızım 85 iken benim araç yol bilgisayarına göre 5.1 lt yakıyor. Bir not daha depoyu tam doldurdugumda 900-950 km şehirlerarası yol gidebiliyorum. Şehir için 650-700 km

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol bilgisayarlarına güvenerek ölçüm yapma tam olarak ölçemiyorlar. Bende 2010 Model Dizel kullanıyorum ve şehir içi 300 kuruş yakıyor. Şehirler arası 250 kuruşa düşüyor. Ortalama hızım 85 iken benim araç yol bilgisayarına göre 5.1 lt yakıyor. Bir not daha depoyu tam doldurdugumda 900-950 km şehirlerarası yol gidebiliyorum. Şehir için 650-700 km

zaten hesabım yol bilgisayarına göre yapmadım hocam önceki mesajlarda yazdıklarımdan anlaşılacağı gibi cebimden çıkan parayla ve yaptığım km ile hesaplama yaptım..yol bilgisayarı net olarak vermez zaten..aracımın ortalama yakıt tüketim verilerini aldığımdan buyana  hiç sıfırlamadım ve şu an karma yakıt 6,1 gösteriyor yol bilgisayarı mesela, ortalama hız 55..yani ona bakmıyorum ben..para/km hesabı yaptım..anlık kullanımda 85-90 km ile 3,0 ı da görürsün 13,0 ı da görürsün, o değerler hesap yapmak için gerçekçi bir veri değildir zaten..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hatta bu haftasonu yine uzun yol yapacağım galiba..yeniden deneyeceğim ve buraya yazacağım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...