Jump to content

2. Nesil Mazda 3 Dizel Yakıt Tüketimi

Arilda07
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Doğru diyorsun Sn Domestos hasta olup ölmezsem.Katalog değerlerinin varsın her zaman 1 değil 2 litre üstü olsun.Sana da bir dizel mazda 3 alalım 115 hp olanından.

Emin olun hocam ne aracınızda bir sorun var ne de yakıtı fazla... Bana gelince; bu ülkede bu mantık varken arabaya fazla para verilmez ama Türk egosu bu önce arabası ile hava atacak...

:D

Şaka bir yana; dizel gelmiş benzin fiyatına, lepege benzinin yarısını geçmiş biz ne alsak boş... Şu anda en mantıklı yakıt yine de lepege :)

Aracımı satarsam mazda3 2003-2007 model aralığı düşünüyorum. Tabi bütçe ve aracın temizliğine bağlı...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu aracı 10 yıl bineceğim diye aldım.Durmadan değiştiremem.ekonomi meselesi işte...Bi de şu hayatta sıfır km.araba alayım dedim işte.İnşallah dediğin gibi sorun yoktur Sn. domestos

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu aracı 10 yıl bineceğim diye aldım.Durmadan değiştiremem.ekonomi meselesi işte...Bi de şu hayatta sıfır km.araba alayım dedim işte.İnşallah dediğin gibi sorun yoktur Sn. domestos

Hiç bir makina sorunsuz çalışmaz, hiç bir insan kusursuz olmaz... Bu yüzden kusur ve sorun ararsan mutlaka var, ama olmayan şeyleri de sorun yapmaya kalkarsan bu araca sen 1 yıl bile dayanamazsın bu mantıkla da o araç seni yarı yolda bırakır, denemesi zamanla ve bedava...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın ibomaz

Benim naçizane fikrim , herşeye çok olumsuz bakıyorusunuz aracınızla ilgili olarak,

neden derseniz

Baskı balata sorunu benimde başıma geldi 20 gün aracım serviste bekledi

Sonra triger bilyası sesi benim aracımda da vardı garantiden 2 hafta parça bekledim değişim yapıldı

Aracı yıkadım cilaladım tam garajdan çıkarken garajın kapısı üstüne kapandı kapıda çizgi halinde göçük oluştu

Sonra yine arabayı yıkarken yine sağ kapı açarken garajımdaki dolaba çarpı nokta şeklinde iz oluştu

Sonra uzun yolda park yerine girerken ön tanpon kimin koyduğu belli olmayan uzun bir çubuk şeklindeki demire girdi ön sağ tampon çıkıntısı içine girdi yaptırdım

Tüm bunlara rağmen yinede çok şükür diyorum aracımdan çok memnunum olan olduktan sonra yapacak birşey kalmıyor ama hepsinin er geç bir çözümü var merak etmeyin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın ibomaz

Benim naçizane fikrim , herşeye çok olumsuz bakıyorusunuz aracınızla ilgili olarak,

neden derseniz

Baskı balata sorunu benimde başıma geldi 20 gün aracım serviste bekledi

Sonra triger bilyası sesi benim aracımda da vardı garantiden 2 hafta parça bekledim değişim yapıldı

Aracı yıkadım cilaladım tam garajdan çıkarken garajın kapısı üstüne kapandı kapıda çizgi halinde göçük oluştu

Sonra yine arabayı yıkarken yine sağ kapı açarken garajımdaki dolaba çarpı nokta şeklinde iz oluştu

Sonra uzun yolda park yerine girerken ön tanpon kimin koyduğu belli olmayan uzun bir çubuk şeklindeki demire girdi ön sağ tampon çıkıntısı içine girdi yaptırdım

Tüm bunlara rağmen yinede çok şükür diyorum aracımdan çok memnunum olan olduktan sonra yapacak birşey kalmıyor ama hepsinin er geç bir çözümü var merak etmeyin

Beterin beteri var derken bu tarz şeyleri kast etmiştim, birde Orbitus örneğini unutmamak gerek... Siz sorunsuz bir aracı nazarla birlikte çatlatmak üzeresiniz, dikkat edin...

:tey:

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınızın yakıt değerleri şehir içi 5,2 şehir dışı 3,8 litre olarak görülmekte, hiç bir kullanıcı bu yakıt değerlerine ulaşamaz ve ortalama olarak bu değerlerin hep 1 litreden fazla yakıt harcadığı bir gerçektir...

Sizin aracınız zaten rodaj döneminde olduğu için zaten biraz daha fazla yakacaktır/yakıyordur, üstüne üstlük birde sizin kullanım tarzınız biraz agresif olduğu düşünüldüğünde (siz yazmışsınız) yakıt değerleriniz normal değerlerde...

Ama; biz burada ne yazarsak yazalım, size ne söylersek söyleyelim siz yine maalesef aracınıza "ama" ile başlayan cümleler kullanarak haksızlık etmeye devam edeceksiniz...

Size şunu hatırlatayım; beterin beteri vardır dikkat edin...

8)

Veli abi bu değerlere çok yaklaştım. İstanbul-Ölüdeniz-Marmaris arası 100 Km'deki ortalamam 4.4 Litre. Bunu belki hatırlarsın burada diğer sayfalarda kalmış olsa gerek, paylaşmıştım. Ve iddaa ediyorum ki 4.4 litrenin altına da düşürebilirim. Ben bu sarfiyatı 2 yolcu, bagaj full, arka koltuk bagaj full ve full depo yakıtla yaptım.

Yolcu olmadan,15-20 litre yakıt, boş bagaj ile İstanbul-Ankara yolunda. 100 Km'de 3.8 Litre değeri ya yakalarım. Yada çok yaklaşırım.

Bu aracımın guv,guv ses çıkarmaması..

1.viteste 20 Km'hızı geçtiğinde bağırmaması

1 ve 2.viteste silkelememesi...

Baskı balatasında sorun olmaması...

İlgili değil kesinlikle...Tamamen ve tamamen sürüş tekniğimle ilgili....Aracımın artık, huyunu, suyunu, nabzını, karakterini...iyicene analiz ettim ve öğrendim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bütün mesele de; sahip olduğun şeyin en iyisi olduğunu düşünerek hareket etmektir İlhan... Çoğu insanın gıpta ile baktığı araca sahip olacaksın ve o aracı yerden yere vuracaksın... Bu ilahi adalete sığmaz... Ya o aracın elinden uçar gider, ya da sen o araca binemez hale gelirsin... Bazı şeyleri göz önünde bulundurmak gerekli.

Herkeslere kazasız günler.

:nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ve son olarak kullandığım hiç bir otomobilin yol bilgisayarına güvenmem. Yakıtımı her daim full depo ve sürekli aynı Şhell istasyonundan alırım. Senin de her zaman dile getirdiğin gibi. En iyi yakıt sarfiyatı sağlaması bu şekilde yapılır. Full depo yakıt alınır, yol yapılır, ışık yanar, yapılan Km not alınır. Tekrar full depo yakıt alınır. Alınan yakıt litresi X 100 Km % kat edilen km = 100 Km'deki yakıt sarfiyatı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her zaman derim,olumlu düşünmek lazım. İyi düşün, iyi olsun...

Birde bu yakıt sarfiyatı konusunda, unumu eledim ben artık. Eleğimi duvara assam yeridir.:)

Zaten bu yakıt sarfiyatı konusunda. Efe, Serkan ve Onur bana acayip uyuz oluyorlar. :D

Bu konudan soğudum desem yeridir. O kadar deneyim,tecrübe ve tavsiye paylaşımlarımız havada kalınca. İster istemeden insanın şevki kırılıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fatih Bey şehir içinde 6-7-7,5 litreler benim için makul değerler.İnşallah dediğiniz gibi ilk bakımdan sonra düşer.Sayın domestos sakin kullanımlarda da uzun yolda 5,5 altına inemedim ve ölçümlerimi depo fullemeye göre yapıyorum.şehir içinde 8-8,5-yokuşlu yerlerde 12 litreleri ölçüyorum.hasta edecek bu araba beni...

Hiç böyle hayaller kurma. Bakımdan sonra yakıt düşer diye birşey yok. Bu filmi daha önce defalarca gördük. Düşer de ancak 0,1-0,15 belki. Bunun da kimseye bir faydası yok.

Yol bilgisayarı kalibre edilmediği sürece herkes bu tip kaygıları yaşayacaktır.

Delirecek bir durum da yok. Daha evvel ki mesajlarımda neler olabileceğini yazdım. Zaten herkes aşağı yukarı aynı şeyleri yazmış. Kendin hesaplamaktan başka çaren yok. Gerçekten yazılanların ötesinde değerler var ise o zaman endişe etmeye başlayabilirsin.

Ben Ankara Çankaya bölgesinde araç kullandığım zamanki değerler ile Kızılay bölgesinin altında kalan semtlerde kullandığımda neredeyse 1 lt fark ediyor. Çünkü bir taraf dere tepe, diğer taraf dümdüz...

Çok faktör var....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Artık öyle ki ustalık vs'yi geç insanın alışkanlıkları çok önemli. Artık hatırlamadığım bir süreden beri araç kullanıyorum; ayak el öyle bir alışıyor ki farkında olmadan kullanıyorsun aracı, 5 dakika dikkat edeyim diyorsun 6. dakika unutuyorsun yine bildiğin gibi kullanıyorsun. Artık genlere işliyor sanki.  :)

Aynı yol koşullarında aynı yakıtla aynı bölgede eşim benim arabamla, benden

100 km'de yarım litre daha az yakıyor. Demek ki onun tekniği biraz daha sakin, alışkanlıkları biraz daha farklı ya da vites değişmini benden daha iyi yapıyor vs... Baktığım zaman aslında çok da seri kullanıyor...

O nedenle dir ki yakıt tüketimi mevzusu havanda su dövmek gibi birşey...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O nedenle dir ki yakıt tüketimi mevzusu havanda su dövmek gibi birşey...

Aynen öyle, bu konuya çok takılmamak gerekiyor yoksa insanın canı sıkılıyor, çünki ülkemizde akaryakıt çok pahalı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiç böyle hayaller kurma. Bakımdan sonra yakıt düşer diye birşey yok. Bu filmi daha önce defalarca gördük. Düşer de ancak 0,1-0,15 belki. Bunun da kimseye bir faydası yok.

Yol bilgisayarı kalibre edilmediği sürece herkes bu tip kaygıları yaşayacaktır.

Delirecek bir durum da yok. Daha evvel ki mesajlarımda neler olabileceğini yazdım. Zaten herkes aşağı yukarı aynı şeyleri yazmış. Kendin hesaplamaktan başka çaren yok. Gerçekten yazılanların ötesinde değerler var ise o zaman endişe etmeye başlayabilirsin.

Ben Ankara Çankaya bölgesinde araç kullandığım zamanki değerler ile Kızılay bölgesinin altında kalan semtlerde kullandığımda neredeyse 1 lt fark ediyor. Çünkü bir taraf dere tepe, diğer taraf dümdüz...

Çok faktör var....

bakimdan sonra dememin sebebi arabanin 10bin km yi doldurmasindan dolay idi

Aldigim butun sifir dizel arabalarimda karsilastigim bir durum , bu aracta da ayni seyi yasadim , sifir araclarin 10bin km de yakit tuketimleri tam olark oturmus oluyor ve baya dusus gosteriyor hayal falan degil yani

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

0 km aracın rodaj süresinde fazla yakacağı aşikardır. Motorun pistonlarının, yataklarının birbirine alışmasından tutun, dişli kutusu, rulmanlar vs. dahi fazla yakıt tüketimine neden olacaktır. Motorinin benzine yetiştiği şu sıralarda dizel araçlar artık can yakıyor ve insan çok sevdiği arabasına binmek dahi istemiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...