Jump to content

Isınınca Tekleme/Silkeleme Sorunu (Lantis 97)

t_lantis
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Öncelikle tanışma iletimin ardından aylarca durup durup ikinci iletimi ilk sorunumla yazmamdan dolayı hoşgörünüze sığınarak konuya gireyim.

Lantis aracımda bir süredir motor ısındıktan sonra, yalnızca alt devirlerde ve daha çok küçük viteslerde kendini gösteren silkeleme/tekleme yaşıyorum. Aynı zamanda; ısınıp bu silkelemeyi yaptıktan sonra, rolantide çalışırken egzosdan hava üflerken arada bir anlık 'pof' diye ses yapıp egzosdan motora doğru hava çekiyor. Aracımda lpg kiti var. Sorunu lpg de çalışırken daha çok yapıyor olsa da benzinde de yapıyor artık. Yapılan işlemler; farklı bir distributor denendi(aslında çok çok küçük bir ihitmal olsa da belki o da arızalı idi), buji kabloları ve bujiler değişti, lpg ayarları gözden geçirildi fakat sorun devam ediyor. Artık ateşleme sistemi dışında bir hata olduğunu düşünüyorum. Ayrıca diagnose cihazında herhangi bir hata kaydi da gözükmüyor.

Başta bahsettiğim hoşgörünüzden dolayı tekrar teşekkür ederek yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı sorun birebir benim aracımda da vardı usta 2 parçadan yapar dedi önce ateşleme modülünü değiştirdim düzelmedi ardından ateşleme bobinini değiştirdim şuan hiç bir sorun kalmadı umarım sizinkide düzelir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sorun benim aracımda da var. özellikle rampa çıkarken. çok dik rampalarda küçük viteste çıkarken ve motor ısınınca yapıyor. Bobinler değişti bir de adını unuttum ama motor devrini ayarlayıp, kayış turunu sayan bir alet var o da değişti ama hala yapıyor.  düz yolda ve ufak rampalarda hiç sıkıntım yok. bana da yardım lütfen!!! ateşlemede sorun olduğu kesin de. kafama takılan motor çok ısınınca yapması. soğuyunca tekrar aynı rampayı rahat rahat çıkıyorum. hatta benim araç stop ediyor. ve çalışmıyor. motor soğuyunca tekrar çalışıyor. Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Devirdaym hortumlarında bir tıkanıklık olabilir mi araç hararet yapıyor mu, buji kablolarını ne zaman değiştirdiniz ? Araçta lpg var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

buna benzer bir sorunu ben yaşamıştım.arabada 1 ve 2nci viteslerde aşırı silkeleme ve titreme yapıyordu.ustaya götürdüm kaputu açınca  motordan çıkan körüklü hava hortmunun yarılmasından kaynaklandığını gördük

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...