Jump to content

Hidrojenli Rx-8

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İrfan bahsettiğin konu tanıdık geliyor ama Türkiye Bor dan kaliteli ürünler çıkarabilen bir ülke değil .. Bor maden olarak ucuz ama işlendiği zaman çok değerli oluyor ki onu da Türkiye de beceremiyorduk kısa vadeye kadar. Sanırım yeni yeni birşeyler yapılıyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

biliyorum abi o konuyu ne yazık ki boru işlemeden ucuza satıyoruz sonra adamlar işleyip bilmem kac katına onlarca ürün halinde satıyorlar bize_bi borcam yapıyoz heralde ama oda kaldımı artık emin degilim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İrfan bahsettiğin konu tanıdık geliyor ama Türkiye Bor dan kaliteli ürünler çıkarabilen bir ülke değil .. Bor maden olarak ucuz ama işlendiği zaman çok değerli oluyor ki onu da Türkiye de beceremiyorduk kısa vadeye kadar. Sanırım yeni yeni birşeyler yapılıyor..

bende burak abiye katılıyorum bor işlenmeden bir işe yaramıyo işlenmeside zor bu yüzden derhal madenler açılıp özelleştirilmeli

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Efe BMW nin bir depo hidrojen ile gittiği mesafe konusunda bilgi var mı ? O kadar motora hidrojen mi dayanır ? Sonra atmosferdeki hidrojen bitti diye bağırmayalım :D

Ama 6000 motor için biraz düşük bi beygir gücü yani, yokuşta bile kalır o araba demedi demeyin :P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Efe BMW nin bir depo hidrojen ile gittiği mesafe konusunda bilgi var mı ? O kadar motora hidrojen mi dayanır ? Sonra atmosferdeki hidrojen bitti diye bağırmayalım :D

Hidrojen bitti demeyiz de, bu arabalar su buharı veriyo atmosfere, ileride tüm dünya baya yağışlı bi iklime sahip olacak gibi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İleride benzin bitince beygir aramıyacaz :D 1 tane olsa yeter diyecez onun içn şikayet etmemek lazım :D

Binerim bisikletime valla :) Muhatap dahi olmam, bi motorun sesini özlerim o kadar  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bak fikrim geldi. Şimdiden at yetiştirmeye başlayalım. İleride kesin çok rant var bu işte.. Bize yaramaz ama Selim (bizim ufaklık) kesin ağa olur :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama mesafe çok kısa.. 100 km çok az.. Zaten bu tür şeylerin doğalgaz, hidrojen gibi büyük araçlarda kullanılmasının sebebi takılacak tüplerin hacmini büyük tutabilmeleri .. 100 km de bir nerede bulacaksin hidrojen istasyonu.. Ama tabii güzel tarafı hidrojen benzin geçişi olması arabada

Burakcığım daha emekleme aşamasında bu teknoloji benim bildiğim ama geleceğimizin burada olduğu kesin, daha neler göreceğiz bakalım...İlk defa faks gördüğümde aklım şaşmış, metin tavana vurmuştu.... :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

walla bencede abi onun  depo 100 km de biter walla. :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

konuyla ilgili başımdan geçen bir komik hikayeyi anlatayım size :)  benim Mazda 3 aldığım salona ilk gittiğimizde hanımla beraber sağa sola bakınırken dikkatimi çekti (o zaman bilmiyorum böyle yeni bi motor olduğunu) Mazda 3 ün detaylarında adamlar yazmış  motor  1,6 lt. diye iyi güzel hoş, sonra diğer arabalara bakarken RX gözüme takıldı kırmızı renk yanıyor alev alev, dibim düştü desem yeridir :)  ancak detaylarını okurken oraya da amcam yazmış;  motor  1,3 lt.  ! 

Benim kafa basmadı tabi haliyle ve sordum ordaki elemana ;  la dedim burda votkayı ben içiyorum, kafayı siz mi buluyonuz ?  :D  bu ne dedim araba spor canavar gibi duruyo ne biçim motor koymuşsuzun  :D

O zaman anlattı çocuk bunun motoru farklı diye  :2funny:  ve öğrenmiş oldum. Konuya uydu mu, uymadımı bilmiyorum ama paylaşmak istedim, uymadı ise söyleyin silelim  :)O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uymuştur herhalde :)

Bu hidrojen olayında bir gelişme yokmu konu 2007 de acılmış öylede kalmış?

Valla Vedat geçenlerde haberini okumuştum gazetede mi, haber sitelerinden birinde mi hatırlamıyorum. Çıkacak diyorlardı galiba, satışta demiyordu. Bugün sallayasım gelmiş de olabilir bilmiyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hidrojenin litre fiyatını bulamadım. Acaba çevreci olduğu kadar ekonomik mi bu yakıt?

Aslında çalışma prensibi ile ilgili birkaç döküman bulsak fena olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...