Jump to content

Mazda3 Klima Ses Problemi (2010)

cyilmaz78
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bende de aynı sorun var.

hanım ailesiyle abanata gezmeye gitmişti. dönüşte ses oluştu.

ben de yaprak mı aceba diyorum ama havalar buaralar iyi olduğu için son zamanlarda hiç klima açmadım. artık 1-2 ay daha devam edip, kış bakımında baktırcaz artık. umarım çok uğraştırmaz bizi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

icimi rahatlattiniz tesekkur ederim , cunku arabanin saginin solunun cok sokulmesi taraftari degilim ,

bu arada ses dun polen filtresini temizledikten sonra

azaldi ama

hala gitmedi , abi birde yaprak olsa klimayi kapattiktan sonra ses hemen kesilir

bu havalandirma kesilidkten sonra normal bir fanin durus sesi gibi kesiliyor yani fan olmasi yuksek ihtimal

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçlar yeni olduğu için ben oyumu yine yapraktan yana kullanıyorum...

:P

abi o fanın dönüşüne yaprak mı dayanır >:D ki yaprak orada dura dura kurur. fanın pervanesi çarptığı anda da parçalanır gider ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi o fanın dönüşüne yaprak mı dayanır >:D ki yaprak orada dura dura kurur. fanın pervanesi çarptığı anda da parçalanır gider ;)

Doğru bir yaklaşım, bunu düşünememişim... İbre diğer seçeneğe kaydı o zaman...

:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2012 yazında başıma gelen ses probleminden bahsediyorsunuz, servise gittim onlarda garanti onayı vs işlem talebinde bulundular haftaya bırakırsırsınız ön gögsü çıkarır fan kutusunu açarız ne varsa temizler veya parça değişimi yapar (kısacası sorun ne ise açıp tespit edip gideririz) sonra size teslim ederiz dediler. anlaştık yaklaşık servise gitmeden bir hafta falan öyle geçmişti servis randevusuna da 4-5 gün geçti tam yarın götüreceğim derken ses kesildi.

herhangi bir müdaheleye gerek kalmadı.

Sebep mi ?

hani havalandırmayı sürekli devridaimde çalıştıran biri olarak muhtemelen araç içine düşürdüğüm veya uçmuş bir (petrol istasyonu fişi yada yıkama fişi) kağıt parçası sisteme alt havalandırmalardan (elektrik süpürgesi misali çekmiş) ve fanda takılmış fanın orada yazın klima hattının nemi ile ıslanıyor kuruyor ıslanıyor ses artıp azalır gibi oluyor ama yaklaşık 10-15 gün kafa şişirdi. artık polen filtresinin oldugu kısıma geçip takılmıştı. tabi kağıt parçası olduğunu en son polen filtresini değiştiriken ustaya tembihlemiştim ne çıkarsa bana bildiriver diye ben ağaç yaprağı falan bekliyorum tabi, sonunda ustaya sordum eski polenin ordan ağaç yapragı kırıntı falan varmıydı diye abi yaprak çiçek yoktu sadece kopmuş kırpılmış kağıt parçaları vardı diye.

netice olarak artık içeriden mi dışardan mı kaçtı sisteme kesin emin değilim ama emin oldğum şey kağıt parçası girerse ve fana takılırsa bu tür bir ses yapıyor oldugudur.

umarım faydalı olur forumdaşlar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2012 yazında başıma gelen ses probleminden bahsediyorsunuz, servise gittim onlarda garanti onayı vs işlem talebinde bulundular haftaya bırakırsırsınız ön gögsü çıkarır fan kutusunu açarız ne varsa temizler veya parça değişimi yapar (kısacası sorun ne ise açıp tespit edip gideririz) sonra size teslim ederiz dediler. anlaştık yaklaşık servise gitmeden bir hafta falan öyle geçmişti servis randevusuna da 4-5 gün geçti tam yarın götüreceğim derken ses kesildi.

herhangi bir müdaheleye gerek kalmadı.

Sebep mi ?

hani havalandırmayı sürekli devridaimde çalıştıran biri olarak muhtemelen araç içine düşürdüğüm veya uçmuş bir (petrol istasyonu fişi yada yıkama fişi) kağıt parçası sisteme alt havalandırmalardan (elektrik süpürgesi misali çekmiş) ve fanda takılmış fanın orada yazın klima hattının nemi ile ıslanıyor kuruyor ıslanıyor ses artıp azalır gibi oluyor ama yaklaşık 10-15 gün kafa şişirdi. artık polen filtresinin oldugu kısıma geçip takılmıştı. tabi kağıt parçası olduğunu en son polen filtresini değiştiriken ustaya tembihlemiştim ne çıkarsa bana bildiriver diye ben ağaç yaprağı falan bekliyorum tabi, sonunda ustaya sordum eski polenin ordan ağaç yapragı kırıntı falan varmıydı diye abi yaprak çiçek yoktu sadece kopmuş kırpılmış kağıt parçaları vardı diye.

netice olarak artık içeriden mi dışardan mı kaçtı sisteme kesin emin değilim ama emin oldğum şey kağıt parçası girerse ve fana takılırsa bu tür bir ses yapıyor oldugudur.

umarım faydalı olur forumdaşlar :)

vallahi benim aracimda da ses baya azalmis durumda insallah tamamen kesilecek bekliyorum :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 5 yıl sonra ...

Her yıl polen filtresini yenilemeden önce, ustam eskileri çıkartıp, yenileri takmadan önce, aracı çalıştırıp, tüm ızgaraları açıp, yaklaşık 4- 5 dakika fanı son hızda çalıştırıyor. Sonuç paspaslarda yaprak, toz vs. bilimum atık kaplamış oluyor. Daha sonra klima temizleyici kullanıp yeni filtreleri takıyor. klima bu zamana kadar sessizce görevini yapıyor şimdilik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...