Jump to content

Mazda 3'e Xenon Takılınca Far Sensörünü Bozar mı?

alper tantoğlu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3-4 gün kadar önce xenon kitlerden takıldı aracıma ....bugün fark ettim ki akşam güneşine doğru aracı bıraktım(saat 19:30 civarı batan güneş işte..) ancak farlar halen yanıyordu sorum şu: geçenlerde forumda sordugum far yıkama benzeri bir sorun mudur yoksa bu sistemde olmayan xenon montajı aracın canını mı sıkıyor,far sensörü içinde sigorta kutusunda patlamış bir sigorta olabilir mi arkadaşlar...saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

far sensörünün xenonla ilgisi yok. ayrı çalışan sistemler. yani isterseniz akşam olunca silecekler çalışsın gibi de yapılabilir.

bazen güneşi karşıdan direk alınca da yanabiliyor. bunu ben de yaşadım... ama sistemlerin birbirinden bağımsız olduğunu ve takanın doğru taktığını düşünerek problem olmadığını söyleyebilirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

far sensörünün xenonla ilgisi yok. ayrı çalışan sistemler. yani isterseniz akşam olunca silecekler çalışsın gibi de yapılabilir.

bazen güneşi karşıdan direk alınca da yanabiliyor. bunu ben de yaşadım... ama sistemlerin birbirinden bağımsız olduğunu ve takanın doğru taktığını düşünerek problem olmadığını söyleyebilirim...

sevgili kardeşim ...aynen dediğin gibi oldu...güneşi karşıdan alınca

da yanıyormuş,bu sabah servise gitmeden açtım denedim yanmıyordu yani düzelmişti...saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

Konu üzerinden epey vakit geçmiş ama tekrar konu açmamak için buradan sormak istedim.

Benim aracın farları oto kısmındayken kimi zaman(hatta kimi zaman değil hiçbir zaman) çok karanlık tünellere girdiğimde yanmıyor.Ama bazen eğer tünel ışıklı bir tünelse otomatik olarak çalışıyor.AVM lerin kapalı otoparklarına girdiğimde yanıyor ki bilirsiniz oraları nispeten aydınlık yerlerdir. Ancak tünellerde neden böyle davrandığı hakkında bir yorum yapamadım. Nasıl davranacağı değişkenlik gösteriyor. Anlamadım açıkçası bu durumu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu üzerinden epey vakit geçmiş ama tekrar konu açmamak için buradan sormak istedim.

Benim aracın farları oto kısmındayken kimi zaman(hatta kimi zaman değil hiçbir zaman) çok karanlık tünellere girdiğimde yanmıyor.Ama bazen eğer tünel ışıklı bir tünelse otomatik olarak çalışıyor.AVM lerin kapalı otoparklarına girdiğimde yanıyor ki bilirsiniz oraları nispeten aydınlık yerlerdir. Ancak tünellerde neden böyle davrandığı hakkında bir yorum yapamadım. Nasıl davranacağı değişkenlik gösteriyor. Anlamadım açıkçası bu durumu.

Şu olabilir.

Avm girişlerinde sorun yok demişsiniz. Girdiğiniz tüneller çok kısa ise belki çalışmıyor olabilir. Yani benim araçta tünele hemen girer girmez yanmıyor. biraz sonra yanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet nispeten kısa tüneller ama nedense hemen hemen aynı uzunlukta fakat aydınlatmalı tünellerde aynı davranışı göstermiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...