Jump to content

Mazda 3 Çok Yakmıyor

A.Ziya
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yol bilgisayarı Ortalama tüketimi 6.4 l/100 km gösteren aracım gerçekte lpg sarfiyatı 7.7 l/100 km olmuş. Bu da yanlış hesaplamadıysam, benzine göre lpg sarfiyatının litre bazında % 20 fazla olduğu iddasını kanıtlar nitelikte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 78
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

6

• ALİİHSAN

7

• Touring

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Ben arabamı alalı 2 ay oluyor, aldıktan bir süre sonra yol bilgisayarını sıfırladım. Henüz hiç uzun yola çıkmadım, Tuzla'da yaşıyorum, genellikle Pendik - Tuzla - Gebze arasında kullanıyorum. üç beş defa kadıköy - üsküdar tarafına gittim, yani kullanımım şehir içi şehir dışı karışık. Şu an itibari ile yol bilgisayarı ortalama 6.7 Lt gösteriyor. Açıkçası benim için memnun edici bir değer. Bu yaz tatil için memleketime gideceğim.  Yaklaşık 850 km. Hedefim ortama 6 Lt ile gidip gelmek :) Bu da gidiş geliş 2 depodan az demek oluyor. Zaten sakin kullanan biriyim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 1500 kg 2.0 grand vitara 7.2 lt avg gösteriyor.. tabi yersen , trafikte durduğum yerde bakıyorum tüketim düşüyor :)... Mazdalarda da aynı sistem yol bilgisayarı olsaydı 5 lt yi geçmezdi tüketim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar M3 İmp.A/T aracımı salı günü aldım sıfır olarak... şu an itibariyle 90 km civarı yol yaptım izmir şehir içi ort yakıt tüketimi 8.5 lt/100 gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

denizlide araç çılgınlığı malumunuz.tüm yolları da daralttılar.sıkış tepiş ve heryerde 80 saniye yanan trafik ışıkları.ne yaptıysam 8.3'ün altına düşüremedim şehir içinde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu anki güncel tüketim, karma 5,9.-Litre. :)

Maşallah. Çok iyi değer, bende 6 litrenin altına düşmek için Konya ya taşınmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar içiniz rahat olsun, araçlarımız çok kaliteli ve ekonomik. Değerlerin, şartlara, sürüş stiline ve pilotaja göre farklılık göstermesi son derece normal bence. Mazdanın Türkiye de ki yanlış satış sonrası hizmet politikası hasebiyle ikinci el piyasa durumu ve tercih edilmemesi araçlarımızın KALİTELİ olduğu gerçeğini değiştirmez kanısındayım. Mazda sahibi olmanın tadını çıkaralım ve ayrıcalığını yaşayalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest deniz_kurdu

İstanbul Tuzla-Bursa Uludağ gittim Yaptığım lilometre 380 harcadığım benzin 31 litre Ortalamayakıt tüketimim 7.6 gösteriyor.Araç uludağa çıkmadan önceki tüketimim ortalam 6.8 idi.Sizce normal bir değermi?Yolda fazla basmadım araç 3000 devir üstüne hiç çıkmadı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun yolda da 7 litre altına inmedi. 4 ileri olmasının sonucu sanırım.

abi otomatık dıyosun ama sen onu tiptronıkte kullanırsan dort ılerı. ama d ye alıp gıdersen bes ılerı
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 ileri her ikiside. 4. vites 2 kademe.

1. Kademe 3000 devirde 100 civari hiz yapiyor.

2. Kademe 3000 devirde 115 civari hiz yapiyor.

Net rakamlari suan hatirlayamiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hmmm evet doğru. Bende manuel 4 te giderken (cruise kontrolde) D ye aldığımda devir neden bir miktar düşüyor diyordum. Demek D iki kademeliymiș. Bilgi için çok teşekkür ederiz arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...