Jump to content

Mazda 3 Çok Yakmıyor

A.Ziya
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Uzun yolda da 7 litre altına inmedi. 4 ileri olmasının sonucu sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 78
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• M.E.G

6

• ALİİHSAN

7

• Touring

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Uzun yolda da 7 litre altına inmedi. 4 ileri olmasının sonucu sanırım.

Otomatik Mazda 3 ile 5.8 yakmıştım. Araçta 5 kişi vardı ve bagaj fulldu. Erzurum' dan çıktım Ilgaz (Çankırı) BP den benzin aldım. Hızım 90-110 arasıydı. Konusu da vardı fakat bulamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 2005 Mazda3 ile şehir içi 550 km den şehirdışı 780 km den fazla yapamadım :(

Sen kendini üzme komutanım, ben şehirdışında bile 500 ü geçemedim...:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Sen kendini üzme komutanım, ben şehirdışında bile 500 ü geçemedim...:D

Bu arabaları ehtiyarların elinden almak lazım :D

Ülke ekonomisine Mazdalarla saldırıyorlar resmen :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

İstanbul trafiğinde (köprü) kullanmama rağmen 8.8 i geçmedi.

Uzun yolda 120-140 gittiğimde 5.5 i geçmedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akıllı kullananlar az yakıyor . arabayı çalmış gibi kullananlar daha ziyade ağlıyorlar. bugün depoyu doldurdum 58 lira tüp aldı. ş.içi tamamı 29 kuruş km ye. lpg'nin 2.86 olduğunu düşünürsek gayet güzel.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akıllı kullananlar az yakıyor . arabayı çalmış gibi kullananlar daha ziyade ağlıyorlar. bugün depoyu doldurdum 58 lira tüp aldı. ş.içi tamamı 29 kuruş km ye. lpg'nin 2.86 olduğunu düşünürsek gayet güzel.

Kullanım çok farkediyor. Fatihin dediği tamamen doğru. Benim benzinli şehir içi 0,29 kuruş yakıyorum. Fatih'in tüplü ile aynı :)

Fakat sadece hafta sonları kullanıyorum. Mesai saatleri trafiğine girmiyor araç. Bilgisayar ortalamasını her depoda sıfırlıyorum genelde 6,4 - 6,8 arası değişiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkadaşlar.

mazda 3 için çok yaktığına dair bu forumda birçok şikayet okumuştum.

ben yeni bir mazda 3 kullanıcısı olarak anlık yakıt tüketimine baktığım zaman

aracın 90 km sabit hızda 5.3

120km sabit hızda 5.5 litre yaktığını görünce şaşırdım.

sattığım 2005 corolla ile 6.3 litrenin altına hiç düşürememiştim.

hatta mahallede arkadaşımın 2009 mazda 3ü ile bir depo benzinle uzun yolda 950 km yaptım demesi bana pek inandırıcı gelmemişti.

yine toyotada 100 km nin üzerine çıktığımda motor sesini çok duyuyordum mazdada motor sesi beni hiç rahatsız etmedi çünkü yok denecek kadar az ses geliyor içeriye.

iki seferde motor çalışıyormuş kontak kapalı zannedip çalıştırmaya çalıştım kendimden utandım :)

birde merak ettiğim bendeki aracın ayak bastığımız zemin çok esnek.

dikkat ettim sağ taraf ve arka taraftaki ayak bastığımız zemin çok esnek bu normalmi.

bugüne kadar kullandığım değişik bir çok araçta bunu farketmedim.

bu mazdaya has birşeymidir.yani 100 kiloluk bir adam sağ ayağını içeri atsa ayağı alttan çıkacak diye korkarım valla :D

bu konuda fikirleriniz nelerdir.

saygılar

Yakıt tüketimi görünce daldım konuya :tey:

şöyle anlatım bende 2011 fiesta var 1.4 benzinli fabrika verileri 4,2/5,8/7,2

hayatım boyunca 90km hızla 5.6 in altına düşemedim ya neyse 110 filan olursa zaten 8 in altına düşmüyor araba.

Muğla milastan bir kayserili arkdaşımla kayseriye 80 km cc sabit hız ile bir depo benzinle 777 km yol yaptık konyada durduk normalde ben 550 km ancak yapıyorum ve ortalamam en iyi ihtimal 6 olurken

1 depo zaten 42 litre alıyor ve 39 litreyle  doldu ,demem o ki o mazda 3 benim kayserili arkdaşta olsa bırakın 900 km yi 1300-1400 km bile yapar  diye düşünüyorum sürüş çok fark ettiriyor ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 3.0 litre, 6 silindirli, 245 bg araba bile 2,5 litre yakıyor 100 km'de ve şehir içinde dikkatli kullanınca...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yol bilgisayarı ne kadar doğru söylüyor bilmiyorum ama aracı aldığımda bütün verileri sıfırlamıştım ve bi daha ellemedim.

şuanki veriler. 12.000km de

yakıt ortalama : 8.6 lt

ortalama hız : 45 km/h

artık çok mu yakıyor az mı yakıyor karar sizin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbul-antalya-istanbul güzergahında ortalama 110-120 km hızla 6,9-7 lt yaktı.İstanbuldan fulleyip çıktım Isparta'da benzin aldım.Dönüşte de bozüyükte benzin aldım.110-120 giderek hemen hemen 700 km civarı gidiyor.90-100 km ile gitmeye sabrederseniz (ki ben kendimi aştım boş yolda 110-120 giderek :) ) 850-900 km yapmak hatta 950 km bile gayet mümkün.

110/120 km hız, iyi sabretmişsin.

Araçların az yakmasını sağlamak poker oynamak gibi : ) 90 km hızda sabırla beklemek lazım 8/10 saat,Ben ne pokerde nede araçta sabredebiliyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

forumlarda benimde sıkça rastladığım şikayetler arasındaydı fazla yakıt tüketimi...bir kaç hafta kendim istanbul trafiğinde değerlerimi sıfırladım ve tam 40 litre yakıt ile 620 km yol yaptım...ve klimayı kullanmaktan çekinmedim...

motor hacmine göre çoğu rakibinden iyi bir performansı olduğunu düşünüyorum mazda 3 ün

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.5 LT olan yakıt tüketimi 13 LT civarı iki gündür,  çok kurcalamadım ama bunun sebepleri ne olabilir sizce ?  Arabada bir arıza yada ani bir değişiklik yok  zaten 1-2 km yapıyorum en fazla  aldığımdan beri günlük.

Her zaman Shell kullanırdım    yanlız bu durum öncesi Opet aldım mecburiyetten, benzinle alakası olabilirmi ?  birde havalar aniden çok soğudu,bununla bir alakası olabilirmi acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim 3.0 litre, 6 silindirli, 245 bg araba bile 2,5 litre yakıyor 100 km'de ve şehir içinde dikkatli kullanınca...

abi senin aklına yetişemeyiz biz :D elazığ-g.antep 11.9 lt yaktı ortalama :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.5 LT olan yakıt tüketimi 13 LT civarı iki gündür,  çok kurcalamadım ama bunun sebepleri ne olabilir sizce ?  Arabada bir arıza yada ani bir değişiklik yok  zaten 1-2 km yapıyorum en fazla  aldığımdan beri günlük.

Her zaman Shell kullanırdım    yanlız bu durum öncesi Opet aldım mecburiyetten, benzinle alakası olabilirmi ?  birde havalar aniden çok soğudu,bununla bir alakası olabilirmi acaba ?

Aldığınız benzinin kalitesi orantısında fark olabilir, havaların etsiki olur. Kışın fazla yakar. Bir de kısa yol kullanıyorum demişsiniz. Soğuklarda motorun kendini ısıtması daha uzun sürer dolayısı ile siz vardığınızda motor hala soğuktur. Sıcakta ise daha çabuk normal çalışma seviyesine gelir. Trafik durumu etkileyebilir. Bir de kullanım stiliniz etkileyebilir.

Bana göre öncelikle, her zaman aldığınız yerden benzin alıp tekrar deneyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Ankara da şehir içinde 1395 km yol yaptım. Soğuk havalarda genelde kısa mesafe Çankaya Anıttepe (yokuş çok dik) dört kişi  ve sakin kullanımda 385 tl lik benzin+ lpg sarfiyatım olmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu testin başlangıcında ve sonunda her iki depoyuda aynı istasyon ve aynı pompada tam doldurdum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

İki depoyu Total de tam doldurduktan sonra 3 kişi ve bagaj dolu 300 kg civarı yükle 100 km si Ş.i. Olmak üzere 782 km yol yaptım. Hız sabitliyici 90 km /h de zaruriyet olmadığı sürece devre dışı kalmaksızın hep kullanıldı. Lastiklerim Nokian WR 2 önlere 36 arkalara 45 hava bastım. Yolculuk sonunda yol bilgisarında 6.4L/100 km yakıt tüketimi ve 82 km/h ortalama hız bilgisi mevcuttu. Arada litresi 2.67 tl den aldığım 50 tl lik (18.7*2.67) gazda da tam bitince , iki depoyu tekrar, bu sefer Opette olmak üzere tam doldurdum. 103 tl lik (41.7*2.47)gaz ve 8.9 tl lik(1.9* 4.65)benzin aldım.

50+103+9= 162tl/ 782= 0.207 km/ tl tüketim değeri bence tatminkar.

Ayrıca Total lpg pompası bomboş depoya 38,5 lt gaz basmıştı. Aynı depoya opet pompası 41.7 lt gaz doldurdu ki pompoların basınç gücüyle alakalı sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani arabam şehiriçinde 0.275 şehirdışında 0.207 krş yakıyor. Benim gibi acemi bir sürücü için gayet güzel değerler. Bundan iyisi Şam da kayısı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...