Jump to content

RX8 nasıl alev atıyor ????

mozhan79
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

çünkü oradaki o2 sensörü çok fazla gaz okuyor kat olmayınca o yüzden yakıyor ışık. Ama onun da birkaç tane çözümü mevcut.

işte o çözüler neler ?? yani ışık yakması rölanti değeri veya güç dengesini bozmuyordur umarım... yani yığılma veya hızlanmada kayıp sözkonusu mu... ??

gerçi bozsa bu kadar insan takıp kullanıyor. çok detaylı bilgim yok, teşekkür cevaplar için :)

bu arada LASER İRİDİUM buji de takıcam. sankim fazla benzin harici bi şeyi etkilemez di mi ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çünkü oradaki o2 sensörü çok fazla gaz okuyor kat olmayınca o yüzden yakıyor ışık.

şeytan sensörü sar sarmala diyo bişeylere de fazla okumasın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok ışık yakması hiçbir sıkıntı yaratmıyor araçta merak etmeyin ;) benimkinde de yandı çok ısınınca ve zorlayınca bunun çözümü de akü kutup başlarını söküp aracı resetlemek. veya obd bağlantısından yani aracın makinaya bağlandığı yerden bağlanan greddy infometer ve benzeri ürünlerle ışığı söndürmek. İphone varsa ona program yükleyip 100 dolar civarı bir aparatla direk müdahele de edilebiliyor. Buji konusunda da ateşleme çok önemli ama rx8in bujileri zaten kaliteli oldukça çok fazla bir değişiklik yaratmaz. Bazı firmalar bobinler kablolar bujiler komple set halinde değiştiriyorlar onlar 5 bg civarı ekliyor.

hmmm, bir etkisi yoksa yansın ışık ama umarım yanmaz.  bakalım o zaman bujileri ilerleyen zamanlarda değişiriz. bilgiler için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest ibrahim

Sensöre takılan bir parça vardı bi aralar başka model araçlar için, sensör böylece hiç uyarı vermiyordu ama rx-8 için varmı öyle birşey bilmiyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sensöre takılan bir parça vardı bi aralar başka model araçlar için, sensör böylece hiç uyarı vermiyordu ama rx-8 için varmı öyle birşey bilmiyorum :)

aklın yolu bir bence de sensöre bir parça takılabilir fakat Golf vardı bende ve NOX sensörü arızası verdiğinde saçma sapan çalışmaya başladı araç. aynı şey bunda da olur diye korkmaya başladım ben. gerçi tecrübeli arkadaşlar problem olmaz dediler o rahatlattı beni biraz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Check Engine Light bahsettiğiniz ışık, yanmasının hiç bir sakıncası olmadığını düşünüyorsunuz yanılıyorsunuz o zaman ;) cat üzerinde neden oksjen sensörü var o zaman neden başka bir sensör yok sordunuz mu hiç kendinize? araç motordaki yakıt oksijen ve YAĞ lama olayının hepsini bu sensörle etkileşim içerisinde yapıyor ve sürekli olarak okumasının nedenide bu. yanlış okuma sonucu doğal olarak motorunuz etkilenicektir şüpheniz varsa yok ben şöle duydum şöle okudum diyorsanız size kalmış, mantık yürütmekte tabiki..motorunuz yanlış yakıt ile yanlış yağ mikatrı yanlış kelebek açısı vs hepsi olarak geri size döner, bugün farketmezsin yarın farketmezsin motoru gucaklarsın vay arkadaş sensör doğru söylüyormuş dersin ;) kolay gelsin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Işık yanmasının hiçbir sakıncası yok sadece normal katalizörlü bir aracın okuması gereken değerler kodlanıyor bu değerler haricinde birşey okursa ışık yanıyor. Işık yanması değer okumadığı veya çalışmadığı anlamına gelmiyor ;) Sadece olağandışı birşey olduğundan haberdar ediyor ;) Ki zaten kat iptali sonrası yakıt artışından bahsedilir bunun sebebi de o sensörün doğal olarak fazla değer okuması ve bu nedenle de yakıt ve bilimum değerler artabilir yağ da buna dahil. Bu şekilde araç kullanan sorun yaşamayan birçok insan var rx8club dan görebilirsiniz merak ediyorsanız ;) Eğer illa sıkıntı yaratır diyorsanız aem wideband alır bağlarsınız anlık motor değerlerini görürsünüz kafanız rahat olur ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dostum sadece kat iptalinden bahsediyoruz farkındasınız dimi? türkiyede ecu ayarlarınızı kim yapabiliyor kaç kişi var kaldıki kaç tane rx8 de yazılım, yapılan değişikliklere göre değiştiriliyor ve zaten bu kadar fazla motor indiren insan olmasının nedeni sadece yağ değil bir sürü etken var buna neden olan ve buda bunlardan birisi..her motorda bir pay vardır hiçbirzaman tam randıman alınırak sunulmaz müşteriye bu pay motoru yanlış kullanımlarda kurtarmak için yapılmış bir nevi önlem aslında bunuda günümüzde chip tuning ile ECU ayarlarını değiştirerek ortaya çıkartıyorlar, kat iptal ettin diye ertesi gün motorun yeri öpücek diye birşeyde yok bende birçok araba catless yaptım sıkıntı yaşamadım, ama gerçek olan birşey var kimse sadece atmosferi düşündüğü için takmıyor bunu aracına sizin düşündüğünüz gibi sigara filtresinden ibaret değil..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konunun ecu, chip tuningle ne ilgisi var? söyledikleriniz doğru üreticiler belli bir pay bırakır ama katla bunun alakası yok. Sensörün yanlış okuyacağından bahsediyorsunuz sensör niye yanlış okusun? Çalışan sensör farklı değer okursa araç da buna göre davranır bahsettiğim bu. O sensörlerin amacı bu zaten. Ecu tuning bambaşka bir olay. Ecu değerleriyle esas gücü ortaya çıkarıp yaptığın parçaları daha net olarak tanıtabilirsin. Ama biraz bilgi sahibiysen orjinal Ecu larda esneklik vardır yani yoksa hiçbir yaptığın parça aracın gidişini değiştirmezdi ;) Katın asıl amacı içindeki gazlarla gelen egzoz gazının tepkimesini sağlamak ve emisyon değerlerine uygun hale getirmek ;) Rx8 in katalitikleri de o kadar başarılı değil. Sökün bakın bakalım doğru çalışıyor mu kat? Yoksa içi parçalanmış dökülmüş mü 1000 km de 1 yıllık araçta katın dağıldığını biliyorum ki bu daha zararlı. Hiçbir arıza ışığı da yanmıyor açılıp bakılmadan anlaşılmıyor. Yurtdışında aracı katlı kullanan insan sayısı da çok az. 2009 yılına kadar da birçok insan saçmasapan yağlar koydu 10.000kmde bir yağ değiştirdi bunların hepsi motor yemeye neden oldu. s2000ler evolar coopersler kat söküyor sağlıklı kullanıyorlar rx8 e gelince iş değişiyor. İşte bu zihniyet yüzünden şu an Rx8 ler hak ettikleri değeri görmüyor. Rx8de atmosferik bir motor var ve egzoz tahliyesi vs diğerlerinden çok bir farkı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 tane sensör var dostum senin dediklerin gibi hiçbir işe yaramayan bir parça madem neden 2 tane? kendinize sorun sorusunu gidip ben 20 yıllık ustayım diyip sanayiden dışarı çıkmayan yaptığı işi bile görmediğiniz insanların maillerini okuyarak hareket ediyorsunuz halada gidip evolarlar cooperlarla karşılaştırıyorsunuz :) bende kat iptali düşünüyorum zararlı olduğunun bilincindeyim herşey tercih meselesi ama arkadaşın yazdığı yazıyo birşey olmaz diyebilmeniz hayret ediyorum ki kaç kere birşey olmadı size ;) size denemeside bedava gidin katını iptal edin aracınız kalkışlardaki farkına bakın, bazı arkaşlar face sayfasında da diyordu aracım sanki yokuştaki kakışlarda zorlanıyor gibi diyorlardı, katları yanmıştır bitmiştir yada iptal etmişlerdir..emin olun hiçbir şüpheniz olmasın kat iptalinden sonra düşük devirlerde aracınız performans kaybı var zannediceksiniz yüksek devirlerde de rahatladığını hissedersiniz. işin mantığını kavramadan bunu anlatsamda anlamıcaksın Kiper kardeşim, ne diyim herkes bildiğini savunuyor herkes en iyisini biliyor benimkisi tavsiyeydi yakın zamanda bende içini boşaltıyorum ama kimseye tavsiye etmiyorum tamamen tercih meselesi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

arkadaşlar sistemi araca monte ettik Agency Power cat back+cat delete pipe ... arıza ışığı filan yanmadı, gezdik denedik zorladık ... ses çok hoşuma gitti yardımlar için teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...