Jump to content

ÖTV Oranlarında Artış

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 80
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

16

• Gökhan

6

• ecortuk

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

İşin garibi zamlara kızan arkadaşlarla konuşuyorum kimse oy vermemiş peki %50 nasıl oldu gel de çık işin içinden.. :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İthalat öcü değildir aslında ama doğru bir şekilde bunu kullanmak lazım.

İthalat yapın antrepolar kazansın :D

patron kazanınca bizde kazanıyoruz :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşin sonunu çok merak ediyorum ..Standartımız ne olacak , bu işin sonu ne olacak .. Ya Türk milleti manyak zengin olacak .. ya da tutunamayanlar yavaş yavaş yok olup birileri kalacak ..Kim bu birileri herhalde Türkiyede yaşamıyor ..

Vakti zamanında hatırımda kalan,  Amerika ve Japonya  iş gücü artırma derdine düşmüş ..ne etsek de işgücünü artırsak ..Amerika adam saati 3 USD yapmış, neyse herkes memnun ..  Japonya bakmış 3 dolarla bu iş yürümüyor ..10 dolar yapmış adam saatleri ..bu taaaa ne zamandan bu yana yani ..

Adamlar o gün bugün zam yapa yapa standartları çok yükseğe çıktı .. yani maaşlarda çok yüksek olmuş , ona göre yaşam şartlarıda o kadar ağır  yani pahalı yaşam olmuşşş..  paralel bir durum var ortada ..yüksek maaşlar  ona göre pahalı bir yaşam ..

e peki bizde tersine giden bir hayat var .. yaşam şartları ağırlaşırken maaşlar  dolaylı olarak eriyor  .. Ne zaman stop denilecek ..Bu millet çile çeke çeke mi yaşayacak ömrü boyu ..

Arkadaşların dediği gibi resmen koyun gibiyiz .. Ya arkadaş herşeyi bırakın hadi diyinki bizim gazımız  yok, petrolümüz  yok, telefonumuz  yok ..Bunlar pahalı  vs vs .. (hani yok deniyor!!)

Peki ilkokuldan bu yana Türkiye ne memleketi, geçimini neyle sağlar denildiğinde ne derdik ..Türkiye tarım ve hayvancılık memleketi  derdik ..Şimdi ne memleketi Türkiye ??bilen varsa yazsın lütfen ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben söyleyeyim ,türkiye borç memleketi. Dışarıdan yüksek miktarda borç alıyoruz , bu borçla yol yapıyoruz . O yoldan 9 taşeron para kazanıyor , o 9 taşeronun 9.cusunun işçileri de para kazanıyor . Sonra o işçiler aldıklarının yarısını ,harcadıklarının da %80'ini vergi olarak geri ödüyor . Memlekette böyle gecinip gidiyor işte :) Türkiye 70 yılda yaptıgı neredeyse tüm birikimlerini satmış ve üstüne 70 yılda yaptıgı borcun mislini yapmış . Değirmenin suyu nereden geliyor sanıyorsunuz . Ülke aynı ülke, sanayi aynı sanayi . Ama önceki hükumet memur maaşlarını ödeyecek parayı zor buluyordu , bunlar kolay buluyor :) vergiyi de dayadın mı değmeyin keyfine :) tabi o 400 milyar borcu nasıl ödeyeceğimizi hiç sormayın , zira "önemli olan sürdürülebilir borclanmadir " demiş bir büyüğümüz .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim için farketmezzz... nasıl olsa 24 saat mesaimiz var. cumartesi öğlene kadar zaten mesai var bizde :D darısı diğerlerinin başına, Mustafaya eşlik edecek Cumartesi köleleri lazım :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya zaten insaoglu neden dünyaya geliyor ? Ya devleti (kendi devleti olması şart değil) ya da patronunu zengin etmek için .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Fazla çalışmakla ekonomiyi düzelteceklerse varsın çalışılsın (biz zaten çalışıyoruz, devlet memurları da çalışsın :D ) Ancak, bir yandan ülke yararına şu olsun bu olsun derken diğer yandan vekiller ve yakınları-yandaşları hamuduyla götürüyorsa o zaman onların gırtlağına bacağım girsin.

yapılacak iş varsa fazla çalışmak yarar getirir,ctesileri bir halt yapmadan geçirilecekse ne işe yarayacak misal malını satamayan imalatçı ctesi çalışıp fazladan mal üretse ne işe yarayacak zaten satamıyor
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun cumartesi çalışmalarında değil , sorun iş ahlakı ile ilgili , insanlar kendilerini sorgulasınlar, yaptıkları her işte ne kadar gönüllü çalışıyorlar ve sonuca gitmeyi becerebiliyorlar  ya da düşünüyorlar !!

Sabah 6.00 da ofis ışıkları yanmıyor mu ?? millet doğal aydınlıkta mı çalışıyor ?? Peki devlet binalarının ne kadarı  doğal aydınlık hesabını ve normlarını karşılıyor ??  Herkes perdeleri ardına kada açıp doğal aydınlıktan faydalanma derdinde mi ?? tüm elektrikli aletler ve ışıklar sabah 6.00 dan öğleden sonra 16.00 ya kadar açık değil mi ??

Ha amaç daha fazla üretelim mi ?? gerçekten üretecekmiyiz ?? üretince ne olacak ??  ne üreteceğiz ??

Ya bunlar laf ola beri gele sözler .. Bu isten sadece devlet zararlı çıkar .. Ya da karlı çıktığını zanneder. Olan yine çalışana olur ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben cumartesileri AVM de kime telefon satçam ağa. Bence izin yapın, gelin ben size telefon satayım. En ucuz telefona bile 100 tl sade vergi ödüyoruz artık. Böyle olursa daha kolay teğetimizden geçer. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

IMF'ye posta koyma işi tütün işlerinde çok sonra. Derviş'i davet eden bizim hükümetimizdi canım, bizim kendimize ettiğimizi bize eden olmaz zaten.

Gerisine katılıyorum... +1

Derviş'e haksızlık ediliyor, Derviş'i davet edip kararlarının arkasında duran 3 partiye de haksızlık ediliyor, edildi, barajı geçemediler, yerlerine bunlar geldi...

Oyunu kurallarına göre uygulamak lazım, "Duvar" ı Derviş yıkmadı, tek kutuplu global ekonominin gereklerini yerine getirdi, yaptıkları o zamandan yapılmamış ve arkasında durulmamış olsaydı şimdi milletçe ne durumda olacağımızı düşünmek bile istemiyorum, en kötü durumdaki Yunanistan işte yanımızda, biz onlardan da daha kötü olurduk, ondan eminim..

Burada tartışılması gereken bunlar değil, vergi toplama sistemi, ben bildim bileli konuşulur ama hiçbir hükümet dolaylı vergi/dolaysız vergi oranlarını değiştirmedi, değiştiremezler de, içki sigara içenler, araba kullananlar vur abalıya oldu, böyle gidecek anlaşılan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

e IMF' e posta koymuştuk hani?...

ya size değil lafım buradan birşey çıkartmak istiyorum: biz milletçe başkasına  atmaya bayılıyoruz suçu...

milletçe ahlaki ve kültürel değerlerimizi yedik bitirdik, yolsuzluk, çalma çırpma, başkasının hakkını yeme "iş bitirme" oldu...e siyasilerimiz de bu milletten çıkıyor aydan gelmediler herhalde..

ne bekliyoru ki?...biz milletçe daha iyisini hak ediyor muyuz?...çok şaibeli ve tartışmaya açık bir konudur bence

aynen katılıyorum arkadaşa, millet nerden kolay yoldan para kazanırım, kimi söğüşlerim, kimin zararı benim kar ım olur düşünceleriyle yetişiyor. kimse demiyor ki hakkı ile yapalım, hakkıyla verelim, elimizden geldiğince üretmeye çaba gösterelim ama nerde bizde. bunları 10 kişiye söyleyin, cevap olarak başka işim mi yoktu, devleti yada çalışanları benmi kurtaracağım, boş konuşma diye cevaplar verilir. dışarı bağımlı olmuşuz ama bunda hep devletmi suçlu değil tabiki rahata alışmışız, kim uğraşacak kim zaman harcayacak olmuş.

biraz da devleti biz hantallaştırmışız, çok basit bir örnek vereyim. ben rizeliyim, bizim orda öyle her iş devlete bırakılmaz, halk kendi imkanıyla birşeylerin üstesinden gelir. yol yapılacaksa tüm ahali seferber olur, parası olan para ile destek verir parası olmayan da çalışarak desteğini verir. demem o durki devlet beklenmez, devlet gelmedi diye de ağlanmaz.

mesai saatlerine gelince memurlarımız hantallaşmış, ama buna bir dur demenin vakti geldi, çalışılsın ve hatta adam akıllı çalıştırılsınlar. ben makine ressamlığı öğretmenliği bitirdim ama anakara ostimde çalışıyorum, 2 sene boyunca cumartesi öğlene kadar çalışıtım, 1 senedir de 17:00 a kadar çalışıyorum. onların benden ne farkları var, ben çalıştım diye ölmüyorumya.

herkes her istediğini yiyor içiyor, geziyor tozuyor, haftasonları sanki alışveriş mağazalarında bedava ya ürün veriliyor gibi millet kasalarda yarım saate varan sıralar bekliyor, sonra efendim şu oldu bu oldu. geçin bu işleri, adam gibi çalışmayı ne zaman öğrenirsek o zaman bu sorunlardan bahsetmeyiz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özel sektörde bile (biz) C.tesileri millet tatil modunda geçiriyor. Bir tek bizim işler artıyor. Çünkü adam haftaiçi olan problemini sallıyor C.tesiye ve biz adamın problemini hallederken o gidip sağda solda laklak edip çay kahve tüketiyor. Sen bir de bunu tutup ömrü boyunca C.tesileri çalışmamış 657 lere uygulayacaksın. Mümkünü yok randıman alamazsın. Haybeden yere giderleri arttırırsın o kadar.

Kesinlikle haklısın. Şu an bile personelin yarısı yok piyasada. Saat 10:36 olmuş. aynı serviste çalıştığım arkadaşım şimdi girdi içeri. Müdürüm ise 10da geldi.

Heleki Cumartesi kalkıp gelecekler ha!

Çok zor be ağam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle haklısın. Şu an bile personelin yarısı yok piyasada. Saat 10:36 olmuş. aynı serviste çalıştığım arkadaşım şimdi girdi içeri. Müdürüm ise 10da geldi.

Heleki Cumartesi kalkıp gelecekler ha!

Çok zor be ağam.

aslında sistemin kaçaklarıda ortadan kaldırılsa mesela basit bir kart sistemi ve bunun sonucunda maaştan kesme durumu olsa bak nasıl geliyor o henüz masasında olmayan mperdonelle müdür efendi. bizim insanımızın suistimalsiz bir anı bile yok, illa başlarına bir musibet gelmesi lazım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aslında sistemin kaçaklarıda ortadan kaldırılsa mesela basit bir kart sistemi ve bunun sonucunda maaştan kesme durumu olsa bak nasıl geliyor o henüz masasında olmayan mperdonelle müdür efendi. bizim insanımızın suistimalsiz bir anı bile yok, illa başlarına bir musibet gelmesi lazım

Kart sistemi çoktan beri var. Ama kontrol edipte yaptırımda bulunacak adam yok?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

yahu arkadaşlar siz neler söylüyorsunuz?

devlet, özellikle sosyal olanları, vatandaşı lehine düzenlemeler yapar, işveren lehine değil...

zaten cumartesi de mesai var biz bunu resmileştirelim demez,

cumartesi tatil günüdür, vatandaşların hakkıyla dinlenmmesi gereklidir, haftalık azami mesai diye birşey var...

devlet fazla mesai bile vermeyen patronla bir olup vatandaşı tatil gününde köle gibi çalıştırtmaz,

vatandaşın hakkını hukukunu korumak için ya fazla mesai ödetir yada çalıştırtmaz...

ama bizler böyle oldukça...semer vuran çok olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten biz fazla çalışmıyor muyuz, AB ye uyum adı altında  haftalık çalışma saatinin 45 saate indirilmesi konuşulmuyormuydu, böylece 49 saat gibi olan özel sektör ortalaması 4 saat düşecekti.... Umarım gerçekleşir bu, hem gereksiz Ctsi mesaileri oluyor hemde daha az işçi çalıştırılmış oluyor bu yüzden...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...