Jump to content

3000 devirde hız kaç? 98 626 sedan

arsuz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 42
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• sskirici

4

• teccol

6

• ecortuk

11

• NoooFearrrr

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

benim otomatik 3000 lere denk geldiğinde 105 falan yapmış oluyor. bu güne kadar

323 famila 1,8 110 km (lpg)

astina 1,8 110 km (lpg)

323 sedan 1,5 100 km (lpg)

323 famila 1,8 OV 105 km (benzin)

astina 1,8 110 km (lpg)

ya benim kafam iyice allak bullak oldu şimdi. Bendeki astina 3000 Devirde 100 yapıyor. Zaten 100 yapması böyle bir araba için tuhaf geliyordu. Şimdi siz de böyle diyince  :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım  ufak sapmalar mevcut, belki km saatide hatalı olabilir.

Astina 1.8 GT 100-105 arası bir rakamda kalır.

Bu arada 323F dediğinizde genellikle 1.8ler akla gelir. Onlar F modeli diye geçer. 1,6 Karbratörlüler 323 diye geçer.

km telinden den kaynaklanabilir belki mustafa abi baya bir arabada aynı rakamı gormus bu arada araba 1.6 karbüratörlü ve arkasında hatchbacklerin hepsindeki gibi 323f yazıyordu yoksa 1.8 miydi :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

biliyorum 1.8 i var az yakıyo cok kacıyo  ;D

mustafa abi senin 1.8i mi ordekmi daha seri yada lantis yok bigün denk gelirsek hiç boşuna niyetlenmeyeyim diye soruyorum  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

astina 1,8 110 km (lpg)

ya benim kafam iyice allak bullak oldu şimdi. Bendeki astina 3000 Devirde 100 yapıyor. Zaten 100 yapması böyle bir araba için tuhaf geliyordu. Şimdi siz de böyle diyince  :krrsz:

yanlız balata farkınıda unutma. Balataların eskiyse çekişi düşebilir aracının

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 ay önce değişti balata. Arabayı ilk kocaelinden getiriken 100 km yapıyordu, değiştirdikten sonra da önce de 100 bunda şüphem yok. Ustama gideceğim ona da soracağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kadir abinin dediği göstergenin doğru olmaması konusunda; Karşıyaka tünellerinden haftanın 4-5 günü 2 sefer geçiyorum orada radarlar var. orada 1-2 km den fazla oynama görmedim hiç, yine de şüphelenmelimiyim? Radarlar doğru göstermesi lazım sonuçta.

Lastik ebatlarımda fabrika verilerine uygun bu arada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben tekrar kontrol ettim benim arabam tam düz yolda rahat şekilde seyahat ederken 3000 devirde 80 yapıyor 3500 devirde 90km. tabii oto vites olan araçlar düz yolda test edilmeli yokuşlarda 3000 devirde sürat daha düşük olabiliyor.

post-5789-141695285741_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

3000 devirde; benim mazda 626 120 civarı bi şey yapıyor. abimin audi a4ü 100 yapıyordu. keza dayımın 2006 toledosu da 100 yapıyor. 98 passat 1.8t ye binmiştim o da 100 civarı bir şeydi. babamın nissan primerası 120 civarı yapıyor. benim eski 92 ladam da 120 yapıyordu. sanırım firmaların tercih meselesi :) ben de pek anlamadım. bir örnek daha vereyim 2005 passat tdi ye binmiştik ilk çıktığında 6 ileri idi, hız 120 iken 6. viteste devir 2bin civarındaydı  :o

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

tam olarak 3000 de sabitledim vede fotoladım  ;D  ;)

Aracın kaçıncı vitesde benim bildiğim bu ölçüm yapılırken 5. vitesde olması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş benim arabam 3 ileri otomatik vites vede bu foto 3. viteste 3000 devirde giderken çekildi, yani bu vitesten başka vites yok geçenlerde otobanda denedim 5000 devirde tam 140 km hız yaptı ve daha fazla sıkıştırmak istemedim yani benim arabam en fazla 6000 devirde 170 falan yapar ötesi yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor farkı tabiki önemli şanzımanlar motora uygun üretilir vede çok ince hesaplarla, senin araban galiba 1,8 enjeksiyonlu benimki 1,6 karbüratörlü 87 hp şanzımanda ona göre.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor farkı tabiki önemli şanzımanlar motora uygun üretilir vede çok ince hesaplarla, senin araban galiba 1,8 enjeksiyonlu benimki 1,6 karbüratörlü 87 hp şanzımanda ona göre.

Bugün denedim hava yagışlı olduğu için fazla basamadım. benim d ye aldım 2500 devirde 100  km/hz yapıyordu bende anlamadım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

a.ziya sizin aracınız manuel galiba manuellerin çoğu 3000 devir 5. vites 100 yapar bizimkiler oto vites  şimdi mevzuya dönelim torku yüksek motorların şanzımanlarıda ona göredir düşük devirde bile o şanzıman oranlarıyla arabayı haraket ettirecek güce sahiptir ama benim aracımın torku anca yüksek devirlerde o dişli oralarını karşılıyor o yüzden sizin aracınız 110 yapar benimki 80 bir başkasınki 90 değişir bu durum yani. dikkat edin dizellerin motor devir saatleri 5000 de biter yani çok düşük devirlerde bile tork yüksek olduğundan arabanı ivmelenmesi normaldir vede ekonomiktirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım son cevap ve yorumlar benim soruma karşılık yapılmış. Bilgiler için teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

a.ziya sizin aracınız manuel galiba manuellerin çoğu 3000 devir 5. vites 100 yapar bizimkiler oto vites  şimdi mevzuya dönelim torku yüksek motorların şanzımanlarıda ona göredir düşük devirde bile o şanzıman oranlarıyla arabayı haraket ettirecek güce sahiptir ama benim aracımın torku anca yüksek devirlerde o dişli oralarını karşılıyor o yüzden sizin aracınız 110 yapar benimki 80 bir başkasınki 90 değişir bu durum yani. dikkat edin dizellerin motor devir saatleri 5000 de biter yani çok düşük devirlerde bile tork yüksek olduğundan arabanı ivmelenmesi normaldir vede ekonomiktirler.

evet.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...