Jump to content

Zor araç mazda

Refgif
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

:kafa:

Bunaldım Mazdanın sorunlarından.

Severek kullandığım bir araba bunları istemiyerek yazıyorum ama bunaldım gerçekten. Son iki yılı aşkındır 99 626 sahibiyim. Bir araç bu kadar zor olabilirmi dedirtiyor bazen. Abs sorunu ile aldığım günden beridir uğraşıyorum çözülemedi gitti. onu yaptır buna baktır demeyin hepsini yaptırdım sorun sensörlerden. e yenisini alalım diyoruz yok getirtelim diyorlar. Tanesi 300 500 geziniyor fiyatlar. Fiyat geziniyor ama parça yok ortada zaten. takmıyorumda artık. normal firen neyine yetmiyor mazdanın.

Bir başıboşluktur gidiyor bence . Aradığımız parçaları hiçbiryerde bulamıyoruz. Bulduğumuz parçalarda lanet olası çin malları. Adam gibi parça yelpazesine sahip değil .

En son kışa girmeden rot balans yapalım dedim. sağ salıncak değiştirilmesi gerekti ağağımıza ağrılar girdi sanayide beklemekten. Bulduk taktık rot balanscıya gidemeden rot başı çıktı yerinden çünkü yan sanayi. Yaw bi ilgilisi bir distribütörü falan yokmu bu markanın. Adam gibi markasının arkasında duracak kullanıcısını delirtmeyecek.

Servis diyeceksiniz servise gideriz abi bunun orjinali çok para seni bak parçacı arkadaşlar var onlara göndereyim. İlk laf bu. Tecrübeyle sabit İstanbulda gittiğim iki yerde aynı cevapları verdiler. Sanacaksınız çıkmacılarla ortak çalışıyorlar. Çekmece taraflarında bir servis daha var gitmedim oraya.

İnanın mazda 3 bakıyordum değiştirmek için bir miktar eksiğimiz vardı para olarak  yıl sonu kampanya olurda değitiririz diye. Bu gün vazgeçtim abiler yok olmuyo bizim ülkemizde sattıkları araçlarını başıboş bırakıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Bencede sorunlu bir araç almışınız. Allah kolaylık versin,size hak vermemek elde değil ama genelleme yaparsak Mazda markası en az problem çıkaran listesinin başını çeker hep. Ayrıca kötü ustada araç daha da rezil duruma gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Katılmıyorum.. Adana gibi bi şehirde bile Lantis gibi samanlıkta iğne misali bulunan bi aracın aklınıza gelmeyecek parçalarını dahi bulabiliyorsam bundan ötesi yoktur..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Türkiye'de bir elin beş parmağını geçmeyecek sayıda olan 323F sahibiyim. Aradığım parçanın kodunu girip 1 haftada Belçika'dan getirdi servis. Baskı balata değişmeyi düşünüyordum, yine kodunu girip Valeo markayı 165 Lira'ya bulabiliyorum. Bir yerde bir yanlışlık var sizin mevzunuzda ama nerde? ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınıza yan sanayi parça alıp taktırıyorsunuz sonrada "lanet olasıca" gibi hoş olmayan bir terim kullanıyorsunuz..

Havada fiyat elbette uçuşur, siz almak istediğiniz parçanın bedelini koyun ortaya bakın istediğiniz parça nasıl geliyor. Servisten istediğiniz parçayı istediğiniz adette temin edebilirsiniz, ben örneği 323hb üzerinden vericem

Kendi 91 model aracıma 1 kez ön takım yaptırdım yan sanayi parçalarla sonuç ? 3 ay sonra rot başları yine değişim istedi.. Fakat "Srkn" adlı üyemizin tamamen servis bakımlı aracı yine serviste ön takımı komple (aklınıza gelebilcek amortisör dışındaki herşey) yanlış hatırlamıyorsam 250TL gibi bir rakam, ben kaç para ödedim o su bu su rot balansı derken 180 lira ödedim.. İkamet ettiğim yerde servis olsa önce ordan fiyat isterdim.

Elinizdeki aracın piyasada her türlü parçası mevcut önemli olan bakmak değil görmek.. Sorunlu bir aracınız olabilir ama kronik arıza çözülemicek sıkıntısı yok sadece doğru parçacıya ve ustaya gitmediğiniz için sıkıntı çekmişsiniz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 yaşında araba almışsınız  2 ay sonra 13 üne basacak hayırlı olsun ne diyelim,  son 12 senede sel de oldu, büyük depremde, ekonomik kriz bile atlattı araba, ne havalar gördü ,nerelerden geçti kimbilir,yinede yürüyorya  işte maşallah, biraz bakım istemek hakkı aracın onunda servisi var işin ehli ustası var, yazık etmeyin arabaya Japoncu/Mazda tabelası olan rastgele bir yere götürüp...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeşim dikkat edersen parçasının fiyatını söylemedim. Parça bulamadığımdan bahsettim. Çin ve kalitesiz parça istilasında mazdayı severiz bineriz yolda izde kalıp rezil ossun istemeyiz.

Neyse tek yanlış anlayan abim sen olduğundan alıntı yaptım kusura bakma.

Bu arada yeni aracımla ilgili anlaşmayı yaptım Mazda 3 dizel alıyorum yarın. Level atladım bende .... İnşaallah hayırlısı olur....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk önce yeni aracınız hayırlı olsun bence kesinlikle sorun yaşamıyacaksınız.

Eski aracınızla ile ilgili sıkıntıları unutun bence sorun doğru ustaların bakmamasından kaynaklanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2004 senesi mayıs ayı.kocaeli.

yeni kasa astra 1,4 motor sıfır aldım.izmirde çalışıyorum ayda 2 sefer kocaeliye gidip geliyorum.

araç oldu 6 aylık falan,yağmurlu bir günde karabağlara giderken abs arızalandı.neyse ertesi günü manisa incim opel servisine gideceğim,arabaya binerken arka 2 stop lambasının yarıya kadar su dolduğunu gördüm.

servisde abs arızasını giderdiler.stopları komple değiştiler.hatta çocuk bir depo gösterdi odanın yarısı stop kutuları doluydu.çok şikayet var hep yenileri ile değiştik dedi.

aliağaya menemen üzerinden dönüş yapıyorum yollar soğuk asvalt arkadan hep takırtı sesi geliyor.

neyse aliağada arkadaşı bagaja soktum dinledi bagaj kapısı dedi.

ertesi gün tekrar manisas servis.baktılar bagaj kapısı stoplara vurup iz yapmış.ayar çektiler iyi ses yok.

o gece balkonda otururken aracın plaka lamabasının yandığını gördüm.gittim bagajı sert kapattım söndü.bu sefer içeriden bagaj kapısı açık lambası yandı.yine manisaya yol göründü.servisde araç çalışmadı orası burası derken kontak şalteri ölmüş dediler.tam 4gün servisde yattı araç.on rulmanlardan uğultu geliyordu rulmanları değiştirttim.

neticede bagaj kapısı bir türlü hallolmadı.

buna benzer çok şey yazabilirim ama çok uzattım konuyu.

tam bir yıllık bakımını yaptırıp ertesi günü 14,500 km de aracı sattım.gidip toyota almıştım .sırf mazda için onuda satıp 2 aydır şimdiki aracımı kullanıyorum.

şunu demek istedim yazımda ,arkadaşımız kaç yıllık aracın zorluklarından şikayet etmiş.

ben bir sürü zorluğu sıfır aracımda ilk altı ayda yaşamıştım.

saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2004 senesi mayıs ayı.kocaeli.

yeni kasa astra 1,4 motor sıfır aldım.izmirde çalışıyorum ayda 2 sefer kocaeliye gidip geliyorum.

araç oldu 6 aylık falan,yağmurlu bir günde karabağlara giderken abs arızalandı.neyse ertesi günü manisa incim opel servisine gideceğim,arabaya binerken arka 2 stop lambasının yarıya kadar su dolduğunu gördüm.

servisde abs arızasını giderdiler.stopları komple değiştiler.hatta çocuk bir depo gösterdi odanın yarısı stop kutuları doluydu.çok şikayet var hep yenileri ile değiştik dedi.

aliağaya menemen üzerinden dönüş yapıyorum yollar soğuk asvalt arkadan hep takırtı sesi geliyor.

neyse aliağada arkadaşı bagaja soktum dinledi bagaj kapısı dedi.

ertesi gün tekrar manisas servis.baktılar bagaj kapısı stoplara vurup iz yapmış.ayar çektiler iyi ses yok.

o gece balkonda otururken aracın plaka lamabasının yandığını gördüm.gittim bagajı sert kapattım söndü.bu sefer içeriden bagaj kapısı açık lambası yandı.yine manisaya yol göründü.servisde araç çalışmadı orası burası derken kontak şalteri ölmüş dediler.tam 4gün servisde yattı araç.on rulmanlardan uğultu geliyordu rulmanları değiştirttim.

neticede bagaj kapısı bir türlü hallolmadı.

buna benzer çok şey yazabilirim ama çok uzattım konuyu.

tam bir yıllık bakımını yaptırıp ertesi günü 14,500 km de aracı sattım.gidip toyota almıştım .sırf mazda için onuda satıp 2 aydır şimdiki aracımı kullanıyorum.

şunu demek istedim yazımda ,arkadaşımız kaç yıllık aracın zorluklarından şikayet etmiş.

ben bir sürü zorluğu sıfır aracımda ilk altı ayda yaşamıştım.

saygılar.

abi benzin döküp yakmamışsın iyiki :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi benzin döküp yakmamışsın iyiki :D

kardeşim emin ol o kadar soğumuştumki araçtan arabayı ne görmek nede binmek istiyordum.

bir senede onu sat yenisini al 11.000 tl zararım oldu ama toyotaya gönül rahatlığı ile bindim hiç sıkıntı yaratmadı.

maddi durum iyi olsa opel bayisinin önünde dediğin gibi bir gösteri yapılabilirdi. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bmw ile mercedesin dışında (audi dahil!) mazdanın eline su dökebilecek alman arabası yok maalesef :D hepsinin sanayide içini dışını görüyorum. şu anda kullandığım araç 357 binde dünyanın etrafını nerdeyse 9 kez dolanacak kadar yol yapmış ve hala TAŞ gibi sağlam. motor saat gibi. ufaktan masraf yiyor ön düzen, balata, yağ, antifreeze vs :D onun dışında mükemmel sağlam en kronik sıkıntısı şoför cam anahtarları arızası o da 20. senesinde sukoyvermiş 2. eli de çok pahalı sıfırını da daha servisten soramadık elimiz değmiyor. bana 200 bini geçip de dimdik duran bir opel audi wv gösterin gidip onu alayım. bu konuda mercedesler bizim araçlardan da önde. 4milyon km giden mercedes duymuştum. fabrika tekrar satın alıp adama "0" araç vermişti. güzel seçim mazda hayırlı olsun.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kardeşim dikkat edersen parçasının fiyatını söylemedim. Parça bulamadığımdan bahsettim. Çin ve kalitesiz parça istilasında mazdayı severiz bineriz yolda izde kalıp rezil ossun istemeyiz.

Neyse tek yanlış anlayan abim sen olduğundan alıntı yaptım kusura bakma.

Bu arada yeni aracımla ilgili anlaşmayı yaptım Mazda 3 dizel alıyorum yarın. Level atladım bende .... İnşaallah hayırlısı olur....

Ben yazıdan Yetkili servise değil hep sanayiye gittiğinizi ve yan sanayi parçalar kullandığınızı anladım. Bu durumda aracın çok da sağlıklı olacağı söylenemez. Yetkili servise gidip parçanın olup olmadığını veya ne kadar sürede getirtilebileceğini sorsaydınız keşke. Bu işler ve müşteri memnuniyeti için Mazda'nın iletişim hattı da var onuda arayabilir şikayetlerinizi belirtebilrisiniz.

Neyse olan olmuş, yeni aracınız hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aaaa opel tas gibi alman arabasi. utanmiyorsunuzda hic camur atmaya. cok ayip :)

onlar cacık araç satarken utanmıyorsa ben niye utanayım  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aaaa opel tas gibi alman arabasi. utanmiyorsunuzda hic camur atmaya. cok ayip :)

Alman ??? Opel'den bahsediyoruz dimi ? Bence Opel'i üretenler almanyada yaşayan çinliler :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...