Jump to content

Mazda3 Xenon Tavsiyeleri

Serdar Elvan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Evet anladım ama kime sorduysam 5000KW yok  :krrsz:  Aydınlatma resimlerine baktım 5000k gercekten güzel duruyor tabi bulabilirsem ilk tercihim o  :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

herkese mrblar.2010 model mazda 3 üm var.xenon far ve sis takılı.sislerde hiç bir sıkıntı yok.ama farlarda titreme ve kapanma yapıyor.yaptırdıgım yer çözüm bulamadı.sanırım xenonun beyininden dolayı ankarada bildiginiz,yaptırdıgınız ve sorun yaşamayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

detaylı görünüm için belki fikir verebilir

0 dan taktırmıycam hocam ben belki profil resmimde gozukuyordur zenonlarım var memnunum  ışıgından felan ama sonme ve titreme yapıyor araştırdım beyin yani balans diyorlar sanrm ondan dolayi oluymus iyi anlayan bir ustaya ihtiyacim var acikcasi ( ankara )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben size iyi bir usta değil de iyi bir sürücü tavsiyesi vereyim.

O sis farlarına taktırdığınız size karşı araç kullanan sürücülerin gözlerini kör eden xenon ampulleri kullanmayın. Xenon ampuller mercekli farlar ile kullanılmak üzere üretilmiştir.

Aracınızın görünümünü keyfinize göre değiştirmeye hakkınız var elbet ancak bunu yaparken trafikte sizin dışınızda insanlar da olduğunu unutmamak gerek. Sis farlarında xenon yerine xenon görünümü veren halojen ampuller kullanırsanız hem istediğiniz görüntüyü elde eder hem diğer sürücüleri tehlikeye atmazsınız.

Bunları yazıyorum çünkü sizin gibi merceksiz farlarda xenon ampul kullananlar yüzünden görüşümü kaybederek hatırı sayılır kazalar atlattım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O sis farlarına taktırdığınız size karşı araç kullanan sürücülerin gözlerini kör eden xenon ampulleri kullanmayın. Xenon ampuller mercekli farlar ile kullanılmak üzere üretilmiştir.

Aracınızın görünümünü keyfinize göre değiştirmeye hakkınız var elbet ancak bunu yaparken trafikte sizin dışınızda insanlar da olduğunu unutmamak gerek. Sis farlarında xenon yerine xenon görünümü veren halojen ampuller kullanırsanız hem istediğiniz görüntüyü elde eder hem diğer sürücüleri tehlikeye atmazsınız.

Bunları yazıyorum çünkü sizin gibi merceksiz farlarda xenon ampul kullananlar yüzünden görüşümü kaybederek hatırı sayılır kazalar atlattım.

Kesinlikle katılıyorum bu tarz xenonlara karşı gece görüş gözlüğü kullanıcaz nerdeyse..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ülkemizde malesef Xenon da, sis lambalarıda amacına uygun kullanılmıyor. Tamamen makyaj görüntü amaçlı kullanılıyor. Örnek verecek olursam

Gündüzleri günlük güneşlik havada parklar+sisler açık gitmenin faydası nedir. (Kısalar bozuk değilse tabi :) )

Geceleri xenon far yetmiyormuş gibi, havanın ve görüş mesafesinin iyi olmasına rağmen, birde üzerine  sislerin beraberinde açılması ne işe yarıyor ?... Bunlardan bazıları birde kıçına kadar girip yol istiyorlar.

Geceleri birde şöyle tipler var, kısalar kapalı parklar açık. Parklara ilave sisler açık...!!! Acaba bu şekilde otomobil kullanırken, kendilerini nasıl hissediyorlar. Yada diğer sürücülerin kendileri hakkında ne düşündüklerini mi merak ediyorlar. Ben bu tip orjinal arkadaşlar için, oldukça ilginç şeyler düşünüyorum...:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda ciddi yaptırımların olması lazım. Muayene şartları değiştirilerek herkesin Xenon takması engellenmeye çalışıldı ama uygulamada pek başarılı olmadı. Sisli ve yağışlı havalar haricinde ( ki bence yağışlı havalarda ön sis farlarının hiç anlamı yok ) sis farı kullanımının cezası var ama bunu kontrol eden yok.

İş eninde sonunda cezanın büyüklüğüne geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim farlarim mercekli :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar aracımda 4300k lık xenon var muayneden geçemiyecekmiyim şimdi?

Sonradan takılan merceksiz xenonlar geçmiyor. Muayene öncesi söktürmek zorundasın malesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herkese mrblar.2010 model mazda 3 üm var.xenon far ve sis takılı.sislerde hiç bir sıkıntı yok.ama farlarda titreme ve kapanma yapıyor.yaptırdıgım yer çözüm bulamadı.sanırım xenonun beyininden dolayı ankarada bildiginiz,yaptırdıgınız ve sorun yaşamayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim :)

benden önceki kullanıcı xenon taktırmış, sizdeki gibi titreme yapıp kapanıyor bazen farlardan birisi, vize yaklaşında orjinal farlara dönüş yapacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...