Jump to content

Lantis Gaz Yememe Tekleme ve Devir Dalgalanması

Guest durel
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır çekmekte olduğum ve çözmeye çalıştığım tekleme ve rölanti dalgalanmasıı probleminde enn çok katkı yapan şey hava hortumunun yarısını sadece koli bantıyla kapatmam oldu..aracın çekişi de müthiş arttı, aynı zamanda rölanti dalgalanması problemi de baya baya ortadan kalktı ancak bu kezde benzine aldığımda gelen hava yetrli olmadığı için araç çalışmıyor..gaz bitip benzine almadan önce inip bantı söküyorum ve filtreyi tekrar takıyorum (bu arada spor hava filtresi takılmış  benden önce, çıkma da olsa orijinal hava filtresi ve kutusu bulamadım buralarda yoksa taktıracaktım)...bu bant sökme takma olayından beni kurtarabilecek bir arakdaş tavsiyesi bekliyorum..hayırlı günler herkese...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

6

• canbey81

5

• agurcan

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 1 yıl sonra ...

merhabalar 1996 model lantisim var devir ilgili bir problemim var. sabah ilk çalıştırınca devir geziyo ve stop ediyo araba biraz ısınınca devir biraz sabit kalıp düşüyo ve tekrar stop ediyo. ısınıncanda biraz sabit kalıyo tekrar geziniyo stop ediyo. problem ne olabilir ankarada uygun olarak nerde yaptırabilirim maliyeti ne çıkar ki tahminen....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar 1996 model lantisim var devir ilgili bir problemim var. sabah ilk çalıştırınca devir geziyo ve stop ediyo araba biraz ısınınca devir biraz sabit kalıp düşüyo ve tekrar stop ediyo. ısınıncanda biraz sabit kalıyo tekrar geziniyo stop ediyo. problem ne olabilir ankarada uygun olarak nerde yaptırabilirim maliyeti ne çıkar ki tahminen....

Forumda araştırma yaparsanız, çoğu sorunlarla ilgili verilmiş cevaplar mevcut...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

-Yaklaşık 10gün önce aracıma gaz aldıktan 10 dk sonra yolda giderken 2-3defa 3000 devirden 1000 e kadar anlık düşmeler yani tekleme problemi oldu

-2 gün boyunca kullandım yarım saatte bir anlık tekleme oluyor ve düzeliyordu

-Aracı durdurduktan sonra marş basmasına rağmen çalışmadı, motor soğuyunca 3. marşta çalıştı ve sorunsuz olarak 25km gitti

-En sonunda hiç gaz yememeye başladı

-Sonunda marş basmaz hale geldi, marş basa basa sanırım marş motoru arızalandı

Aracımdaki sorun nereden kaynaklı olabilir? Tahminim gazdan dolayı enjektörlerin tıkanmış olması(lpg filtreleri 1 ay önce değişti)

HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Seninki tekleme degilde kesme yapıyor sanirim.Bendede Motor sicakken tek marsta kesinlikle almiyir hatta mars yavas donuyordu. Ama ayni seyi benzinde denedigimde hem mars daha canli oluyor hemde tek marsta alıyordu.Seninle tek farkimiz calsitiktan sonra kesme yada baska sorun yasamiyordum. Bana direk beyni degistirmem gerektigi söylemişti Ben sonra komple kiti degistiririm diye bisey yapmadim suanda da etkisi azalmis olsada devam ediyor. Sabahlari tek marsta aliyor ama yol yapip duraklamadan sonra kesinlikle tek marsta almiyor ama bende marsi uzatmadan kesip yeniden marsa basıyorum yani uzatmadan kontak kapatip yeniden deneyince aliyor. Bir kac defa uzattim marsi ha calisti calisacak diye sonra 4 marsta anca aldi.
Tahminine gelince sanirim bende once enjektör lerden suphelenirdim. Onceki aracimda sadece durup duruken bayilma sendromu yasiyorduk direk enjektorleri degistirmisler ve sorun cozulmustu.

Biraz arastirdimda benzer sorunu yasayanlar genelde gaz kesme valfini degistirerek, enjektorleri temizleterek birkac kiside beyinle olayi cozmus ama en sık su valf olayi var Bilgin olsun
Insallah basit birseydir bellmi olur belkide psikolojik tir ;)
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.09.2016 at 14:48, emox200x :

-Yaklaşık 10gün önce aracıma gaz aldıktan 10 dk sonra yolda giderken 2-3defa 3000 devirden 1000 e kadar anlık düşmeler yani tekleme problemi oldu

-2 gün boyunca kullandım yarım saatte bir anlık tekleme oluyor ve düzeliyordu

-Aracı durdurduktan sonra marş basmasına rağmen çalışmadı, motor soğuyunca 3. marşta çalıştı ve sorunsuz olarak 25km gitti

-En sonunda hiç gaz yememeye başladı

-Sonunda marş basmaz hale geldi, marş basa basa sanırım marş motoru arızalandı

Aracımdaki sorun nereden kaynaklı olabilir? Tahminim gazdan dolayı enjektörlerin tıkanmış olması(lpg filtreleri 1 ay önce değişti)

HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Forumda ortak konu altında birleştirilmiştir. Bu konuyu ve aşağıda bağlantılarını paylaşacağım konulara bir göz atabilirsiniz.

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...