Jump to content

Camların Otomatik İnip Kalkması İçin Programlama

MuRDoC_111
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

100 ile 300 arasındadeğişiyor mntaj dahil. modülün kenidisi çok bir para değil ancak montajı bayağa bir zahmetli...

aracınızın sunrooflu olup olmamasına göre farklı modul kullanılıyor ve fiyat da değişiyor haliyle...

Okan Bey modul camların kumandadan açılmasını da sağlıyor mu? Yoksa sadece kapatmayı mı kumanda edebiliyor?

Erdoğan Ardıç Bey; 2011 modellerde 2010'a göre birçok özellik çalınmış durumda. Şöför hariç diğer camların kumanda butonlarının aydınlatması da bunlardan biri.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 162
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

11

• S.Halilduru

10

• Mehmet Özdemir

7

• İlhan

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

sayın cbglr;

aracınızda hem şöför kısmında hemde yolcu kapılarında cam buton aydınlatmasının olması lazım.şöför kapısı üzerindeki cam butonlarının hemen altında bir buton daha var.bu buton cam kilitleme butonudur, basılı olduğu sürece şoför camı hariç diğer cam mekanizmalarını devre dışı bırakır. sizde de büyük ihtimalle bu buton basılı durumdadır.basılı olduğu müddetçe camlar çalışmayacağı için haliyle ışıklarıda yanmaz diye düşünüyorum.denemenizi tavsiye ederim

Erdoğan Bey aklıma gelmişti.Ama buton üzerinde aydınlatma yok. 2011 öncesini bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

buton aydınlatmalarının 2011 lerde olmadığını bilmiyordum.bendeki araç 2010 model ve hepsinin ışıkları yanıyor. can sıkıcı bir durum bence, aslında ihtiyaç olacak birşey ama niye koymamışlar anlamadım. maliyet için birkaç ampulün hesabımı olur yahu.  :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

İyi günler 2006 model mazda 3 kullanıyorum geçen gün aküyü değiştirdikten sonra camlar inip kalkmamaya başladı dediğiniz şeyleri denemeye çalıştım ancak camlar kendi konsolundan da açılmıyo,camlar hiç açılmıyo anlayacağınız sadece şoför tarafındaki cam çalışıyo ne yapmam gerekir? sanayii ye gösterdim hiç bi sıkıntı bulamadılar kodlamak gerekiyo dediler kodu nasıl yapabilirim? dediklerinizi camlar hiç açılmadığı için yapamadım da

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Şu düğme hassasiyetinden ben de muzdarip durumdayım. Ben alıştım ama eşim ve diğer yolcular camı yarım yapabilmek için deyim yerindeyse camla cebelleşiyorlar ve en sonunda ben yapıyorum benim taraftaki düğmelerden.Ama tabi her zaman olduğu için canım sıkılıyor. Bu şekilde camlar da fazla dayanmaz mekanizma bozulur.

Sonuç olarak isterdim ki bendeki taraf dışında bütün camlar bastığın kadar açılsın ve kapansın. Otomatik falan fazla bizim millete. Bu başlığı okuduğum kadarıyla böyle bir özelliğe çevir me yok gibi görünüyor. Keşke olsaydı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010 modellerde var olan özelliği kaldırdıkları için biz şikayetçi oluyorduk, tam tersinin talep edildiği durum da varmış :) İşin gerçeği ben alıştım bile zira eski aracımda da tam otomatik değildi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu düğme hassasiyetinden ben de muzdarip durumdayım. Ben alıştım ama eşim ve diğer yolcular camı yarım yapabilmek için deyim yerindeyse camla cebelleşiyorlar ve en sonunda ben yapıyorum benim taraftaki düğmelerden.Ama tabi her zaman olduğu için canım sıkılıyor. Bu şekilde camlar da fazla dayanmaz mekanizma bozulur.

Sonuç olarak isterdim ki bendeki taraf dışında bütün camlar bastığın kadar açılsın ve kapansın. Otomatik falan fazla bizim millete. Bu başlığı okuduğum kadarıyla böyle bir özelliğe çevir me yok gibi görünüyor. Keşke olsaydı.

Aracın elektrik başlantısı kesildiğinde programlama da iptal oluyor. Tekrar programlamak gerekiyor. istemediğiniz camları programlamayabilrisiniz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğniz program iptalinde şoför tarafından camları kontrol edemiyorsun ama. Benim bahsettiğim camların tek dokunuşta inip kalkmaması ve aynı zamanda şoför tarafından kontrol edilebilmesi. Yoksa geçen sene aküyü değiştirirken olmuştu o şekilde zaten. Kendim tekrar programlamıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gecen akuyu bitirmistim arabayida vurdurarak calistirdim ogunden sonra camlari kontrol edemiyodum allah razi olsun simdi indim programlamayi yaptim adeta ilk gunku gbi :-):-)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğniz program iptalinde şoför tarafından camları kontrol edemiyorsun ama. Benim bahsettiğim camların tek dokunuşta inip kalkmaması ve aynı zamanda şoför tarafından kontrol edilebilmesi. Yoksa geçen sene aküyü değiştirirken olmuştu o şekilde zaten. Kendim tekrar programlamıştım.

Benim araçta lambadan dolayı akü deşarj olmuştu. Çalıştırdığımıda otomatik inip kalkması çalışmıyordu sadece. Yani şöför tarafından manuel olarak tüm camları kontrol edebiliyordum. Programladığımda ise tek dokunuşla otomatik inip kalkma aktif olmuştu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün Toyota Auris şirket aracıyla ofisteki arkadaşla biryere gitmiştim. Arkadaş aracı park etti kontağı kapatıp anahtarı çıkardı. Benim o esnada oturduğum yerdeki cam açık kaldı. Kontağı açta camı kapatayım dedim, o esnada da farkında değilim elim cam açma kapama düğmesini mandallıyormuş :). O esnada zaten cam kapandı. Anahtarı takıp kontağı açmasına gerek kalmadan camı kapatabildim. Aracı kullanan arkadaşında bu özellikten haberi yokmuş. Muhtemelen kontak kapandıktan sonra bir süre tanıyor camların kapatılması için. Bizim kuzularda da böyle bir özellik varmıdır ?. Dün deneyecektim ama, hiç kuzuyu kullanmadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün Toyota Auris şirket aracıyla ofisteki arkadaşla biryere gitmiştim. Arkadaş aracı park etti kontağı kapatıp anahtarı çıkardı. Benim o esnada oturduğum yerdeki cam açık kaldı. Kontağı açta camı kapatayım dedim, o esnada da farkında değilim elim cam açma kapama düğmesini mandallıyormuş :). O esnada zaten cam kapandı. Anahtarı takıp kontağı açmasına gerek kalmadan camı kapatabildim. Aracı kullanan arkadaşında bu özellikten haberi yokmuş. Muhtemelen kontak kapandıktan sonra bir süre tanıyor camların kapatılması için. Bizim kuzularda da böyle bir özellik varmıdır ?. Dün deneyecektim ama, hiç kuzuyu kullanmadım.

Var, tam olarak şu anda hatırlamıyorum kontak anahtarını çıkarttıktan sonra mı yoksa çıkartmadan mı kapıyı açmadan yapabiliyorsun. Kapı açılınca yapılamıyor. Aynayı da kapatabiliyorsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanlış hatırlıyor olabilirim ama galiba bi ara benim araçta da kontağı çıkardıktan sonra da camların kapandığını hatırlıyor gibiyim (denemek lazım)...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Var, tam olarak şu anda hatırlamıyorum kontak anahtarını çıkarttıktan sonra mı yoksa çıkartmadan mı kapıyı açmadan yapabiliyorsun. Kapı açılınca yapılamıyor. Aynayı da kapatabiliyorsun.

Dün arkadaş kontağı çıkarıp kapısınıda açmıştı ben camı kapattığımda. Akşam hususi deneyeceğim bu işi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şoför yanındaki cam otomatiğimin tuşu  kırmızı gösteriyor. cam yarıya kadar iniyor ve ötüyor(zorlanıyor)inmiyor. yukarı kaldırdığımda ise sona geldiğinde ötmeye başlıyor. çözebileceğim bi durum varsa yazarsanız sevinirim. kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...