Jump to content

Camların Otomatik İnip Kalkması İçin Programlama

MuRDoC_111
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selamlar,

aracım 2012 model impressive ,sıkıntım kumandadan camların ve sunroof'un kapanmaması..

bu bir ayar problemi midir, yoksa modül mü takılması gerekir?

geçen  2010 model aracı olan bir arkadaş ile tanıştım onun ki kapanıyordu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yanıt 162
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

11

• S.Halilduru

10

• Mehmet Özdemir

7

• İlhan

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

selamlar,

aracım 2012 model impressive ,sıkıntım kumandadan camların ve sunroof'un kapanmaması..

bu bir ayar problemi midir, yoksa modül mü takılması gerekir?

geçen  2010 model aracı olan bir arkadaş ile tanıştım onun ki kapanıyordu :)

2010 sonrasında o özellik yok malesef. İlk modellerde getirdiler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Başlığı ufaktan taradım da, ikinci nesillerde 4 cam otamatik olayı var mı anlamadım? Benim aracımda sadece sürücü camı otomatik.

Bir de ekstra soru, kontak kapalı hatta çıkarılmış olmasına rağmen sürücü tarafından camları kumanda edebiliyorum, sonradan cam modülü takılmış araca (kapıları kilitleyince kapatıyor camları), onun sonucu mu yoksa normali mi öyle merak ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

90. Yıl ve 2010 modellerin en başta gelenlerinde mevcut bu sistem ersin.

Kontağı kapattıktan bir süre sonra daha cam açma kapama ve ayna kumandalarını kullanabikiyorsun. Kapıları kilitleyince camları kapatması sonradan takılan modülün sayesinde olsa gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

2009 sonu üretimi 2010 model mazda 3'ümde bugün denedim, camlar inip kalkıyor çok sevindim. Fakat sadece ön yan camlar inip kalkıyor, Arka camlarda hareket yok normali bu şekilde mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009 sonu üretimi 2010 model mazda 3'ümde bugün denedim, camlar inip kalkıyor çok sevindim. Fakat sadece ön yan camlar inip kalkıyor, Arka camlarda hareket yok normali bu şekilde mi?

Mutlu sen anahtar kumandası ile mi denedin, sürücü tarafında ki tuş takımları ile mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anahtarla tabi abi. 

Şimdi sürücü tarafında ki tuş takımı ile. Tek dokunuşla camları kaldırma ve indirme durumu da var. O yüzden tereddüt ettim.

Anhatrala tüm camları açıp kapatması gerektiği gibi. Sunroofuda açıp kapatması gerekiyor. Global kilitleme deniliyordu sanırım adına. Bu özellikte sadece bir seride vardı. Sonrasında ki modellerde bu özellik kalmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi sürücü tarafında ki tuş takımı ile. Tek dokunuşla camları kaldırma ve indirme durumu da var. O yüzden tereddüt ettim.

Anhatrala tüm camları açıp kapatması gerektiği gibi. Sunroofuda açıp kapatması gerekiyor. Global kilitleme deniliyordu sanırım adına. Bu özellikte sadece bir seride vardı. Sonrasında ki modellerde bu özellik kalmadı.

Benimkinin donanım seviyesi Touring. Sunroof yok haliyle. Anahtardan sadece sürücü ve yolcu camları açılıyor, arka camlar açılmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimkinin donanım seviyesi Touring. Sunroof yok haliyle. Anahtardan sadece sürücü ve yolcu camları açılıyor, arka camlar açılmadı.

İmpressive haricinde bu özelliğe sahip donanımı ilk defa duyuyorum.  

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İmpressive haricinde bu özelliğe sahip donanımı ilk defa duyuyorum.  

Mantıken bu özelliğin donanım seviyesine bağlı olmaması gerekir, camlar aynı, merkezi kilit aynı. :) 

Denedim ve çalıştı da güzel bir özellik keşke devam ettirilseymiş ilerleyen model yıllarında da.

Far yıkamayı çalıştıramadım bir, inşallah en kötü sigortası atmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mantıken bu özelliğin donanım seviyesine bağlı olmaması gerekir, camlar aynı, merkezi kilit aynı. :)

Denedim ve çalıştı da güzel bir özellik keşke devam ettirilseymiş ilerleyen model yıllarında da.

Muhtemelen pompa sıkışmış tır
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Far yıkama ile ilgili şöyle bir konumuz vardı Mutlu.

http://www.mazdaclubtr.com/topic/20973-2-nesil-mazda-3-far-y%C4%B1kama-sorunu-ve-%C3%A7%C3%B6z%C3%BCm%C3%BC/

Aslında bir konu yada video daha vardı ama bulamadım onu şimdi. Sıkışan Far yıkama kapağını nazikçe çekip bırakıyor. Ardından sistem çalışmaya başlıyordu...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar buradaki bilgiler için teşekkür ederim 5 yıldır kullanılan MUTLU marka akü zayıfladı yeni aldığımız akü ile değiştirdim değişimden sonra camların hiç biri çalışmadı. Formdaki bilgiler sayesinde kontak açıkken cam otomatiği tuşuna 10 sniye kadar basılı tuttum ve sorun tamamen çözüldü hepsine sırasıyla uyguladım artık sorun yok. :)  elektrkçiye gitmistim daha önce panelin değişmesi gerektiğini söylemişti bozulmuş demişti. :)  hepinize teşekkkürler iyiki varsınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar yeni üye olarak problemime yardımcı olacaklara şimdeden teşekkür ederim. Benim aracın arka sol kapı camı arka kapı düğmesinden sorunsuz çalışıyor, şöför tarafındaki düğmeden ise sadece aşağıya iniyor fakat yukarı kalmıyor, daha önce bu sorunları yazan arkadaşlara verilen tavsiyelere uydum bir sefer yukarı kalkıp kapandı fakat daha sonra yine aynı sorun devam ediyor, yardımcı olursanız sevinirim,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizinki uyguladığınız yöntemle çözülecek bir şey değil anladığım kadarıyla. O butonların bulunduğu yerin sökülüp, çalışmayan butonu temizlemeniz veya değiştirmeniz gerekiyor. Oksitlenmiş büyük ihtimalle

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

100 ile 300 arasındadeğişiyor mntaj dahil. modülün kenidisi çok bir para değil ancak montajı bayağa bir zahmetli...

aracınızın sunrooflu olup olmamasına göre farklı modul kullanılıyor ve fiyat da değişiyor haliyle...

abi benim araç için sunrooflu totalde kaça halolur birde kaç saat sürer siz yapıyor musunuz bunu serviste?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaslar benimde iki osrum var aracı istop ettikten kumandadan basılı tutarak tüm camları kapatabiliyormuyuz?

ikinci merak ettiğim konu ise camlar kapı kolundan indirirken yada kaldırırken çok hassas tuşları direk kapanıyor yada direk açılıyor.mesela çok az açmaya çalışıyorum bunu yapabilmek için 3-4 defa aşa yukarı yapıyorum .bunları nasıl düzeltebilirim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...