Jump to content

Camların Otomatik İnip Kalkması İçin Programlama

MuRDoC_111
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sizinki uyguladığınız yöntemle çözülecek bir şey değil anladığım kadarıyla. O butonların bulunduğu yerin sökülüp, çalışmayan butonu temizlemeniz veya değiştirmeniz gerekiyor. Oksitlenmiş büyük ihtimalle

düğmenin çalıştığı konusunda ısrarlıyım, geçen gün yine denedim, ön butondan azıcık kalkıyor duruyor, sanki cam kontrol beyninde hafızayı toparlayamıyor gibi geldi, ısrarla deneyeceğim belirli aralıklarla, bakalım kim kazanacak.

Aydınlı arkaşımıza önerim indirirken veya kapatırken tuşu ikinci defa hareket ettirin istediğiniz yerde duracaktır, alışma meselesi kısaca.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 162
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

11

• S.Halilduru

10

• Mehmet Özdemir

7

• İlhan

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Arkadaşlar buradaki bilgiler için teşekkür ederim 5 yıldır kullanılan MUTLU marka akü zayıfladı yeni aldığımız akü ile değiştirdim değişimden sonra camların hiç biri çalışmadı. Formdaki bilgiler sayesinde kontak açıkken cam otomatiği tuşuna 10 sniye kadar basılı tuttum ve sorun tamamen çözüldü hepsine sırasıyla uyguladım artık sorun yok. :)  elektrkçiye gitmistim daha önce panelin değişmesi gerektiğini söylemişti bozulmuş demişti. :)  hepinize teşekkkürler iyiki varsınız.

bnde akü değiştikten sonra camları kodlamayı bu forumdan öğrenmiştim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

3 nesil mazda3 sadece söför tarafı otomatik inip kalkıyor bunu bütün camlara programlayabiliyormuyuz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 nesil mazda3 sadece söför tarafı otomatik inip kalkıyor bunu bütün camlara programlayabiliyormuyuz ?

Hayır. Aslında zor değil. Her kapı için otomatik kaldırma özelliği olan modüller eklenebilir. Böyle bir modül var mı araştırmadım. Diğer bir yol da ana kontrol modülüne bu özellik eklenebilir. Bazı araçlarda düğmeye uzun basılı tutunca, o yönde kendiliğinden hareket ediyor ve tamamen açılıncaya veya kapanıncaya kadar ya da siz tekrar müdahale edinceye kadar hareket ediyor. Araştırılacak başka bir konu daha çıktı ortaya:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

güncel fiesta  bile tüm camları  tek tuşla açıp kapatabilirken mazda'nın bu ketumluğu öldürecek beni.   bu power sense donanımda da böyle değil mi:)

hiç sensitif değil yaaanneee

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir baska konu da cam kilit dugmesinin calisma sekli. Cam kilit dugmesine basinca sadece yolcularin dugmeleri degil, sofor tarafindaki cam acma/kapama dugmeleri de kilitleniyor. Oysa bu kilit sadece diger 3 kapidaki cam acma/kapayi iptal etmeli. Benim daha onceki araclarimda boyleydi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...
15 dakika önce, opdria :

slm arkadaşlar. mazda 3 2015 sedan kapılar kilitlenince camlar açıksa otomatik kapanıyor mu. 

Hayır dostum öyle bir özellik yok maalesef..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

34 dakika önce, opdria :

tşk. programlama yurtdışı araçlarda varmıdır. varsa bizede programlama yapılabilir mi.

Bu yapılamayacak bir şey değil. 2.nesil Mazda 3'üne  dışarıdan cam+sunroof+ayna kapatma. Hafızalı sağ ayna (Geri vitese taktığınızda ayna kaldırımı gösterecek şekilde eğiliyor) vitesi geri vitesten çıkardığınızda eski haline dönüyor. Elektronik devre+modül ile yapılabiliyor sonuç itibari ile. Ya elinizden bu tür işler gelecek, yada işini güzel yapan bir oto elektrikçisi bulacaksınız. Bu tarz konularımız forumda mevcuttur. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

1.nesil mazda3 2006 at aracimin akusunu degistirdim. Bundan sonra otomatik camlar sofor tarafindan kontrol edilmez oldu. Kendi taraflarindan acilip kapanabiliyor. Bilgisayara baglandiginda sorun gorunur mu yoksa sadece elektrikciye gotursem sorun halledilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektrikçi yalnızca kontak noktalarında bir temassızlık olup olmadığını kontrol ediyor. Eğer kontak noktalarında temassızlık, oksitlenme gibi sorunlar yok ise, sürücü kapısına monteli kontrol paneline yoğunlaşmak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aku sokuldugu icin merkezi cam kontrolleri devre disi kaliyor. 1. Nesil Mazda3'te yapilan uygulama su sekilde;
Sofor tarafindaki dugmelerden sofor cami dugmesine cami acma konumunda basili tutuyorsunuz ayni anda diger camlardan birinin de cami acar konumda basili tutuyorsunuz. Parmaginizin ucunda hafif bir tiklama duyacaksiniz hatta biraz hissedebilirsiniz bile.
Bu sesi duydugunuzda diger cam otomatik olmus oluyor. Ayninislemi diger camlar icinde yapmalisiniz.
Dedigim gibi Mazda 3te bu sekilde muhtelemen 6da da bu sekildedir.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Once sürücü cami olmak üzere her camda şu işlemi tek tek uygulayın. Cam full kapalıyken butonu dibe kadar basılı tutarak cami sonuna kadar acin ve 5 saniye sayıp butonu bırakın. O arada zaten küçük bir klik hissedersiniz. Bu işlem camın tek tıklama ile sona kadar açılıp kapanmasını, aynı zamanda tüm camların sürücü konsoldan kontrol edilmesini programlar.

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

İyi akşamlar sayın forum sakinleri az önce arabamda bir eksiklik fark ettim sebebi nedir acaba diye sormak istiyorum

Normalde kumandadan camlar ve sunroof otomatik açılıp kapanıyordu ama şu anda sadece sunroof açılıyor ve kapanıyor

ve ikinci sorun olarak camlar tek tuşla açıp kapanabiliyordu ama şu anda yapmıyor tuşa basılı tutmak gerekiyor.

aracım  2010 mazda 3 impressive at

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...

Aku degisiminden sonra sol arka cam şoför panelinden calismaz oldu. Sonra forumda yazilanlar gibi programlama yaptim duzeldi. Bir muddet sonra geri eski haline geliyor sorun nedir acaba. Yani şoför kumandasindan acip kapatamiyorum. Mazda 3 2005.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...