Jump to content

Motorun Yağ Püskürtmesi

papaz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhabalar. Arkadaşlar size bir sorum olacak bugün aracımın motorunu incelerken birşey farkettim araç çalışırken yağ kapağını açtığımda hava ile karışık yağ püskürttüğünü gördüm. Arabayı alalı 3 hafta oluyo nerdeyse alırken servise götürdüm baktırdım problem yok dediler ama öyle motora felan çok detaylı bakmadılar. Kullandığım süre zarfında pek bir problemle karşılaşmadım gidiş performans olarak sadece bazen yokuş yukarı deviri aldıramadığımda 2. vites ile yemiyor araç ve tekrar 1. vitese düşürmek zorunda kaldım bikaç kere. Aracım mazda 3 1.6 134000 km de. Sizce motorun yağ kapağından yağ püskürtmesi normalmi yoksa motorda sıkıntı mı var. Ne yapmm gerekiyor? Gidip dyno testine mi soksam acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana pek normal gibi gelmedi. Forumlarda ve netteki araştırmalarım sonucu aracın azda olsa hava üflemesi normal karşılanıyor fakat işin işine yağ girince işler değişiyor. Kimisi bunun motor ömrünün azaldığına işaret ettiğini söylüyor. Kimileri de normal bir durum olduğunu düşünüyor sizin gibi. Aslında aklım karışmadı değil, eski model doğan şahin gibi arabaların motor kapağını açıp bu motor üflüyor, bitik, sekman atılması gerekiyor derlerdi sanayide eskiden. Ama öğrendiğim kadarıyla bizim araçlar üstten egzantrikli oluyormuş herhalde ve motordan gelen hava normalmiş. Benim kafamı kurcalayan yokuşlarda 2. vitesle aracın kararsızlığa düşmesi, çekmemesi. Bu yüzden yağ püskürtmesi kafamı kurcalıyor. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşların tecrübelerini paylaşmalarını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üstten egzantrikli araçlarda üstte egzantrik döndüğü için yağ kapağını açtığınızda çalışırken yağ sıçratır motorun ömrü ile hiçbir alakası yok. yağ kapağını açmadan hafif araladığınızda duman üflemesi sekmanlardan kompresyon kaçırdığını gösterir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zoptrik arkadaşa katılıyorum. üstten egzantrikli motorların yağ kapağı açıldığında yağ sıçratır bu son derece normal dğier motorlarla karıştırmayın derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 yıl sonra ...

Konu biraz eskimiş ama olsun yeni bakanlara fayda olur.

2011 mazda 3 impressive aracımda da durum aynı. Daha 80bin km de.  Herhangi bir performans vs. Kayıp söz konusu değil. 

Normal durum olduğunu araştırdım ve öğrendim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor çalışırken yağ kapağı açılırsa tabiki yağ sıçramaları olacaktır çünkü o bölümde sübaplar çalışır durumda aynı şekilde yağ pompasıda sürekli basınçla yağ göndermektedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

33 dakika önce, NoooFearrrr :

Motor çalışırken yağ kapağı açılırsa tabiki yağ sıçramaları olacaktır çünkü o bölümde sübaplar çalışır durumda aynı şekilde yağ pompasıda sürekli basınçla yağ göndermektedir.

Bazı başka araçlarda olmadı hocam. Üstten ekzantirikli araçlarda normalmiş

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...