Jump to content

Beka Mazda ( Florya ) Hakkında Şikayet

hi_man
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest mustafa_g

Resmi incelerseniz kaput ve sağ çamurlukta hiçbir şey olmadığını göreceksiniz darbe sadece tampona gelmiştir.

Şahsi fikrimi söyleyeyim; ben bu arabanın bu fotoğrafını gördükten sonra almam kesinlikle. İster 1 parça boyanmış olsun ister 10 parça.

Arabanın şasesi kaymış ve önden çekişli bir arabanın başına gelebilecek en kötü kaza şeklidir bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 133
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

23

• okkko

11

• hi_man

51

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

çamurluk la kaputun arası açılmış diyecektir. ama o şasenin kaydığını ispatlamaz. çamurluk da açılmış olabilir... ölçmek lazım.

ama şasesi dönen araçlarda görüntü budur genelde...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Mustafa, şasenin kaydığını nereden anlıyorsun ? ( Cahilliğimden soruyorum ) ..

Kaput-tampon-çamurluk çizgilerinde aşırı kayma var ama parçaların hiçbiri (tampon hariç) kopmamış. Bunun bir tek anlamı var benim için ön şase yamulmuş. Zaten arkadaşın da açıklaması bu şekilde. Şasenin işlem gördüğünü söylüyor. Bu durumda şöyle bir deneyle açıklamaya çalışayım; elinize ince bir demir tel alıp yamultun. Sonra o teli tekrar eski haline getirmeye çalışın. Gelmez.

Eğer altta traverste de yamukluk varsa z-rotlar, viraj demiri gibi parçalar birbirine sürtme yapar. Örneğin benim eski 323 (bordo hb) vardı buna benzer bir durum. Araba sadece dik bayır çıkarken ve sağa doğru dönerken gacır gucur sürtme sesi geliyordu alttan. Arabanın kaporta orjinaldi, boya falan yoktu ama sağ lastikten sağlam bir darbe almış zamanında. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açıklama için teşekkürler ;) Bu durumda kaput ve çamurluğun değişmesi şase hasarının yanında daha ufak kalıyor anladığım kadarı ile doğru mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Açıklama için teşekkürler ;) Bu durumda kaput ve çamurluğun değişmesi şase hasarının yanında daha ufak kalıyor anladığım kadarı ile doğru mu ?

Kesinlikle.

Metin-Sen-Ben yaşadık işte bu durumu. Kaput değişmiş. Değişsin. Çok da FiFi. Arabanın şasesi darbe almadıktan sonra kaput değişse ne değişmese ne! ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle.

Metin-Sen-Ben yaşadık işte bu durumu. Kaput değişmiş. Değişsin. Çok da FiFi. Arabanın şasesi darbe almadıktan sonra kaput değişse ne değişmese ne! ;)

Örnek olarak verecektim ama artık araç benim olmadığı için imtina ettim. :)

Kaput değişmesi iyi oldu bu arada mahallede çocuklar üzerine basketbol topu düşürüp yamultmuştu :D Değişimden sonra kaput filmi de yaptırdım , hatta façası bile var :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir de araba boyanmadığı halde şaseyi yamultanlar var... kaput orjinal, şase eğik :D

Yol kenarındaki mantarlara felan mı çıkınca yapıyor onu ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

bir de araba boyanmadığı halde şaseyi yamultanlar var... kaput orjinal, şase eğik :D

Yukarıda sözünü ettiğim benim ilk Mazda'm işte en güzel örnek. Ama o kadar ilginç ki o problemi keşfetmem için eve ters yoldan gelmem gerekiyormuş. Evin hemen aşağısında çok dik ve sağa keskin dönüşte o sesi duymuştum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabada şuanda şasede bi problem yok ses vesaire yok direksiyonu bıraktığım zaman dümdüz gidiyor. Eskidendi o sizin dedikleriniz şasesi dümdüz olmuş araba olsa tamam dediklerinize bende katılırım 2cm oynama olmuş sadece ön sağ kulede onu düzelttiler Şaseci ahmet ustada yapıldı. Özel makinaya sokup aracı gönyeye getiriyolar. Öyle çekiçle vurmayla çektirmeyle filan düzeltmiyolar kafalarına göre. Bilgisayar ölçüyo herşeyi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Eskiyi yeniyi bilmem arkadaş.

Eskiden de çektirip düzeltiyorlardı. Yolda ip gibi düz giden ama şasesinde 1-2 cm yamukluk arabalardan çok var piyasada. Gidersiniz bir rot balansçıya verir ayarı olur biter. Araba ip gibi gider yine yolda.

Sonuçta arabana müşteri değilim. Ha olacak olsam ve daha önce söylenildiği gibi yapsan ve bu resmi bana göstersen, hayırlı müşteriler derim, çeker giderim. Bu benim kişisel görüşümdür. Kimseyi bağlayıcı değildir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Şaseci ahmet ustada yapıldı. Özel makinaya sokup aracı gönyeye getiriyolar. Öyle çekiçle vurmayla çektirmeyle filan düzeltmiyolar kafalarına göre. Bilgisayar ölçüyo herşeyi.

1- Şaseci Ahmet usta kimdir?

2- Madem çektirmeyle düzeltilmiyor, o halde hokus pokus mu yapıp düzeltiyorlar şaseyi?

3- Öyle veya böyle şasesinde işlem yapılmış araba ile kaputu çamurluğu değişmiş araba kıyaslamasında, şaseden darbe yiyen arabanın hiç şansı olmaz.

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eskiyi yeniyi bilmem arkadaş.

Eskiden de çektirip düzeltiyorlardı. Yolda ip gibi düz giden ama şasesinde 1-2 cm yamukluk arabalardan çok var piyasada. Gidersiniz bir rot balansçıya verir ayarı olur biter. Araba ip gibi gider yine yolda.

Sonuçta arabana müşteri değilim. Ha olacak olsam ve daha önce söylenildiği gibi yapsan ve bu resmi bana göstersen, hayırlı müşteriler derim, çeker giderim. Bu benim kişisel görüşümdür. Kimseyi bağlayıcı değildir.

Sonuçta arabanın ön gövde parçaları orjinal olacaktı Şimdi ön gövde komple boyalı ve şasede işlem var bunu kime satabilirsin kimseye olay o zaten arkadaşım

Ön kaput ve sağ çamurluk orjinal parça ve boya kalsaydı hiç değilse ozaman satabilirdin.Ama şuan kimseye laf anlatamazsın yok abi bu arabayı duvara vurmuşlar dümdüz olmuş tekrar düzeltmişler derler sonra sende kanser olur gidersin. Bu araç artık bu işlemlerden sonra biniciye satılamaz alanada keriz derim zaten. Çünkü kimseyi inandıramazsın. Araba simsarlarının eline düşer yok pahasına alırlar. Kusura bakmasınlar bı işi yapanların benden çekicekleri var onu bunu bilmem ben

Hangisinin satışı daha kolay olurdu sence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şasesi işlem görmemiş ama 2 çamurluk ve kaputu boyanmış olan..

Yunus anlamıyon kardeşim arabam düzgün yapılmış olsaydı şasede ufak bir işlem var ve sol çamurluk boyalı olucak tı bunumu kolay satabilirim

Yoksa sol çamurluk boyanıp değişmiş sağ çamurluk boyanıp değişmiş kaput boyanıp değişmi ve şasede kimbilir nekadar büyük işlem vardır arabanın ön gövde komple değişmiş kardeşim kesin bu sağlam vurup paket olmuştur açmışlardır arabayı denilen arabamı

Diye soruyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen de bizi anlamıyorsun. Şase darbe aldıktan sonra ha iki parça boyanmış/değişmiş ha değişmemiş çok da önemli değil diyoruz.

Senin 9000 TL zarar dediğinin çok büyük kısmı zaten öncelikli olarak yaptığın kazadan gelir. Bunun içinde değişmiş iki parça sana maksimum 1000 TL zarar ettirir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu renk Mazda her daim satar, sonuçda araba yenilendi ve sorunsuz gidiyor,  kim anlıyor ki orasını burasını sizin kadar, piyasadaki alım satımcılarla hiç diyaloğa girmeyin  boşuna,fiyatını kırmak için demedikleri kalmaz ...

Bu hafta sonu bir Mazda bayisine 3000 km de çiziksiz 2011 Opel Astra  götürdük galerici arkadaşları 29 bin verdi sıfırı şu an 37 olan araca bayi takasda 31 e sayarım dedi ( kendi sattığının üzerinede 1000 tl ekledi  :D ) ...Yani kafayı yormayın boşuna derim, sıfır bile götürsen satışa alım satımcıların işi bu öyle yada böyle fiyat kırmak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...