Jump to content

Beka Mazda ( Florya ) Hakkında Şikayet

hi_man
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 133
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

23

• okkko

11

• hi_man

51

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

1. Servis bakımlı ve temiz ise

2. Biraz daha ucuz ise alınır.  ( bu ölü olacağı anlamına gelmiyor )

Ne araçlar ne fiyatlara satılmaya çalışılıyor ve satılıyor.. Bahsettiğin 8-9.000 TL lik kayıp biraz abartı bu arada :)

Yalnız en baştada yazmıştım şasedede işlem var arabanın sağdan tampona gelen darbe tam şase baglantı demirine geliyor H'ın ön tamponda  birleştiği yere 1-2 cm sola kayma yapıyor yani şasedede işlem olduğu için bu kayıp büyük olacak  Kaputum ve çamurluğum orjinal kalsaydı bunun açıklaması rahat olucaktı. Bu parçalar orjinal boya ise büyük kaza yok demektir ama şimdi boyalı değişen araba duvara vurmuş düzeltmişler diyecekler.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdiiiii eğer şasede işlem varsa bu kaputun değişmesinden çok daha ciddi bir durum.

Şasede işlem kaputun değişmesinden daha büyük bir kayıp yaratacağı için buradaki kaybın tamamını sigorta şirketi - Beka veya Mazda'ya yükleyemezsin.

Sonuç olarak aracın kaza resimlerini saklıyor olman ileride çok işine yarayacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdiiiii eğer şasede işlem varsa bu kaputun değişmesinden çok daha ciddi bir durum.

Şasede işlem kaputun değişmesinden daha büyük bir kayıp yaratacağı için buradaki kaybın tamamını sigorta şirketi - Beka veya Mazda'ya yükleyemezsin.

Sonuç olarak aracın kaza resimlerini saklıyor olman ileride çok işine yarayacaktır.

Ben onu kimseye yüklemiyorum arabanın resmini atıcam şimdi kazalı resmini aracımın kapu ve sağ çamurluk bir şey olmadığı halde boyanmasaydı şasede işlem var ama sağ çamurluk ve kaputum orjinal parça ve boya demekki ne oluyor şasede büyük birşey yok oluyor buna herkez ikna olur resimde var ama şimdi ön gövde komple değişmiş bide şasede işlem var ne olur 8000-9000 zarar olur
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir arac sirf kaput degisti, camurluk degisti diye o kadar deger kaybetmez. Ben de bunu anlatmaya calisiyorum ama sasede islem var diye bu ikisinin degisiminden daha fazla deger kaybeder.

Kaza fotografini saklamak en guzeli ilerisi icin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben onu kimseye yüklemiyorum arabanın resmini atıcam şimdi kazalı resmini Aracımın kaput ve sağ çamurluk bir şey olmadığı halde boyanmasaydı şasede işlem yine olacaktı ama sağ çamurluk ve kaputum orjinal boyalı ve orjinal parça olduğu görülünce demekki ne oluyor şasede büyük birşey yok oluyor.

Buna herkez ikna olur resimlede destekledimi tamamdır

Ama şimdi ön gövde parçaları komple değişmiş bide şasede işlem var ne olur 8000-9000 zarar olur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bahsedilen sorunun farklı versiyonlarını daha önceki araçlarımda yaşamıştım.toyota da 0km aldığım araçta ilk 5000 de başım dizel motor belasından kurtulmadı ve sattım(araç sonkar çıkışlı).diğer arabam olan hyundai dede(bayraktar çıkışlı), henüz 800km olan 0km aldığım aracımı bir türlü toplayıp bana doğru düzgün teslim edemediler(araç ayamama sel felaketinde kalmıştı,daha 1 aylık bile değildi ve 9375 tl masraf çıktı). 3 defa aks gitti,abs çalışmadı,değişik yerlerinden gelen sesler v.s v.s.  bence bizim ülkemizde genel olarak yetkili servislerle ilgili sıkıntı var.(Okan bey gibi işinin ehli ve bu işi gerçekten doğru şekilde yapan servisleri tenzih ederek konuşuyorum)sistem düzgün şekilde çalışmıyor,bunu diğer forumlara da merak edip bakanlar az çok bilirler. yaşadıklarımdan sonra hi-man ın tepkisini çok net anlıyorum.umarım haklı mücadelenden başarıyla çıkarsın dostum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Erdoğan bey vermiş olduğunuz destekten dolayı çok teşekkür ederim. Sizinde bahsettiğiniz örneklerdeki gibi başına gelmeden bu tür durumları kimse bilemez.

Bu tür olayları burda paylaşmamızın asıl amacı başka kullanıcılarında bu tür durumlarda daha dikkatli olmalarını sağlayarak sorumsuz servisleri teşhir etmek suretiyle en azından işini bilen ve düzgün yapan kurumsal firmalara gitmelerini sağlamaktadır.

Sizede çok çok geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda sorunlarınız çözüme kavuşur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Resmi incelerseniz kaput ve sağ çamurlukta hiçbir şey olmadığını göreceksiniz darbe sadece tampona gelmiştir.

post-4047-141695285971_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabanın sol tarafında ne hasar var ? Buradan görünmüyor .

Aracımla kaza yaptım kazayı tampona yandan darbe almıştır ve sağ ön kulede bir cm lik bir yamukluk meydana gelmiştir sonrası tampon ve sol çamurluk değişmesi gerekiyordu

Bir de bu dışarıdan görüntüde sanki çok hasar varmış gibi görünmüyor ama sağ ön kulede bir yamukluk meydana gelmişse içeride de ciddi hasar var demektir.

Kaputun sağlam olduğunu söylemek doğru olmaz zira Yunus'un da dediği gibi en kötü ihtimalle ayakları eğilmiş. Kaldı ki sağ ön farın orada bir eğilme de resimde görülebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle çok geçmiş olsun. Sizin başınıza gelen hepimizin başına da gelebilirdi. Allah beterinden korusun..

Nitekim başka bir marka araç da bu kadar büyük ve kapsamlı olmasa da benzer bir olay yaşadım. Hatta daha geçen hafta çözüldü sorun.

Konuyu baştan sona okudum ve takip ediyorum.

Birçok konuda haklısınız.

Ama resimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki, kaputun değişmesinin sebebi kaputu tutan ayakların yamulması olabilir. Kaputta dışarıdan gözüken bir darbe yok ama camın orada bulunan ayaklar yamulmuş gibi duruyor.  Ve o ayakların düzeltilme gibi bir şansı yok. Mecbur değiştirilir.

Sağ çamurlukla ilgili yine dışarıdan gözüken sadece ufak bir çizgi kayması var ama içeriden bir darbe almış olma ihtimali de yok değil.

Tüm bunlar değişmiş olsa bile, 400 mikron bir boya, yahut sıfır araçtan sökülüp takılan bir tampon ve de sigorta ve servisin size olan yaklaşımı hiç hoş değil.

Kaza sonrası aracın kaput ve sağ çamurluğunda bir şey olmadığı tespit edildi zaten Keyfi bir boyama var ve yanlış renge boyama var. Neden boyandı bu parçalar diye Allianz tarafından sorulduğunda müşteri memnuniyeti adına boyadıklarını iletmişler. Daha sonrada 400 mikron olayını kendim tespit ettiğimde ise parça değiştirilmek zorunda kalındı.

Burdaki esas olay parçalar boyanacak. Ben birşey demiyecektim. Şikayet filan etmeyecektim. Onlarda Allianz firması adına çalışan çok güvenilir expert(bilirkişi) Ergün Engel ile bu yapılan işçilikleri kasko kapsamına sokacaktı esas durum budur. Ben şikayetçi olunca bu yapılanlardan Neden boyadın kardeşim diye sordular servise. Efendim biz zaten kaskoya bildirmedik bunları müşteri memnuniyeti adına yaptık.  Kazayı 10. ayda yaptım şikayetde 10. ayda araba bitti teslim aldım expert raporu ben arabayı teslim aldıktan bir buçuk ay (1,5 ay) sonra gitti Allianz'a.

Adamları ellerine verdim Hem Mazda Merkezin Hem Allian'z firmasının ama malesef kara düzen gitmekten onlarda memnun demekki Markalarının güvenilirliğinin zedelenmesi onları çok memnun ediyor sanırım. Yada büyük rant sağlıyolar hala butür çalışmalardan ki seslerini çıkarmıyorlar.

Müşteri ben değilmiyim burda bana kimse bi şey sormadı Hiçbir şeye onay vermedim. Kim bu memnun olan müşteri bi göstersinler bana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

resimden görebildiğim kadarıyla,evet sağlam şekilde görünüyor.dediğim gibi ben sizin haklı olduğunuza inanıyorum(yetkili servisin aracınıza uyguladığı işlemler için)

benim sıkıntılarım giderilemedi ve iki aracı da sattım.araçlarımdaki sorunlar kronikti.fabrikalara yazdığım mailler sonucu gelen inceleme heyeti bile bana terane okuyunca sattım kurtuldum. :kafa:

size naçizane tavsiyem başınıza bunlar geldi diye mazda gibi bir markadan soğumayınız.eğer otomobil sizin için bir ihtiyaçsa ,bunu satsanız bile başka bir oto alacaksınız.işte o zaman (Allah göstermesin elbetteki) tam anlamıyla benim düştüğüm duruma düşüp toyotaclub'a (veya başka herhangi bir foruma) benim gibi 300 kusür masaj yazmak zorunda kalabilirsiniz.bir ay önce aldım mazda3'ü,arabanın her yerinden kalite fışkırıyor bence.kronik arıza olarak burada bir tane anormallik okumadım.başka forumlardan (toyota,honda,vw,psa) mazdaclub'a baksalar sinir harbi yaşarlar kendi araçlarıyla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten burada haksız olduğunu iddia eden kimse yok. Sonuçta yapılan yanlışlıklar var. Ben şahsım adına olayı tam olarak anlamaya çalışıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazdamdan zaten memnunum ben

Yalnız  daha öncede demiş olduğum gibi dünyada 100 lerce kalite ödülü almış bir araba markasının Türkiyede 20 yıl önce yaptığı şatışların yanından bile geçememesi yönetim zaafiyetinin büyüklüğünü göstermektedir.Markada problem yok.

Bu dünya devini Türkiyede yönetmeye çalışanlarda problem var.

Hem avrupa Mazda hemde Japonyayla irtibata geçmeye çalışıp bu durumlardan kendilerinide haberdar edicem inşallah

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten burada haksız olduğunu iddia eden kimse yok. Sonuçta yapılan yanlışlıklar var. Ben şahsım adına olayı tam olarak anlamaya çalışıyorum.

Teşekkür ederim
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalnız  daha öncede demiş olduğum gibi dünyada 100 lerce kalite ödülü almış bir araba markasının Türkiyede 20 yıl önce yaptığı şatışların yanında bile geçememesi. Yönetim zaafiyetinin büyüklüğünü göstermektedir.Markada problem yok.

Burada haklı olduğunu söyleyemem. Bugünü 20 sene öncesi ile karşılaştırıyorsan bu süreç içinde nelerin değiştiğini hiç incelememişsin demektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada haklı olduğunu söyleyemem. Bugünü 20 sene öncesi ile karşılaştırıyorsan bu süreç içinde nelerin değiştiğini hiç incelememişsin demektir.

Ben müşteriyim bana yapılan hizmet kalitesine bakarım

Bir firmanın Türkiye Genel Merkezi müşterisine karşı tüm bu yapılanlar karşısında kendi markasına hem satış pazarlama hemde servis hizmeti veren bir firmaya özellikle galerideki  arabayı boyalı bir tamponla sıfır araç diye satabilen bir firmaya (kim bilir başka neler neler yapmışlardır daha) yaptırım yapamıyorsa

Kusura bakmayın benim o firmaya GÜVENİM bitmiştir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaptırım yapıp yapmadığını buradan bilemeyiz ama bunlara hiçbir marka kayıtsız kalmaz, kalamaz. Yukarıda da söyledim bir bayiye ceza vermek çok kolay değil denmişti grup muafiyeti kanunundan dolayı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Araç dışardan bakınca sorun yok gibi gözüküyor. Ama içerde ne olduğunu görmüyoruz Burak'tan aldığım aracında değişeni var ama sorun etmedim resimleri gördüm neden değiştiler anlam veremedim.Sizin durum epey karışık inşallah istediğiniz sonuç çıkar.Biz bilgilendik ama illa duymak istediğiniz şey ne hala anlamadım küfürmü edelim yoksa belamı okuyalım bayiye çözemedim.Böyle bi durumda araç başından ayrılmıcaz ne yapıyolarsa gözlemlicez benim anladığım budur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...