Jump to content

Mazda 3 Dizel Rölantideki Ses

Guest drcnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaslar uzun zamandır foruma gıremıyordun sımdı yazılanları okuyunca aynı sıkıntıları kendımınde yasadıgını farkettım.

antalyada yasıyorum. aracımı bursa ınallardan aldım 115 ps makyajsız kasa.

aldıgım gunden berı o grrr grrrr sesını duyuyorum. ızmıre gıderken denızı servısıne ugradım aracım o zaman 3500km de ıdı genc bır arkadas geldı durumu anlattım kaputu acmam mı ıstedı (servısın ıcıne henuz gırmemıstım bıle) hafıf motora dogru egıldı lutfen aracınızı ıcerı alın dedı affalladım. sorun ne dedım triger den ses gelıyor dedı. tabi o an goctum dıyebılırım. bide arac yuklu coluk cocuk falan. neyse o an ellerınde benım araca uygun triger setı yoktu. servis muduru ile gorustuk servis muduru izmirde ki bi bayi olan YENI isimli mazda bayi ine gonderdi. orda 2 saat bekledim daha sonra bu ses normal dediler. itiraz ettim sıfır bir arac calıstırdılar o ses yoktu. allem ettiler kullem ettiler yolladılar beni. Neyse antalyaya dondugumde mepaz mazda yetkili servisine gittim durumu anlattım benim net olarak duydugum seisi 4 usta ne hikmetse duyamadı. Buda beni cok kızdırdı. Denizli servisini aradim parca sorunu yok tekrar bu guzergahtan gecerseniz degisiminizi yaparız dendi. Bu ses hala var suan arabam 18000 de sorun yok ama heran yolda kalma endisesi beni yedi bitirdi. 115 ps li focus cmax ta kullandım en ufak ses yok. cok daha sessiz calısıyor ve daha az yakıyorlar. ayrıca aracı satın alırken soylenen mazda da dıger markalara gore motorda farklılıklar vardıdır dendı. ornegın pasif dpf ve turbo gibi. ama dun farkettim aracımdakı tubonun ustun de kocaman FO-MO-CO yazıyor yanı ford motor compny servislerin %80 i bilincsız bence iyi olanlarda zaten forumda yada disarıda kendını belli ediyor. diger bi sıkıntı da 2. viteste silkeleme sorunu bu kesinlike buyuk bir sorun okudugum kadarıyla tork mork deniyo ama ben inanmıyorum ne focus 3 te nede cmax ta var. azdayı ısteyerek aldım cok dusundum yılların ford kullanıcısı olarak ama giderek sogumaya basladım. yakıt triger ve silkeleme beni bitirdi huzursuz etti.ustune 10000 den 10000 e bakım ve kavga dovus aldım ındırımle 295 tl odemek cabası. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kayış sizi yolda bırakmaz. değişimi gerekiyor. sadece ses... rahat olun...

tork silkmesi biraz kullanım alışkanlığıyla ilgili. ford grubunda görememişsiniz ama ben hiç bir mazda veya ford da yaşamadım dediğiniz sıkıntıyı. (rio 2009 1.5 crdi hariç)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim fikirlerim ise;

3500 de kafanıza takılan sorunla 18.000 km ye kadar gelmişsiniz ama size sıkıntı olacak bir durum oluşmamış, bu iyiye işarettir... Sesin standart olabileceği yolunda bir ışıktır bence...

295 Tl ise Mazda için çok bir fiyat değil.

Geri kalanı ise senin memnuniyetsizliğine girer bir şey diyemem, zaten yetkili servis üyemiz de; konu hakkında kısa ve öz açıklama yapmış...

:)

Kolaylıklar, kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fikirlerine ve tecrubenize güvenmemek terbiyesizlik olur. dogrudur belki triger ile ilgi sorun cıkmayacak ama genede acaba demek rahatsız edici. (Bu arada birdonem muglada universitede yaz okuluna kalmıstım. mazda yı daha dogrusu okadar cok mazdayı sadece mugla da gordum ve ogunden beri aklımdadı mazda :) )

Silkeleme konusuna gelince mevzu tork mevzusu degil bencezaten 1800 devirde baslıyor turbo calısmaya bildigim kadarıyla zaten basıp gideniz boyle bi silkeleme yok ama diger arkdasların da dedigi gibi yogun trafıktı bu cok sıkıcı oluyor hanım bile bu durumda in istersen ben kullanıyım degince ayarım iyice kacıyor :))) belkide gercekten sorun bizde ama dedigim gibi basıp giderseniz bi sorun yok ama sogun trafikte cok sık oluyor. belki de muglada buralardakı kadar yogun tarafık yok o yuzden yasamamıs olabılırsınız. yorumlarınız ıcın tesekkur ederim muglaya yolum duserse sizide ziyaret etmek isterim iyi calısmlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakımla alakalı olarak asagıda mazda musteri hizmetlerinin 10000 bakımı ıcın belirttigi max ucret var. musteri temsilcisi bu ucretin uzerinde bir fiyat oderseniz lutfen faturayı bize gonderin biz gereken calısmayı yaparız gerekirse para iadesi bile yaparız dendi. Ama boyle bi durumda bunu yapmak pek etik olmaz diye bildirmedim. 6ay/10000 km ıcın bu ucretler cok. Ama iyi niyetle Bu sorunların asılacagını umut ediyorum

Mazda İletişim Hattı mazdacrm@mondial-assistance.com.tr

25 Nisan

Kime: bana

Sayın Sedat Ay,

Mazda Motor Türkiye'nin tavsiye ettiği 10.000 Km/6 aylık periyodik bakım aralığında yapılması gereken işlemleri aşağıda bilgilerinize sunarız.

Model Parça Adı "tavsiye edilen perakende fiyat (kdv hariç)" "10000 bakım "

MAZDA 3 İŞÇİLİK (kdv hariç) 66.00

MAZDA 3 MOTOR YAĞI 4 LT 94.00

MAZDA 3 YAĞ FİLTRESİ 13.68

MAZDA 3 HAVA FİLTRESİ 27.30

MAZDA 3 SARF MALZEME 10.00

toplam bakım maliyeti kdv hariç 204.38

toplam bakım maliyeti kdv dahil 241.17

Saygılarımızla.

Mazda İletişim Hattı 44 44 693

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

parça fiyatları o günden beri biraz zamlandı. sanırım %15 civarında bir artış oldu.

öte yandan dizel ve yoğun trafik her zaman sıkıntılı bir iş olmuştur. sebeplerine uzun uzadıya girmek istemiyorum ancak yaşadığınız sıkıntı ani kalkış silkelemesi, kalkışta tak diye stop etme gibi problemler ise normaldir. ben bir gün dizel bir gün benzinli kullandığım için çoğu zaman dizeli stop ettiriyorum. ama siz yine de rahat etmek isterseniz deneyimli bir servise gösterin aracınızı. hatta servisin dizel test aracını bi deneyin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediginiz gibi baska bir mazdayı test etmek lazım. bu arada bakım konusunda deneyımlı ustalar pek goremedım cevremde ama forumdan takıp ettıgım kadarıyla en azından burada kendını kanıtlamıs servısler var onlardan bırıne uzak yakın demeden gıdıcez artık.

tesekkurler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

2012 model 1800 km de dizel touring sedan aracım var.aracı sıfır aldım.benim aracımda da aldığım günden beri rölantide guvvv guvvv şeklinde, sanki gökyüzünde çok uzakta uçan bir uçağın geçmesi şeklinde bir ses var.motorun sol tarafındaki kayıştan ya da kayışın üst kısmındaki yerden geliyor.bu ses beni çok endişelndiriyor ve huylandırıyor.bu ses normal midir, bu ses için servise giden var mı yada yetkili bir yerden bi cevap alan? bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa makbule geçer.teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merak edecek birşey yok... Bir zararı da yok... Sadece ses... Ben servise götürdüğümde sordum, volan'dan geliyor dediler, daha evvel bu ses için volan değişimi yapılmış ama birkaç bin km sonra ses tekrarlamış.

2012 model 1800 km de dizel touring sedan aracım var.aracı sıfır aldım.benim aracımda da aldığım günden beri rölantide guvvv guvvv şeklinde, sanki gökyüzünde çok uzakta uçan bir uçağın geçmesi şeklinde bir ses var.motorun sol tarafındaki kayıştan ya da kayışın üst kısmındaki yerden geliyor.bu ses beni çok endişelndiriyor ve huylandırıyor.bu ses normal midir, bu ses için servise giden var mı yada yetkili bir yerden bi cevap alan? bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa makbule geçer.teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merak edecek birşey yok... Bir zararı da yok... Sadece ses... Ben servise götürdüğümde sordum, volan'dan geliyor dediler, daha evvel bu ses için volan değişimi yapılmış ama birkaç bin km sonra ses tekrarlamış.

bu sesin volan dan geldigine eminler mi acaba ? bence ses direk olarak triger bilya sindan geliyormus gibi , hatta forumda da boyle oldugu konusunda yorumlar var ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de bu sesin volandan geldiğini düşünmüyorum.her ne kadar servis öyle demişse de.inşallah sorun açmaz.bu yerlerin yatağını falan bozmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu sesi bayadır araştırıyorum ses Triger Rulmanından veya devirdaim den geliyor hatta yeni C4 lerin 115p HDİ larında da aynı problem söz konusu ve onların garantiden Triger etleri ve devirdaimleri değişiyor sorun böylece ortadan kalkıyor , sizler bu sorun için hiç servise gittinizmi ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn Fth, kaputu açıp arabaya döndüğünüzde motorun sol tarafındaki kısımdan geliyor ses.orda bir kayış sistemi var.ya ordan yada kayışların üst kısmında bir bölüm var, metal bir yer.ses oralardan geliyor.bu arabada triger zincirli mi? kayış mı acaba.devir daim ne tarafta bilmiyorum.aslında motorun elemanlarının nerede olduğunu bilsek bunu çözeceğiz.ben henüz servise gitmedim.çünkü çok uzak.servise gidip aynen bu konu ile müracaat eden var mı merak ediyorum.ses varsa mutlaka bi kaynağı, bi nedeni vardır, ters giden bişeyler vardır diye düşünüyorum.bence ses normal değil.umarım başımıza iş açmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn Fth, kaputu açıp arabaya döndüğünüzde motorun sol tarafındaki kısımdan geliyor ses.orda bir kayış sistemi var.ya ordan yada kayışların üst kısmında bir bölüm var, metal bir yer.ses oralardan geliyor.bu arabada triger zincirli mi? kayış mı acaba.devir daim ne tarafta bilmiyorum.aslında motorun elemanlarının nerede olduğunu bilsek bunu çözeceğiz.ben henüz servise gitmedim.çünkü çok uzak.servise gidip aynen bu konu ile müracaat eden var mı merak ediyorum.ses varsa mutlaka bi kaynağı, bi nedeni vardır, ters giden bişeyler vardır diye düşünüyorum.bence ses normal değil.umarım başımıza iş açmaz.

evet aynen dediğiniz gibi ses tam olarak triger kayışının ordan geiyor ve sesin trigerin gergi bilyasından geldiği net olarak ortada , aynı motora sahip olan citroen c4 115bg lerde de aynı kronik sorun var ve onlarda garantden komple triger set değiiyor , bizim araçlarda zincir değil triger kayış şeklinde ve devirdaim de trigere bağlı olarak çaışıyor..aslında bu büyük bir sorun olarak görünmüyor fakat triger motorun en önemli parçası Allah korusun bir sıkıntı olursa komple motor tamiri yapmamız gerekir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn. Fth inşallah b sıkıntı olmaz.Servie gittiğimde ilk işim bu ses olacak.ama daha 4 ay var.siz eğer bu sorunun kaynağını bulur ve bi çözüme ulaşırsanız, sevise giderseniz haber ederseniz çok sevinirm.ben de sorunun kaynağını bulur yada çözersem mutlka bilgilendirirm.bana daha çok yatak yada sürtünme sesi gibi geliyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...