Jump to content

Mazda 3 Dizel Rölantideki Ses

Guest drcnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bu sesten dolayı yolda kalan, aracında bu sesten ötürü bir hasar oluşan var mı acaba??

Forumda bu yüzden yolda kalan dizel Mazda 3 görmedim. Ama baskı balata probleminden kaynaklı yolda kalıp, mağdur olan bir kaç arkadaşımız oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumda bu yüzden yolda kalan dizel Mazda 3 görmedim. Ama baskı balata probleminden kaynaklı yolda kalıp, mağdur olan bir kaç arkadaşımız oldu.

bu baskı balata probleminin herhangi bir belirtisi varmı acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu baskı balata probleminin herhangi bir belirtisi varmı acaba ?

Olmaz mı, hem de çok belirgin. Araç yerinden kıpırdamayıp, yolda bırakıyor. :)

Şaka bir yana, konuyu incelemenizi tavsiye ederim. Bağlantıyı paylaşıyorum.

http://www.mazdaclubtr.com/29590/2011-mazda3-dizel-baski-balata-sorunu/100/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

demek ki mazda öyle anlatıldığı gibi çok da sorunnuz bir araba değilmiş.mazda sorunsuzluğu bir şehir efsanesi imiş.umarım öyle değildir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

demek ki mazda öyle anlatıldığı gibi çok da sorunnuz bir araba değilmiş.mazda sorunsuzluğu bir şehir efsanesi imiş.umarım öyle değildir...

Mazda 3'lerdeki sadece dizel modelin, bir serisinde olan hatadan dolayı. Bu eleştiriyi yapmak biraz acımasız olur bence. 2004 Yılından bu güne, 3.nesli çıkan bir modelden bahsediyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olmaz mı, hem de çok belirgin. Araç yerinden kıpırdamayıp, yolda bırakıyor. :)

Şaka bir yana, konuyu incelemenizi tavsiye ederim. Bağlantıyı paylaşıyorum.

http://www.mazdaclubtr.com/29590/2011-mazda3-dizel-baski-balata-sorunu/100/

ilginiz icin tesekkur ederim inanin bu konuyu en az 5 kere okudum fakat hala tam olarak bu sorunun hangi seri araclarda bulunacagina dair bir belirti bulamadim yani anlatmak istedigim benim aracimda da su anda 8500 km deyim ve debriyaj durduk yerde sertlesti ve yukaridan kavramaya basladi rampalarda ve geri viteste bazen pedalda bir surtme hissi hissediyorum acaba benim aracimda da mi bu sorun var diye korkuyorum servise gidip degistirin desem eminimki bir sorun yok diyecekler ve bu sorunda benim acayip kafama takiliyor arabayla yola cikmaya korkar oldum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilginiz icin tesekkur ederim inanin bu konuyu en az 5 kere okudum fakat hala tam olarak bu sorunun hangi seri araclarda bulunacagina dair bir belirti bulamadim yani anlatmak istedigim benim aracimda da su anda 8500 km deyim ve debriyaj durduk yerde sertlesti ve yukaridan kavramaya basladi rampalarda ve geri viteste bazen pedalda bir surtme hissi hissediyorum acaba benim aracimda da mi bu sorun var diye korkuyorum servise gidip degistirin desem eminimki bir sorun yok diyecekler ve bu sorunda benim acayip kafama takiliyor arabayla yola cikmaya korkar oldum

Umarım aracınızda bu tür bir problem yoktur. Benim aracımda Dizel Mazda 3. 55 bin Km'ye geldi. Çok şükür ne rolantide bir ses var, nede baskı balata ile ilgili bir problem. Çıkarsa da yapacak bir şey yok. Sonuç itibari ile kul yapısı. Garantisi devam ediyor, bir şekilde yol izlenerek halledilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle değil...

Çünki; bu motor Mazda'nın kendi motoru ve teknolojisi değil... Bu yüzden zaten kronik sorunlu denilebilir...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben baskı balata yüzünden yolda kalmıştım ama benim problemim baskı-balata setinin üstündeki bir yayın üretim hatasından dolayı kırılmasıyla ilgiliydi. Şansıma bana denk geldi. Aynı arızanın tekrar olma ihtimali yada başkasında olma ihtimali yüzbinde kaç bilemiyorum fakat yolda kalanlar oldu diye senin de endişelenmene hiç gerek yok. Benzer hatalar her markada daha da çok oluyor. Servislere gidip bi dinleyin. Baskı balatadan memnun değilsen servise hemen servise götür. Gerçekten bir sorun varsa ilgileneceklerini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben baskı balata yüzünden yolda kalmıştım ama benim problemim baskı-balata setinin üstündeki bir yayın üretim hatasından dolayı kırılmasıyla ilgiliydi. Şansıma bana denk geldi. Aynı arızanın tekrar olma ihtimali yada başkasında olma ihtimali yüzbinde kaç bilemiyorum fakat yolda kalanlar oldu diye senin de endişelenmene hiç gerek yok. Benzer hatalar her markada daha da çok oluyor. Servislere gidip bi dinleyin. Baskı balatadan memnun değilsen servise hemen servise götür. Gerçekten bir sorun varsa ilgileneceklerini düşünüyorum.

Fatih abinin belirttiği açıklamanın aynısını, Mazda Evo servisinden de duydum. Asıl problemin yayda olduğu gerçeği. Evet gönül ister ki hiç sorun çıkarmasın. Ama malum kul yapısı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Toyota'nın 1.4 Dizel motoru gerçekten çok başarılıdır. Sorunsuz, ekonomik ve sessizdir. Performansı bizim araçların motorlarına göre düşüktür. Birde bence o kasaya o motor düşük kalmaktadır. Sessizlik açısından bizim motorlara göre, birazcık daha sessizdir o bir gerçek.

Merhaba, 2010 yılında babama toyota corolla 1.4 aldık.

1000km de kontrol bakımı 10bin km de rutin bakıma gittik

18bin km de yağ lambası yaktı. Yağ ekleyip bakım yaptılar

26bin km civarında yine yağ lambası yaktı. yağ ekleyip 30bin de bakıma gelinmesini istediler. Ayrıca eylül ayına gün verdiler, bütün silindirleri değiştirecekler.

1 ay öncesinde babamın arkadaşı da 1.4 d4d auris almıştı. O da mahkemeye verdi toyotayı. Ben motoru açtırmam diye.

arayın 2010 model d4d leri, bakın neler bulacaksınız yağ yakma ile ilgili.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, 2010 yılında babama toyota corolla 1.4 aldık.

1000km de kontrol bakımı 10bin km de rutin bakıma gittik

18bin km de yağ lambası yaktı. Yağ ekleyip bakım yaptılar

26bin km civarında yine yağ lambası yaktı. yağ ekleyip 30bin de bakıma gelinmesini istediler. Ayrıca eylül ayına gün verdiler, bütün silindirleri değiştirecekler.

1 ay öncesinde babamın arkadaşı da 1.4 d4d auris almıştı. O da mahkemeye verdi toyotayı. Ben motoru açtırmam diye.

arayın 2010 model d4d leri, bakın neler bulacaksınız yağ yakma ile ilgili.

1998 yılından bu güne aynı şirkette çalışıp, şirket aracı olarak Corolla kullanıyorum. Şirketimiz 1985 yılında kurulmuş. O gün bu gün Toyota tercih ediliyor şirkette. Bu güne kadar çok büyük sorun çıkaran bir şirket aracımız olmadı. 2011 model Euro dizel motora sahip araçlarda. Çekişten düşme performans sorunu yaşadık bir kaç araçta. Yakıt kirliliğinden dolayı adını hatırlayamadığım, egzoz çıkışındaki parçayı değiştirdiler. Ve problem düzeldi.

Türkiye de 5 yıl - (SINIRSIZ KM) garantisi veren tek marka Toyota. Aynı şekilde Türkiye çapında satış ve servis ağı oldukça yaygın. Bizim Türkiye'nin dört bir yanında pazarlama personellerimiz var. Bu güne kadar kaza haricinde aracı serviste yatan personelimiz hiç olmadı. Bunların her biri şirketimiz için bir avantaj. Her ne kadar Corolla sıradan, sürüş zevki olmayan bir otomobil olsa da. Diğer saydığım kriterlerden dolayı, mantıken Corolla şirketimiz için daha avantajlı.

Mazda 3 dizellerde bir takım sorunlar var. Bu Mazda'nın sorunsuz bir marka oluşuna gölge düşürüyor mu ? Bence düşürmüyor.

Toyota'yı şirket aracı olarak alır ve kullanırım. Ama bireysel zevkim için asla ve asla yüzüne bile bakmam. Servisi ve yedek parçası, Mazda'ya göre daha pahalı. Otomobilde tasarım, sürüş zevki vs. hiçbirisi yok.

Babanıza da, arkadaşına da çok geçmiş olsun. Toyota'da servis sıkıntısı yaşarsanız yardımcı olmaya çalışırım. Kocaeli'ndeki Kocaeli Kaya Toyota servisinde tanıdıklarım vardır, yardımcı olabilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şuan için sorun yok diyen biri yok, istanbuldan da arıyorlar babamı. 1 ay sonra randevusu var. Takvime göre 1 hafta yatıracaklar arabayı. Uzamaz umarım. Tabi sonra sorunun düzelip düzelmediği de 8bin km de falan belli olacak. Yani 10binlik çevrimi lamba yakmadan tamamlayabilmesi lazım.

Araç heralde peder de çakılı kalacak. Servise soracaklar motor açıldı kapandı, sonra müşteri fıyy diyip gidecek :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

İlgili ses dosyasını dinledim. Aynı ses bende de var. Hatta bunun için randevu aldım cumartesi servise götürücem. Bunun normal dizel sesi olduğunu sanmıyorum çünkü emin olmak için mazda 3 dizel test aracını kullandım ve karşılaştırdım. bu ses test aracında yoktu.

ses dosyasındaki sesle ilgili bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? En kötü ben cumartesi servisten sonra durumu paylaşırım. Epey insan bu sesten bahsetmiş, sonucunda ne olduğunu ne çıktığını da paylaşırsanız sevinirim açıkcası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sesi duyduk..

ses hakkında bir karara vardık... aynısı D2 motor volvo larda vardı. malum aynı motor... bazı servislerle de görüştük. volvo eksantirik kayışını değiştirtiyor, eksi gergi bilyalarını özel bir solusyonla sildiriyor ses geçiyor... ancak şunu söyleyelim; ses teknik bir problem teşkil etmiyor, sadece ses...

mazda bu konuda herhangi bir bülten vs. yayınlamamış, volvo aynı motor aynı ses olduğu için bu konuda sonuç verebiliyorum size.

şunu da söyleyeyim; ne yaparsanız yapın, ses tekrar geri geliyor... :(

Yetkili servisimiz böyle bir açıklama yapmış... Sizi ne kadar tatmin eder orasını bilemem...

Konuyu baştan sona tekrar okumuş birisi olarak naçizane fikrim ise; sesin çoğu motorla birlikte standart donanım olarak geldiği...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...