Jump to content

İzmit Mazda Haldızlar Hk.

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

koskoca Kocaeli??...iyiymiş :)

kaç tane bayi olmalıydı mesela?...sizce?...

Baktım da son verilere göre Ocak-Kasım 2011 Mazda'nın satışları 1481 adet  :( , Geely'ile kafa kafaya nerdeyse üzücü bi durum, yönetim geldiğinde 5000 gibi hedefler konuşuluyordu 2000 bile zor gibi görünüyor,  İstatistiklerin yalancısıyım...

http://www.odd.org.tr/folders/2837/productialdbldocs/1112/2011%20RS.pdf

En yakın Japon rakip Mitsubishi'nin satışı 2721 adet ve Kocaelinde  2 adet bayisi var , birisi Gebze'de , İstanbullu hergün Gebze organizeye gide gele orasını İstanbul'a bağlı zannetmeye başladı ve hatta sitelerinde adresi Gebze İstanbul bile gösterenler var , Gebze Kocaeli'ne bağlı...

Gebze taraflarında oturan biri için en yakın Mazda Bayisi/Servisi  yaklaşık 40 Km İzmit tarafında 45 Km İstanbul tarafında, epey uzak .... Hatta Tuzla, Pendik civarında oturanlar bile Gebze'de bayi olsa buraya gidebilirler malum trafik nedeniyle bazen İstanbul dışına çıkmak daha kolay İstanbul içine gitmekten...

Birde en zengin iller arasında 2. sırada olan Kocaeli'nin büyüklüğünü anlamak için en yakın rakip Mitsubish'inin bu ilde yaptığı satış oranlarına bakmak da faydalı olabilir...

Ama şimdi satışlar böyle 1481 civarları iken yeni bayi açarmısın deseler bende olsam açmam , 1793 adet satmış Çinli Cherry'nin bile Kocaeli'nde henüz bir bayisi yok misal...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 45
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• emregc

8

• İlhan

6

• cceylan

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Kocaeli ilinden değil Kocaeli bayisinin performansından bahsettin heralde  :)

Kasım 2011 itibariyle 255.180 araç var diyorlar şehirde ve çoğusuda fabrikalara koşturuyor, eski araçlar değil hani...

http://www.tramer.org.tr/raporlar.php?harita_suffix=_sigortasizlik

hayır

Kocaeli ilinin Türkiye Binek Otomobil pazarından aldığı pay : 2.3%

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Renault' un 3 adet bayisi varsa:

11 aylık Renault satışı yaklaşık 109 000 adet = 2507 adet yapar arkadaşlar.

2507 / 3 adet bayi = 835 araç satışı yapar...

Tofas keza 100 000 üstünde 11 aylık adetlerde, Toyota biraz daha aşağıda ve nitekim 2 bayisi var.

Mazda' yı 2000 kabul ettim = 46 araç yapar

şimdi bu pastayı kaça böleceksiniz? yahut 23 araç satmak için o yatırımı kim yapar? bir düşünün....

Gebze'ye hitap etmesi gereken aslında Haldız' dır. ama işte...genel adetler düşük olunca böyle olur.

ha bir de pazar payının üstünde satış yapanlar vardır...pazar payının 4-7 katını yapanlar gördüm ben. ,

ama bu bayiler gerektiğinde geri alım garantisi verebilen, 2.el için özel bütçesi olan, yerelde kendi adını ve çabalarını markanın önüne geçirebilen bayilerdir.

kısacası iş  bilenin kılıç kuşananın gibidir bu işte.

misal Antalya Tata pazar payının 4 katını yapar, yine Tata Eskişehir pazarının 7 katını yapar, gibi gibi....

son olarak arkadaşlar;

Çok bayi = Çok satış DEĞİLDİR!!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) Yıllardır kullanıcı sektöründeyim sadece ama aynısını  Haziran'da bizde söylüyorduk burda

http://www.mazdaclubtr.com/22356/mazda-turkiye-genel-muduru-nurkan-yurdakul-ile-soylesi/20/

yalnız aman GM duymasın, onun satışları artırma hedef beyanı bunun tersiydi gibi...

---

"Satışları da en kısa zamanda bayi organizasyonumuza yenilerini ekleyerek arttırmayı hedefliyoruz."

---

Bu yıl böyle geçti gibi 2012 de hakkında hayırlısı diyelim Mazda için...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merak ettim geçerken uğradım bayiye gerçekten  güzel ortam olarak geniş, samimi bir hoşgeldin çay kahve  vs. derken birde baktık oturmuşuz Mazda3 e, test aracı da var... Satış konusunda herşey olması gerektiği gibi, kocaman bir bayrakda asmışlar binanın önüne kampanya vs herşey görünüyor otoyoldan geçerken bile ama naparsın Cts öğleden sonra bile  yaklaşık 1 saat takıldığım bayiye ne gelen var ne giden benden hariç gelen  tek kişi iş görüşmesine gelmişti  :) aynı saatlerde İzmit Reno/Dacia da  oturmanın imkanı yoktu ana baba günü, Honda da keza öyleydi, gerçi onların konumu daha yaya yolu üzerinde onunda etkisi var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bitanesi 32.900 fiyatlı reklamı görmüş gelmiş Duster almaya niyetliydi, bende o sırada aracın içinde vitesleri çözmeye çalışırken nasıl diye sordu bana, biraz konuştuk,  "sen birde bunun imalat videosunu izle, romen kadınlar elde yapıyo bunları" dedim, "ne" dedi yürüyene baktı "baksana civata da görünüyor zaten orda"  dedi çekti gitti... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mustafa,

o hesap benim anlattığım şekliyle yapılır ve doğrusu da budur. yani çok sağlıklı olur.

burada konuştuğumuz şey Emre arkadaşımızın "Koskoca İzmit" diye tabir ettiği İzmit ilinde 2. bayiliğin açılabilmesinin mümkün olup olmayacağıdır.

buradaki matematiğe göre de değildir.

@Emre,

Renault/Dacia ile kıyaslamak biraz haksızlık değil mi? 110 bin araç satan bir marka o bahsettiğiniz. elbette o markada daha fazla showroom trafiği olacak.

ama size bir örnek vereyim.

Renault' daki trafiği siz söylediniz ben değil.

muhtemelen bilmediğiniz birşey söyleyim: her Renault bayisinde her satıcının günlük yeni müşteri kotası vardır. her satıcı belli bir adette müşteriyi bayiye gelmese bile bulmak ve iletişim bilgilerini havuza atmakla yükümlüdür.

bu noktada çok iyi bildiğim birşeyi paylaşayım. hemen her satıcı (trafik olsun olmasın) hergün 1-2 saatini telefonla www.sahibinden.com gibi sitelerden yeni müşteriler bularak geçirir.

sizce buna ihtiyaçları var mı? siz söylediniz trafikleri çok iyi diye...

yok ama bunu yaparlar...yerel firmalara (mesela Kocaeline bağlı Gebze Organize Sanayi var) gidip aktif satış yaparlar,

yerel AVM' lere giderler, fuarlara, barolara, hastahanelere vb vb vb...

siz bunlar gibi günlük aktivitelerin nasıl yürüdüğünü bilmeden o bayi hakkında nasıl fikir yürütebiliyorsunuz?

o bayiye ben de gittim.

1200m2 alanda 5 tane arabayla,

içerideki alakasız amerikan arabasıyla,

içerideki eski modellerin resimleriyle,

sadece 1 tane olan satışçısıyla

siz hangi bilgiyle buna iyi bir bayi dersiniz?

----------------------------------------

konuları birbiriyle karıştırıyorsunuz,

İzmitte 2. bayi bile yok derken şimdi Haldız çok iyi diyorsunuz.

Haldız iyiyse 2. bayilik zaten istemez/olamaz/olmaz en azından 2 bayiyi kaldıracak bir potansiyel oluşmadan.

Haldız kötüyse-ki buradaki "kötü olmak" verimsizlik demektir- bunu şuradan anlarsınız. Mazda 2000 adet satımışsa %2.3' ünü Haldız satmış olmalıdır.

bu gerçekleşmişse bayi açısından sorun yoktur. bu gerçekleşmemişse "verimsiz" dmektir.

Mazda' nın 2000 tane satması Mazda' nın suçu/sorunu vb' dir.

amma bu 2000 adet içerisinde ilinin potansiyelini gerçekleştiremeyen bayi

verimsiz bayidir.

----------------------------------------

lütfen bu konularda bu kadar ön yargılı olmayın.

bu da son mesajımdır bu konuya.

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlgisiz olacak ama İzmir'e 2. bayii/servis düşünülüyor mu acaba? Yetkili bayii/servise gitmesi fiziken mümkün olmayan önemli bir K.Yaka/Çiğli müşterisi kaybediliyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Koskoca Kocaeli dedim çünkü kağıt üstünde görünenden realite farklı gibi görünüyor bana , İzmit merkezden çıktım Sakarya yönüne giderken (İstanbul'a değil)E5 de  kırmızı ışıkta duran 10 arabanın 3 ü 34 plakaydı,  bu araçlar İstanbulda görünüyor kağıt üstünde, dolayısıyla Gebzeyi içine alan Kocaeli ilindeki  255.000 küsür araç sayısı bence gerçeği yansıtmıyor...Kocaelinde potansiyel var, alım gücü var 2. en zengin il, biraz insanlar üzerinde istek yaratılabilse Mazda markası almak için bayilere kalkıp gelen olur diye düşünüyorum...

Mazda'nın Amerika'ya önem verdiğini Avrupa'ya fazla önem vermediğini sık sık konuşuyorduk ama bakıyosun Takashi San 2010 da Cenevre fuarının ilk cümlesinde " Mazda'nın Avrupa pazarı konusunda çok ciddi olduğunu  o yüzden buraya geldiğini" söylüyor

Şimdi Rusya'da Avrupa merkeze bağlı, Ruslar ne zaman Mazda gibi araçlara binmeye başladı bilmiyorum ama bakıyosun internete  bizden farklı olarak Rusya'da Mazda Akademisi var, sürüş eğitimi veriyolar, yarış düzenliyorlar, dolayısıyla insanlarda bi heves yaratılmış, imaj tavan yapmış bir sürü Mazda sever topluluğu kurulmuş belliki insanlar Mazda almak için can atıyor ... Şimdi bu akademi,seminer vs vermenin maliyetinden emin değilim ama bizce de yapılamayacak iş değil bildiğim kadarıyla Sn. GM'in rallici geçmişi var bir iki eğitmen tanıdığına şüphem yok...Hem Ruslar nasıl yapıyor bilmiyorum, seminerler ücretli de olabilir, yeterki fark yaratılmış olunsun, gelen müşterileri "bizim sürüş akademimiz de var" diyerek biraz şaşırtmak fena olmazdı hani...

Hadi bunlar pahalı geldi zahmetli işler ayrıca ekip yok takip edecek diyelim, bu yıl Mazda Avrupa Başkanı bile kalkıp  Mazda3 koltuğuna oturup You tube da aracı tanıtıyorsa burda birileri neden bunu hala yapabilmiş değil anlamış değilim, bir You tube videosu kaç para ?

Meksikalı 3 üniversiteli kızın bile okul harçlıklarıyla Mazda2  için çektiği videoları dünya izlemedi  mi...

Yinede direksiyon başına geçecek kimse yok ise işe alınacak satış temsilcilerinin tahsiline deneyimine bakılacağına ailesinin çevresinin ne kadar geniş olduğuna bakılsın daha iyi derim madem ki sadece eşe dosta avukatlara satılacak bu araçlar ne kadar tanıdık o kadar satış formulü ortaya çıkıyor burdan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Merhabalar Arkadaşlar,

İzmit Haldız Bayi ise ile ilgili düşüncelerimi size iletmek istiyorum. 1 Hafta önce İzmit Haldız Bayinizden CX-5 teslim aldım. Satış ekibine ve özelliklede Turgay Bey'e çok teşekkür etmek isterim. Gerek arabanın ilk tanıtımında ve gerekse de diğer tüm aşamalarda müşterisinin yanında olduğunu tam olarak hissetirdi. Aracımı almaya gittiğimizde karşıladı, tertemiz bir yemekhanede ev yevmeyi şeklinde bir yemek ikram etti. Çayımızı kahvemizi eksik etmedi. Araç ile ilgili bütün önemli noktaları vurguladı. Haldız Otomotiv'in sahibi gelerek bizimle ayrıca ilgilendi. Tam aracı teslim ederken trafik setini teslim etti ve en güzeli eşime bir demet çiçek hediye etti. Benim 4. Sıfır Kilometre araç teslim alışım ve ben ilk defa bu kadar keyifli bir araç teslim aldım. Mazda Müşterisi olmaktan gerçeken mutlu oldum.  Teşekkürler Turgay Bey, Teşekkürler Haldız ve Mazda.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında aracı tanımaya çalışıyorum. Ama ilk izlenim gayet olumlu.

1- Öncelikle CX-5'in kullnımı çok iyi ve rahat. Araç istediğiniz tepkileri veriyor.

2- Araca sert davrandığınızda - yani gaza birden yüklendiğinizde vb.- tepki veriyor ama kendine gelmesi biraz zaman alıyor.

3- Benim aracım 2000 cc ve Benzinli. 2200 cc Dizel motorlu olanı gerçekten iyi olabilir.

4- Arçataki donanım seviyesi beklentimin üstünde. Sizinle beraber aracı kullanan biri daha var sanki. Aynalara bakıyor, şerit değiştirirken uyarıyor, aracı kaymasın diye yolda tutuyor vb.

5- Bluetooth ayarlarını yapmakta zorlandım ama biraz da benim acemiliğimden kaynaklandı aslında

6- Araç oldukça sessiz. Ancak bozuk yolda yol gürültüsü oluyor. Birde yüksek devirlerde ve ani hızlanmalarda motor sesi var. Buda doğal sanırım.

7- Aracın iç hacmi oldukça yeterli. CX-5'i ilk araştırıken en büyük korkum iç hacmindeki yetersizlikti. Ancak iç hacmi ve bagajı gerçekten başarılı.

8- Aracın sürücü koltuğuna oturduğunuzda görüş açınız oldukça iyi. Aracın yüksekte olması, ön yan çıtaların konumu ve darlığı görüş açısını genişletiyor.

9- Aracın yol tutuşu şimdilik iyi. Yol tutuşunu test etmek için 1000 km ye geçmeyi bekliyorum. Şu aşamada aracı fazla sert kullanmadığım için yol tutuşu şimdilik gayet iyi.

10- Vites geçişleri tek kelime ile özetlenebilir: Harika

11- Gelelim en önemli konuya; Yakıt Tüketimi. 250 Km yaptım ve 10.3 LT gözüküyor. 250 Km'nin çoğunluğu şehir içi. Kullandıkça azalacağını düşünüyorum. Bu hafta sonu İstanbul dışına gideceğim. Döndüğümde daha net bilgi verebilirim.

Şimdilik izlenimlerim bunlar.

Yazımın başında da söylediğim gibi  CX-5 oldukça iyi bir tercih.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun, kazasız belasız, nazarsız günlerde kullanın... Açıklamalar için de ayrıca teşekkürler... Çok özel değilse; neden İzmit bayiinden almayı tercih ettiniz??

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...