Jump to content

+2010 Mazda3 Yol ve Rüzgar Sesi

zurnad
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yol-rüzgar sesi konusunda 2012 makyajlılar için iyileştirme yapılmış deniyor ancak kullanmadım bilmiyorum, diğer modellerde en azından benim 2010 modelinde yol sesi-rüzgar sesi rahatsız edici, golf dsg siz olanı, manuel şanzımandaki yalıtım Mazda dan daha iyi bence. Ortalama 60 kg. yalıtım malzemesini boşuna kullanmamışlar Golf te. Bakın sadece rüzgar sesi değil, örneğin aracın lastikleri çamurluyken, hareket ettiğinizde lastiklerden kopan kuru çamur parçaları inanılmaz bir gürültüyle vuruyor davlumbazlara, yağmurlu havalarda ise, yağmur kapıya vurduğunda sanki içeri yağıyormuş gibi çınlıyor sac sesi, artı ufak tefek tıkırtı, vızlama sesleri cabası. Sağ arka kapılar 2009-2010 modelleri için söyliyeyim 2 yıldızlıdır, 2012 makyajlı versiyonlarında tavan iyileştirmeside yapmışlar ancak ne kadar başarılı bilmiyorum, işin özüne gelirsek , bu araç mükemmel değil, ön kapılardaki camları yarıya kadar indirip kapıları normal bir şekilde bir kapatın bakalım nasıl sallanıyor cam ve pof sesini duyuyorsunuz, bir golf teki tokluk yok tabi,kimse aracından 3000-4000 km. de tıkırtı, vızırtı gelmesini istemez.. Boya kalitesini ben beğenmedim, çok hassas ancak bu sorun yeni araçların çoğunda var.Tüm bunların dışında Mazda C sınıfında her zaman başa oynar. Uzun yol sürüş keyfine laf söyliyemem, tabi korkmadan gaza basabilenler için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yol-rüzgar sesi konusunda 2012 makyajlılar için iyileştirme yapılmış deniyor ancak kullanmadım bilmiyorum, diğer modellerde en azından benim 2010 modelinde yol sesi-rüzgar sesi rahatsız edici, golf dsg siz olanı, manuel şanzımandaki yalıtım Mazda dan daha iyi bence. Ortalama 60 kg. yalıtım malzemesini boşuna kullanmamışlar Golf te. Bakın sadece rüzgar sesi değil, örneğin aracın lastikleri çamurluyken, hareket ettiğinizde lastiklerden kopan kuru çamur parçaları inanılmaz bir gürültüyle vuruyor davlumbazlara, yağmurlu havalarda ise, yağmur kapıya vurduğunda sanki içeri yağıyormuş gibi çınlıyor sac sesi, artı ufak tefek tıkırtı, vızlama sesleri cabası. Sağ arka kapılar 2009-2010 modelleri için söyliyeyim 2 yıldızlıdır, 2012 makyajlı versiyonlarında tavan iyileştirmeside yapmışlar ancak ne kadar başarılı bilmiyorum, işin özüne gelirsek , bu araç mükemmel değil, ön kapılardaki camları yarıya kadar indirip kapıları normal bir şekilde bir kapatın bakalım nasıl sallanıyor cam ve pof sesini duyuyorsunuz, bir golf teki tokluk yok tabi,kimse aracından 3000-4000 km. de tıkırtı, vızırtı gelmesini istemez.. Boya kalitesini ben beğenmedim, çok hassas ancak bu sorun yeni araçların çoğunda var.Tüm bunların dışında Mazda C sınıfında her zaman başa oynar. Uzun yol sürüş keyfine laf söyliyemem, tabi korkmadan gaza basabilenler için :)

Zotone hocam bi anda mazda 3 bu muymuş dedim yazdıklarını okuyunca :) Ama hala sınıfında başa oynayabiliyorsa dediğiniz gibi insanların bir bildiği var herhalde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 bu, benim aracım da yeni ve bunlar var, kulaktan dolma bilgiler değil, ancak sen diğer markaları duysan yine mazda alırsın dostum merak etme :) Mazda nın öyle üstün özellikleri var ki diğer markalar yanından bile geçemez..Bu arada yanlış anlaşılmasın Golf genel anlamda Mazda dan daha üstün bir araç değildir, sadece yalıtımı iyidir..Diğer markalar konu dışıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 bu, benim aracım da yeni ve bunlar var, kulaktan dolma bilgiler değil, ancak sen diğer markaları duysan yine mazda alırsın dostum merak etme :) Mazda nın öyle üstün özellikleri var ki diğer markalar yanından bile geçemez..Bu arada yanlış anlaşılmasın Golf genel anlamda Mazda dan daha üstün bir araç değildir, sadece yalıtımı iyidir..Diğer markalar konu dışıdır.

Zotone hocam gerçekten yorum için teşekkürler. Sanırım artık ikna oldum araç duruyorsa hala, ses falan dinlemeden almak için girişimde bulunacağım bu gidişle :) umarım pişman olmam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnşallah olmazsın. Tıkırtı ve vızırtılar halledilir merak etme, yalıtım konusunda doğru latik seçimi vs. bir nebze halledersin, diğer araçların yalıtımınıda öyle ahım şahım sanma, çok titiz bir insan değilsen problem olmaz. Al aracı tekrar test et, her türlü dene, sonra karar ver. Hatta aklında başka araçlar varsa onları da test et, bedava almıyorsun sonuçta, kronik sorunları, bakım maliyetleri, ciddi arıza hikayelerini araştır, öyle karar ver. Biz araştırdık ta öyle aldık :) Mazda aldık sürüden ayrıldık kardeş :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Murat bey bu hız bana 60 70 falanmış gibi geldi. Sizde de durum aynı mı?

Yok 60-70 Km de değil.120-130 ve sonrası ruzgar sesini alıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok 60-70 Km de değil.120-130 ve sonrası ruzgar sesini alıyor

hadi ortasını bulalım, bendekide 90-100 arası yol sesi almaya başlıyor. :))

şaka bir yana ses olayı maalesef japonların ortak sıkıntısı. mazda bu konuda japonlara göre vasat kalmıyor ama bir alman sessizliğinde de değil. ama araba alınırken birçok kriter gözönüne alındığı için bu ses olayını çok fazla kafaya takmamak gerek.adamlar hala fahiş rakamlara boş arabaları (opsiyon esp komedisi mesela) millete iteliyorlar. veya çok övülen dsg'lerden 15 günde bir yarım tır garantiden değişmesi için şanzıman geliyor(doğuş ta arkadaşım anlatmıştı). benim arabamdaki sorunum teybin rds ekranının bazı kanallarda çalışmaması gibi kıytırık bi problem. dsg'si gitmiş bi vw'ciye veya turbosu gitmiş bi toyota'cıya bendeki sorunu söylesem adamlar herhalde döverler beni

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Normal asfalt yollarında yol sesi olmuyor araçda, ancak taşlı, sıcak bölge yolları gibi yollarda her araçda olduğu gibi bir miktar fazla ses yapabilir...

Mesela Antalya yolları birkaç yıl öncesine kadar epey gürültülüydü, sıcakta erimesin diye asfaltı az kullanıyorlardı...

120 -130 la giderken Rüzgar sesi alıyor diyenler neyle mukayese ediyorlar aracı  merak ettim, kutu benzeri tasarımlı diğer rakipleri daha mı az rüzgar sesi alıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben çok şükür duymuyorum :D ama çakıllı asfalttaki titreşimle, bitümlü sıcak asfalt arasındaki fark inanılmaz. arabanın sesi bir anda kesiliyor. Tabi ben bunu titreşim olarak alıyorum, daha derin dts codec gibi düşünün eheh. bunun nedeni büyük ölçüde toyo'lar. ama ses için o lastikleri hayatta değişmem. 170 le yağmurda gidecek, 120 de aquaplaning yapacak ama yoldan çıkmayacak. Ben öperim o lastiği be :D birazcık ötüversin bişe olmaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

golf ten sonra  mazda 3 sahibi oldum büyük bi heyecenla,yağmurlu havada su birikintisinden geçtiğimde 80km hızdı yanlış hatırlamıyorsam,ayaklarımı kaldırıcaktım az daha şok oldum resmen.öle bir sesle vurduki çok zoruma gitmişti.ama seven kusur görmez derler ya napalım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

120 -130 la giderken Rüzgar sesi alıyor diyenler neyle mukayese ediyorlar aracı  merak ettim, kutu benzeri tasarımlı diğer rakipleri daha mı az rüzgar sesi alıyor...

Herhalde benden bahsediyorsun.Bilmeni isterim ki hayatim boyunca toplam 3 aracim oldu.Hepside Mazda 3 serisi.Ilk olarak Lantis vardi.Ondan sonra 2006 model bir onceki kasa Mazda 3.Şimdide yenı kasa Mazda 3 var.Ilk iki arabamda böyle ses malesef yoktu.Merak ettığin için yazdım.Kıyasladığım arabalar yine senelerce kullanmış olduğum Mazda 3 serileri.

Sesi tarif etmem gerekirse sanki ıslık sesi gibi  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende hiç yok rüzgar sesi 160 la giderken bile yok. Sadece yol sesi var oda lastikler eski yolda mıcırlı yol o yüzden.

Konu yeni kasa Mazda 3. Bende eski kasa ile bir sorun yaşamadım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...