Jump to content

+2010 Mazda3 Yol ve Rüzgar Sesi

zurnad
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

diğer yeni kasa sahipleri ne diyor acaba? Bir de frenden gelen sese ne diyorsunuz arkadaşlar? Araç otomatik ve frenden ayağı çekince bir ses geliyor. Bu normal mi acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o ses normal, frene yarım basıldığında bütün otomatik arabalar yapar o sesi. arka fren kampanaysa hele baya yapar.  rüzgara bir şey diyemiyorum yada diğer seslere :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazdalarda rüzgar sesi var ama 120-130 km metreden sonra duyuluyor ama yol sesi çok almıyor ben o rüzgar sesine alıştım hoşuma bile gitmeye başladı sanki alçakdan uçuyo kara şimşeğim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Kabinin içine kış lastikleri etkisi de var tabiki ama ses alımı çok fazla arttı.. çamurluk içine veya kaputa nasıl bir yalıtım yapılabilir? fikri olan yada yaptıran var mı?? (2010 mazda3 impressive HB)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaputa, kendinden yapışkanlı yanmaz izolasyon süngeri uygulanıyor... İş görür bu baya ve motor sesi dışardan duyulduğu üzere toklaşabilir..

Ziebart, davlumbazların arkasına pütür atıyor, ama çok kokar bu dıştan 1 ay kadar, rahatsız ediyor...

En iyisi taban halısı altına komple ziftli keçe serdirmek ...Hem ucuz malzeme, hem hızlı temiz iş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

değerli arkadaşlar;

sıfır audi de alsanız golf te alsanız mazda 3 te alsanız

ki hatta yeni nesil cx 5 ve mazda 6 da bile yol ve özellikle rüzgar sesi duyarsınız.

işte duyulan bu ses te havanın ruzgar durumundan tutunda yagış vb kriterlerdeki yol şartlarına kadar

kullandığımız lastik yazlık veya kışlık olmasına bayat taze veya konfor performans lastiği olmasına kadar farklılıklar gösterir

demem o ki herkesin Sabah aracını sürerken duydugu ses ile öğlen ve akşamki arasında motorun soguk sıcak olması arasında bile kabin içine gelen ses ve/veya rezonans farklılık arz edecektir.

bunu subjektif yorumlar ile kıyaslamamız gerçekten zor olacaktır ki herkesin ses veya titreşime kulak hassasiyet düzeyine göre de aracın o an ki yalıtım durumu önemli/önemsiz gerekli /gereksiz ve yeterli /yetersiz gibi konulara netice olarak da bütçe kalemleriyle doğru orantılı olmaktadır.

aracınızın markası ne olursa olsun mükemmel yalıtıma sahip olmadığını test edebiliriz ama

yine hangi marka ve araçta daha sessiz kusursuz yalıtım olduğunu da göreceli değil ispatlı delilli yapabiliyorsak objektif sonuç  alabiliriz.

aracınızın alt kısmında yani dıştan davlumbazlarınızın içleri de dahil yalıtım yaptırılmadan

yine aracın kabin içinde döşeme altlarına kapı içlerine, tavana, hatta cam filmlerinin yardımıyla cama, kapı fitillerininde akvaryum vb.  hortumlar yardımıyla toklaştırılması işlemlerinin tamamından oluşan bir kavram olarak karşımıza araç içi SESYALITIMI konusu çıkmaktadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracımızın kapı içinde saçlarda sıfıra yakın yalıtım var...

tüm metal yüzeye bitüself

tüm bitüself üzerine kendinden yapışkanlı kauçuk membran

bir miktarda piramit sünger

yeterli olur...

kısık seslerde bile hoş müzik alabilmeyi (ve yolda oluşan rezonansların sesini aza indirmeyi ) hedefleyerek (daha önceki arabamdan bu yana kafa yorduğum) bir türlü fırsat bulamadığım bir yalıtım operasyonunu 5 ay önce gerçekleştirmiş bulunmaktayım.

4 kapı içleri de yalıtıldı hem müzik sesi belirginleşti hemde  yol sesi azaldı iyiye yaklaştı diyebiliriz 

bununla ilgili resimler de galeri sayfamda mevcuttur. ilgilenen arkadaşlar oradan bakabilirler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...
  • 8 ay sonra ...

Ses izolasyonu benimde kafamı kurcalayan ve hatta psikolojik olarak etkilendiğim bir konu.Ziftli keçe önerileri çok fakat döşemeciler yapar mı bunu ayrıca http://www.tekzen.com.tr/ses_kesici_sunger_kopuk_levha_5mm_fire_/640261..sitesindesünger veya piramit sünger var almak mantıklı mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...