Jump to content

2012 Makyajlı Mazda 3 Dizel İzlenimler

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 260
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

25

• Fotifoti

27

• barisdascan

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

bu arada, geçen bir mazda 3 le önlü arkalı, Edremite'e kadar uzun süre gittik. sonra bi yerde ışık denk geldi. adam kalkışta beni bir tokatladı, inanamadım:) ya dizeldi, ya da otomatik.

hocam sen dizele bindiğin için, kolay kolay tokat yemezsin, o yüzden bilmeyebilirsin:)

Yada trafik ışıklarında durduğumda. Sağımdaki,solumdaki araçtan önce kalkabilmek için, bir çaba sarf etmediğimden de olabilirmi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Araba ile İstanbul-Ankara arası otobanda test amaçlı uzun süre 200-205 km/h hızında kulladım. Arabada en ufak bir sarsma yada başka bir reaktif durum olmadı....

Bir de geçenlerde bedava bakım kampanyasından faydalandım, çok keyifli idi....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

Tüm deneyimlerinizi ve bilgilerinizi ayrıntılı bir şekilde okudum. Aklımda dizel Mazda 3 ile ilgili bir takım soru işaretleri vardı. Nispeten çoğunu gidermiş oldunuz. Benzinliden memnunum ancak ileride mutlaka dizel Mazda 3 binicisi olacağım  :) Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

Tüm deneyimlerinizi ve bilgilerinizi ayrıntılı bir şekilde okudum. Aklımda dizel Mazda 3 ile ilgili bir takım soru işaretleri vardı. Nispeten çoğunu gidermiş oldunuz. Benzinliden memnunum ancak ileride mutlaka dizel Mazda 3 binicisi olacağım  :) Teşekkürler.

Allah gönlünüze göre verir inşallah. Çok keyifli bir araç diyebilirim ve herkese gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Benim alette boya koruma da su anda. Camlara film takildi. Egzos kronu vs vs. tabi oncesinde 10k bakimi. Gonderirim fotolari cok cix oluyor :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Bayramda bir arkadaşımın yeni dizel otomatik Fluence'ını uzun yolda kullanmak kısmet oldu. Hemen tabii, karşılaştırma yapıyor insan ister istemez... Fluence'ın bir iki özellliğini kıskandım. İlki arabada hiç ses yoktu; bunun çok önemli bir konfor olduğunu anladım. Diğeri direksiyon inanılmaz derecede hafif. Ve sonuncusu ise araba otomatik olmasına karşın gerçekten mazotu kokluyor. Neredeyse %20 gibi daha az yaktı benim arabadan; bir yanlışlık var mı diye önce şaşırdım ama maalesef yoktu. Tabi eksi yönleri çok fazla; daha doğrusu bunların dışındaki tüm faktörlerde benim araca göre daha kötü ve en önemlisi de yol tutuştaki başarısızlık. Ayrıca fren mesafesi iyi değil... Amortisörler lakır lukur... Malzeme kalitesi çok kötü vs... Ama herşeyden geçtim de bizim araçlardaki ses konusu neden çözülmez anlamış değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"Fluence'ın bir iki özellliğini kıskandım. İlki arabada hiç ses yoktu; bunun çok önemli bir konfor olduğunu anladım."

Ses yoktu derken, motor sesindenmi yoksa, yolun sesindenmi bahsediyorsunuz. Çünkü Fluence abimde de var 2011 model. Bir çok sefer kendimde kullandım ve yan koltukta yolculukta yaptım. İlk kullanmamda E-5 te giderken sağımdan solumdan geçen araçların sesi o kadar çok içeri giriyorduki !! camlar açık zannedip kontrol etttim. Camlar açık filan değildi bariz içeri çok ses alıyordu. Abim 2004 model Honca Civic'ini satıp bu aracı aldı. Oda sesten ve gereksiz şekilde büyüklüğünden şikayetçi. 2004 Model Civic'im daha sessizdi der. Benim aracımı kullandıktan sonraki söylediği şey ise "ben araba kullanıyorum sen otomobil kullanıyorsun".

Sizin kullandığınız Fluence bir işlem yapılmış filan olabilirmi ? tabana ve kapılara ses izalasyonu ? çift cam filan :) Bende eski Megane II kullanıcısıyım Renault'lar ses konusunda sabıkalıdır çünkü...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dizelini bilemicem de benim benzinli 3 3000 devrin altinda motor kapali gibi sessiz. 3000 den sonra bagirmaya basliyo. hele 10 20 30km hizlarda bir bebek gibi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Geçtiğimiz günlerde Kuşadasına gittim ve geldim; gidiş ortalama tüketim bilgisayarda 5.2, dönüş ise 5.6 lt/100 km idi... Genellikle 140 civarında seyir halindeyim ve devirli kullandım. Ayrıca bir hesaplama yapmadım ama araç zaten normalden hep yüksek tüketim göstermektedir. Bu durum beni memnun etti. Ayrıca araç yarı yarıya dolu idi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...