Jump to content

2012 Makyajlı Mazda 3 Dizel İzlenimler

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 260
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

25

• Fotifoti

27

• barisdascan

16

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

tabii ki

istanbul -ankara -konya - afyon üstünden eskişehir - bursa üstünden istanbul

toplam 2 depo.

yolda 2 adet radar cezası biri 152km ile (170' ten düşmüştüm :) )

radarlardan nefret ediyorum :/
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 dizel için Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki forum sitelerinde turluyorum. Yakıt tüketimi ile ilgili genel intiba, katalog değerleri + %15. Gerçekleşmeleri yazanlar, çok inanılası gelmiyor ama karmada genelde 5 lt/100km'yi geçmemişler. Çok sayıda kullanıcı gerçekleşmeleri yazmışlar.

Anladığım yakıtın biz en pahalı olanını aldığımız gibi en dandiğini de mi alıyoruz, yoksa bizim ülkede oksijen mi yok, yoksa bizim yokuşların inişi yok mu, ya da genetik olarak arabayı farklı mı kullanıyoruz nedir ?  :kafa:

Düz ayak yolda gidip geliyorum, sakin kullanım, havalar ısındı, ısıtma mısıtma kapattım artık, A/C'yi de ama alet 3-4 gündür 9.5 lt/100 km'nin altına düşemedim. Yakıtı Ankara'nın en güvenilir yerinden alıyorum, 5. depo oldu artık gitgide yükseliyor tüketim.  :kafa:  :kafa:

N'apsam ? Yarın servise gideyim mi ? Fikirlerinizi bekliyorum... :'(  :'(  :'(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim patronun Q7 si  (3.0 tdi) 9,5 lt yakıyor , birde  frene  fazla basmadan kullanmayı deneyin bakalım nasıl olacak, sadece durmak için, yada mecbur kalınca frene basın...Gazdan bol bol çekmiş olursunuz ayağınızı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sıfırlıyormunu

Mazda 3 dizel için Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki forum sitelerinde turluyorum. Yakıt tüketimi ile ilgili genel intiba, katalog değerleri + %15. Gerçekleşmeleri yazanlar, çok inanılası gelmiyor ama karmada genelde 5 lt/100km'yi geçmemişler. Çok sayıda kullanıcı gerçekleşmeleri yazmışlar.

Anladığım yakıtın biz en pahalı olanını aldığımız gibi en dandiğini de mi alıyoruz, yoksa bizim ülkede oksijen mi yok, yoksa bizim yokuşların inişi yok mu, ya da genetik olarak arabayı farklı mı kullanıyoruz nedir ?  :kafa:

Düz ayak yolda gidip geliyorum, sakin kullanım, havalar ısındı, ısıtma mısıtma kapattım artık, A/C'yi de ama alet 3-4 gündür 9.5 lt/100 km'nin altına düşemedim. Yakıtı Ankara'nın en güvenilir yerinden alıyorum, 5. depo oldu artık gitgide yükseliyor tüketim.  :kafa:  :kafa:

N'apsam ? Yarın servise gideyim mi ? Fikirlerinizi bekliyorum... :'(  :'(  :'(

ortalamayı depo doldurduğunuzda sıfırlıyor musunuz? kaç km götürüyor ? belki bilgisayar yanlış hesaplıyordur.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kapılar kilitlendiğine bu bizim camlar niye kalkmaz? servisler bununla ilgili bir hizmet veriyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kapılar kilitlendiğine bu bizim camlar niye kalkmaz? servisler bununla ilgili bir hizmet veriyor mu?

ben de soyluyorum ayni seyi, camlar ve otomatik kilitleri cok ciddi problem. ve ben bu problemi buyutmekten zevk aliyorum.. bugun araci aldigim firmaya sordum yapilabiliyor dediler ama detay konuscak zamanim yoktu. insani killandirmiyor degil bu durum, masraftan mi kactiniz dedirtiyor insana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar,

benim aracım 2012 model makyajsız versiyon.  6500 km'de.  Sabah ve akşam işe geliş gidiş  toplam 25-30 km yapıyorum, şehir içi sayılacak güzergahta (bir kısmı dur - kalklı trafik, bir kısmı tem bağlantı yolu) şu anki ortalama tüketim 8.1 litre.  Sıfır olarak ilk aldığımda geçen ekim ayında 7.7 civarıydı çünkü o zaman havalar iyiydi.

önceki aracım megane 1.5 DCI (105 HP) daha az yakıyordu, ama mazda'nın da performansı çok farklı. benzinli 120 HP civarı araçları (alfa 156 1.6 gibi) aratmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar,

benim aracım 2012 model makyajsız versiyon.  6500 km'de.  Sabah ve akşam işe geliş gidiş  toplam 25-30 km yapıyorum, şehir içi sayılacak güzergahta (bir kısmı dur - kalklı trafik, bir kısmı tem bağlantı yolu) şu anki ortalama tüketim 8.1 litre.  Sıfır olarak ilk aldığımda geçen ekim ayında 7.7 civarıydı çünkü o zaman havalar iyiydi.

önceki aracım megane 1.5 DCI (105 HP) daha az yakıyordu, ama mazda'nın da performansı çok farklı. benzinli 120 HP civarı araçları (alfa 156 1.6 gibi) aratmıyor.

Evet, çok seri bir araba, şehir içinde 120 hp ile karşılaştırmak az bile, ben şehir için 140 HP diyorum.

Şehir dışında da 190-200 km/h'e kadar yolu bırakmam ondan sonrası benzinli geçer belki...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hafta sonu arabayı tekrar yıkattım; 2. yıkatma oldu. Yıkama sonrası adeta her noktasını inceledim. Kapıdaki toplu iğne başı kadar darbe izi dışında boyada, tamponlar dahil hiçbir hataya rastlamadım. Tamponları da bu yılki kar yağışından dolayı sürtmediğim kar ve buz kütlesi kalmadı, ona rağmen tampon altlarında sadece hafif cila çizilmeleri var...  :nazar:

Bir de küçük bir sorunum var; özellikle ışıklarda ve boş ana yollarda giderken birçok araç benimle yarışa girmeye kalkıyor. Ben bu işe "What foot?" diyorum ancak. Bir türlü rahat yok, sanırım çok sık rastlanan marka ve renk olmadığından, şunun havasını bi indirelim diyorlar... Yahu ben evden işe işten eve arabanın keyfini yaşamaya çalışan bir adamım, deliliğini değil...  ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

bugün Hadımköy gişelerden TEM' e girdim. sabah 6:40 civarı olabilir.

Şişli' ye işe gidiyordum.

kırmızı bir Opel Insignia Turbo (çift egzozlu) yol vermedi.

hafif yokuş yukarı virajda 200km/s' yi 6. viteste rahatlıkla gördüm (daha 4k devir olmamıştı)

Insignia benden kaçabilmek için 2 kere vites küçülttü nerden biliyorum?

zira 2 kere çift egzozlar kara duman attılar.

yetmedi 4lü flaşörleri yaktı, makasa girdi....ben ise hiç istifimi bozmadım ve arkasından ayrılmadım...sadece 1 kere selektör yaktım o kadar...

heyecanı da hezimeti de o yaşadı...sonunda sağa çekip yavaşladı.

ama bu haksızlık değil mi????:P

çift egzozlu Turbo yazılı Insignia modeli hangisi bilmem ama en düşük 1.4 140hp var benzinli, o siyah duman atmış olamaz.

2.0 CDTI var 130hp belki o olabilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birkaç gündür dikkatimi çekti, mahallede asfalt çalışması var... kesik asfalt yükseklikleri uçurum gibi ( olmasa da ) insanın gözü korkuyor. 308'i indiremedim, altı oturdu yere, fakat Azgın Teke ile aynı yerden kolaylıkla geçiyorum. Bu iyi bir şey, Türkiye koşullarında oldukça kullanışlı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün Hadımköy gişelerden TEM' e girdim. sabah 6:40 civarı olabilir.

Şişli' ye işe gidiyordum.

kırmızı bir Opel Insignia Turbo (çift egzozlu) yol vermedi.

hafif yokuş yukarı virajda 200km/s' yi 6. viteste rahatlıkla gördüm (daha 4k devir olmamıştı)

Insignia benden kaçabilmek için 2 kere vites küçülttü nerden biliyorum?

zira 2 kere çift egzozlar kara duman attılar.

yetmedi 4lü flaşörleri yaktı, makasa girdi....ben ise hiç istifimi bozmadım ve arkasından ayrılmadım...sadece 1 kere selektör yaktım o kadar...

heyecanı da hezimeti de o yaşadı...sonunda sağa çekip yavaşladı.

ama bu haksızlık değil mi????:P

çift egzozlu Turbo yazılı Insignia modeli hangisi bilmem ama en düşük 1.4 140hp var benzinli, o siyah duman atmış olamaz.

2.0 CDTI var 130hp belki o olabilir...

İnsanları arabalarından soğutmayalım lütfen ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, çok seri bir araba, şehir içinde 120 hp ile karşılaştırmak az bile, ben şehir için 140 HP diyorum.

Şehir dışında da 190-200 km/h'e kadar yolu bırakmam ondan sonrası benzinli geçer belki...

dizel mazda 3 ten önce  benim alfa156 (120 HP), mazda 3 benzinli otomatik (105 HP), megane dci (105 HP) otomobillerim oldu,  hiç şüphesiz şehir içinde en azgını dizel mazda 3.  benzinli motorun kaç beygirine tekabül eder bilmem.    ayrıca  sürüşü çok tok, en ufak bir savrulma yaşamadım dersem doğrudur, defalarca virajlarda zorladım ama yoldan çıkaramadım.  hızlandıkça yola basıyor,  diğer bazıları gibi havalanmıyor.  bildiğim kadarı ile aynı motoru Volvo S60 - S80 gibi üst segmentlere de koyuyorlar.

forumu okuyan tüm arkadaşlara kazasız belasız sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben savurtana kadar zorladım , sonrasında da güzel topluyor :) şunda 150hp olsa gözümde hiç bir arabanın degeri kalmaz :)

150 HP için 1.9 CDTI veya 1.9 JTD  motor lazım, onların da tüketimleri 10 lt üzerinde, vergisi epey yüksek.  bizim motorlar bence şehir içi kullanıma ideal.    Ancak şehir dışında benzinli alfa 156 (1.6 TS) yaşadığım 200-220 km/h tecrübelerini bu motorlarla yaşamak sanırım zor, ya da ben zorlamadığımdan yaşayamadım.  yaş arttıkça eski cesaret kalmadı, limitleri zorlayamıyoruz.  ani manevrada savrulacak gibi olsa da DSC güzel topluyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

forum konumuzdan biraz uzaklaştık kusura bakmayın.

ben aracımı alırken 2012 model olduğundan makyajlı versiyon olduğunu sanmıştım, hatta satıcı da yuvarlak sis farıyla geleceğini, eski diktörtgen sis farının daha estetik olduğunu söylemişti.

ama bir baktım ne göreyim 2012 model ama makyajsız versiyon gelmiş !  fazla üzülmedim çünkü çok önemli farkları yok, motorda tüketim cuzi miktarda azaltılmış, hissedilir değil 0.1 lt / 100 km civarında.     

(bir de şunu merak merak ettim, dizellerde 2011 modeli ile 2012 makyajsız modelinin farkı var mı ?  pek sanmıyorum ama bilen arkadaş varsa aydınlatırsa sevinirim.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...