Jump to content

Kabine Gelen Motor Sarsıntısı (Dizel)

Guest drcnd
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese iyi hafta sonları.Arkadaşlar.

Aracımı satmak istediğimi hatırlarsınız fakat değerini bulana kadar satmaktan vazgeçtim.Aracımdan daha önceleri geçtiğini sandığım fakat hala motor soğukken çalıştırmalarda gelen kabine yansıyan sarsıntı beni deli etmekte.Aracımın 40000 bakımını erken yaptırdım 34000 de belki mazot filtresi değişir de geçer diye ama yok.Aynı:(.Bir de soğuk çalışmalarda gelen metal birbirine sürtme sesinden bahsetmiştim hala var.Çalıştığım hastanede bir hocamın mazda 5i var dizel.Aynı motor biliyorsunuz.Ona sordum var mı böyle bişi diye, yooooo dedi.Ben o zaman aldığım yere sormuştum o da devir saatinde oynama yoksa sorun değil dedi,ben de yok demiştim sevinmiştim ama arabaya niye sarsıntı girsin ki.Ya ben niye memnum olamıyorum bu arabadan,yoksa gerçekten özellikle hızlı kullanımlarda keyfime diyecek yok.En son denizli de yaptırdım bakımı,söyledim sorun yok diyolar,benim bu yaşadıklarım sorun değil mi arkadaşlar yaaaaaa:))).Napsam ki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 84
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

4

• domestos

8

• ibomaz

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

İlk aklıma gelen motor kulakları ama siz böyle bir sorunun olmadığını servisten teyit ettirmişsiniz... Diğer bir ihtimal ise; motorun çalışmasındaki düzensizlik olabilir...

Trigerde sente atlaması, ateşlemenin dengesiz olması, enjektörlerin pislenmiş olması gibi diğer seçenekler aklıma düşenler.

Umarım hiç bir şey yoktur, sadece siz evham yapıyorsunuzdur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam yok ya evham yapmıyorum,bariz bildiğin araba sarsılıyor,metaller birbirine sürtüyor gibi yani.Tabi araba çalışınca bi 10 km sonra geçiyor.Artık bırakacağım bir servise sabah çalıştırıp baksınlar.Hiç de güvenemiyorum servislere ama yapacak bişi yok,sonuçta kendim tamir edemeyeceğim.Ama ben tdci motor sarsıntı diye gooogle da arattığımda alternatör uyumsuzluğundan bahseden biri vardı hatta değiştirmiş sıkıntısı gitmiş,düşük maliyet olsun diye düşük amper(?) alternatör taktığı için fordu eleştiriyordu.Teknik bir bilgim yok,birim doğru değilse affola.Bu tarz şeyleri de ustalara gidince söyledim ama pek sallamadı açıkçası.Napıyım bilemedim.Bir de,şu var bu da bazen oluyor,debriyaja basıp aracı çalıştırıyorum,hiçbir şekilde gaza basmıyorum,devir normal olarak kalkıp iniyor hemen yarım devir araba kendi gaza basıp yine normal rölanti devrine sabitleniyor.Bütün bunlar olurken tekrar ediyorum aracımda hiçbir şekilde performans kaybı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Metalik ses için,hatırlamıyorum ama bi usta bunlarda triger kayışı zincir olduğu için olabilir demişti,bu mantıklı geldi ne de olsa gidiyor ama sarsıntı işi canımı sıkıyor.Şimdilerde yaz günleri olduğu için az ama kışın çok oluyor.Hatta ben arabayı yazın sevdiğimi kışın ise arabadan soğuduğumu farkettim:)

Hocam motor niye düzensiz çalışır ki?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni nesil motorlarda düzensiz çalışması yazılım ile tespit edilebilir ve yine yazılım ile giderilebilir diye biliyorum...

Ama mantık olarak; ateşleme sistemi ve akü ile doğrudan bağlantılı bir sorun olabilir, düşük amperli aküler sorun yaratabilir, alternatör yani şarj dinamosu kaynaklı bir sorun olacağı düşük bir ihtimal...

Triger kayışının olmaması yani zincirli olması bahsetmiş olduğunuz metal sesini yapabilir bu normaldir.

Bunlar benim sadece tahminlerim, iyi bir servis, iyi bir motor ustası duruma daha net yorum yapabilir, sorun varsa çözüm üretebilir.

Kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli beyin bahsettiği gibi aracınızı serviste obd cihazına bağlatmayı denemeniz bencede doğru olacaktır. Gerçi siz serviste daha öncede kontrol ettirdiğinizde büyük ihtimalle bağlayıp arıza kaydına bakmışlardır ama sıkıntılarınızı anlatıp daha detaylı bakılmasını sağlayabilirsiniz. Mazdalarda varmı bilmiyorum ama bazı araba markalarında obd ile bağlanıp enjektör testi yapılabiliyor. Dizel araçların en büyük sorunu genelde kötü yakıttan ortaya çıkar. Yalnız söylediğiniz birşey dikkatimi çekti , aracın ilk 10 dk da sarsıntılı çalıştığı sonradan sesi kestiğini söylüyorsunuz. Bu durum soğuk çalışmaya başlamış dizellerde ve hatta soğuk havalarda bizim benzinlilerde bile gayet normal bir durum. Ben haliyle motor sesini duymadığım için çok geçerli bir yorum yapamıyorum fakat bir seçenek olarak civarınızda bulabileceğiniz başka bir 3 dizel kullanıcısının araç sesini dinlemek sizin için faydalı olabilir. Şunuda ayrıca ekleyeyim patronumun E250 cdi 4matic aracını bazen kullanıyorum, emin olun soğukken onun bile motor sesi daha metalik ve fazla çıkıyor. Dizel motorun gürültüsü her zaman vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mekalelerin hepsini okudum vede bir püf noktaya dikkatimi çekti sayın drcnd demişki 10 km sonra ısınınca geçiyor, buradan haraketle araba dizel olduğuna göre  rölanti düşük olabilir, ısıtma bujileri arızalı olbilir, bir kontrol ettiriniz vede diğer bir ihtimal yağ uyumsuzluğuda olabilir kullandığınız yağın viskositesini merak ettim.Bu arada diğer arkadaşaların dediği gibi serviste iyice bir kontrol ettirin tüm sistemi.  geçmiş olsun.

Bu arada trigerin zincir olması ses yapabilir olmasını gerektirmez bir çok aracın trigeri zincir ama ses yapmıyor, bence bu ses trigerden gelmiyor çünkü araba 2012 model sıfır bir araba, ham ısınınca kesiliyor demişsiniz , ön takımlara baktırmayı ihmal ermeyin kaldırın lifte deneyin problemi bulana kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araba dizel olduğuna göre  rölanti düşük olabilir, ısıtma bujileri arızalı olbilir, bir kontrol ettiriniz vede diğer bir ihtimal yağ uyumsuzluğuda olabilir kullandığınız yağın viskositesini merak ettim.

Bu arada trigerin zincir olması ses yapabilir olmasını gerektirmez bir çok aracın trigeri zincir ama ses yapmıyor, bence bu ses trigerden gelmiyor çünkü araba 2012 model sıfır bir araba, ham ısınınca kesiliyor demişsiniz , ön takımlara baktırmayı ihmal ermeyin kaldırın lifte deneyin problemi bulana kadar.

Yağ konusu mantıklı ama servisin yanlış yağ üzerinde ısrar edeceğini sanmıyorum, ayrıca ısıtma bujileri arızalıysa araç çalışmakta zorlanır o kadar... Triger zincirliyse eğer kayışa göre mutlaka fazla ses çıkartır, ama rahatsız edecek boyutta olmamalı.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bi araba bu kadar mı sesli olur, yol sesi, motor sesi, kabin sesi, çözülemeyen tuhaf kabin ve motor çalışma sesleri.benim de aracım 2012 sedan dizel touring..bu yakışıklılıktaki arabaya yakışmıyor...çoğu b yada b+ sınıfları bile bizim araçtan daha sessiz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben sadece motor sesini duyuyorum; belki kulağım alıştı... Ama yol sesi Toyo'larla ilgili daha çok... Kabin sesi ve diğer başka sesler duymuyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben sadece motor sesini duyuyorum; belki kulağım alıştı... Ama yol sesi Toyo'larla ilgili daha çok... Kabin sesi ve diğer başka sesler duymuyorum...

aaa orbitus abi gelmiş :) toyolar sesli evet . Ben hiç bir şey duymuyorum gerçi hehe

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

250 km'ye yaklaştı Toyo lastiklerimi, Goodyear EfficientGrip Performance lastikleriyle değiştireli. Yol sesi hissedilebilir derecede azaldı, çukur ve tümseklerde daha rahatım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi araba bu kadar mı sesli olur, yol sesi, motor sesi, kabin sesi, çözülemeyen tuhaf kabin ve motor çalışma sesleri.benim de aracım 2012 sedan dizel touring..bu yakışıklılıktaki arabaya yakışmıyor...çoğu b yada b+ sınıfları bile bizim araçtan daha sessiz...

Yol/Asfalt kalitesi çok önemli. Samsun'da yolların durumu nedir bilmiyorum. Lastikler de çok etken. Eski lastiklerim Toyo idi, şimdikiler Michelin Primacy 3. Yol sesi belirgin şekilde azaldı. Geçtiğimiz 9 gün içinde 2300 Km yol yaptım. İstanbul-Fethiye-Göcek-Marmaris-Datça-Muğla-İstanbul.....arada yeni yapılan asfaltlarda vardı inanılmaz sessizdi araç. Sıcakta eriyen asflat yollarda ses doğal olarak artıyordu. Sessiz oluğunu söylediğiniz B ve B+ sınıf araçlardan bir kaç örnek verebilirmisiniz. B sınıfı almayı düşünen arkadaşlara kaynak olur en azından. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima ve 20 ses seviyesinde müzik dinleyice hiç ses duymuyorum,ya da ufak bir motor sesi;fakat bu ikisi yokken bizim arabalar bence de haddinden fazla sesli.Özellikle 2.5 devri geçince artıyor.Takmamak lazım,araba sadece sessizlikten ibaret değil ama en azından uzun yolculuklarda daha sessiz bir kabin istiyor insan.Açıkçası gidip arabanın orasını burasını söktürüp ne sonuç vereceğini bilmediğim yalıtım işlemlerini de düşünmüyorum.Şimdilik iyi böyle bakalım... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu yol sesi konusu bizimde cok kafamiza takiliyordu erinmedik usenmedik tek tek tum  C sinifi araclarin belli hizlardaki yol seslerini cikartip liste yapmistik Jetta ve Mazda 3 un yol sesleri hemen hemen ayni , hatta 120 km hizda Mazda 3 daha sessizdi yanlis hatirlamiyorsam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Son 3-4 gündür havaların soğumuş olmasına rağmen ilk çlıştırmalrda içeri hiç sarsıntı gelmiyor.çok şaşırdım ve mutlu oldum doğrusu.motor yeni mi otuyor arkadaşlar sizce..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Son 3-4 gündür havaların soğumuş olmasına rağmen ilk çlıştırmalrda içeri hiç sarsıntı gelmiyor.çok şaşırdım ve mutlu oldum doğrusu.motor yeni mi otuyor arkadaşlar sizce..

Ne guzel arada bir iyi haber....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...