Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - II "Ortak Konu"

Gökhan

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracı aldım biraz pazarlıkla :) bir mazdacı olarak dynamic farkını bilsemde bu paraya zor çıktım. Fiyat çerçevesinde iyi bir araç aldığımı düşünüyorum. Tşkler yorumlarınız için

Hadi hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. :)

Darısı başıma diyeceğim ama, koçanı başa bela.

:P

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 983
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Selamlar uzun zamandır sessizdim, astinamı da sattım 4-5 ay önce, b sınıfı yüksek model araç ararken mazda 3 çıktı karşıma, içime ısındı. siz ne dersiniz alınır mı?

landirenzo tük takılı 25000 km falan kullanılmış tüpte. değişen yok.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-temiz-degisensiz-mazda-3-150219043/detay/

aracın belge ruhsat tarihi şubatın 4ü, ilan 12 ocakta verilmiş. nedense ülkemizde 100bin ve 150bin psikolojik sınır. alıp kullanırsın ancak satarken mırın kırın olur. düşük km li birşeye bak bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 arayan/araştıran (benim gibi) arkadaşların dikkatine;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2005-mazda-3-dinamik-full-modeli-otomatik-vites-sunroof-full-153920511/detay

İlandaki işletme bu aracı 10 gün veya 1 hafta kadar önce 25 bin liradan satışa verdi ve kilometresi 189 bin yazıyordu, şimdi aynı aracın fiyatını düşüreceğine başka şeylerini düşürerek tekrar satışa sunmuş...

Fazlaca bir şey yazıp hukuki sorumluluk altına girmek istemiyorum, sadece dikkat edin yeter.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 arayan/araştıran (benim gibi) arkadaşların dikkatine;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2005-mazda-3-dinamik-full-modeli-otomatik-vites-sunroof-full-153920511/detay

İlandaki işletme bu aracı 10 gün veya 1 hafta kadar önce 25 bin liradan satışa verdi ve kilometresi 189 bin yazıyordu, şimdi aynı aracın fiyatını düşüreceğine başka şeylerini düşürerek tekrar satışa sunmuş...

Fazlaca bir şey yazıp hukuki sorumluluk altına girmek istemiyorum, sadece dikkat edin yeter.

Günah hakikaten günah, uyarın için sağol abicim. İlanı gören arkadaşlar birer mesaj atalım en azından mazda arayanların bu konulara dikkat ettiklerini anlasınlar.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Günah hakikaten günah, uyarın için sağol abicim. İlanı gören arkadaşlar birer mesaj atalım en azından mazda arayanların bu konulara dikkat ettiklerini anlasınlar.

Selamlar.

Etrafımız bu ve benzeri insan müsveddeleri ile doluyken hangi birisine mesaj atıp, düzelmesini bekleyeceksin ki? Üzerine haklı çıkar sonra, mesajı atıp atmadığına pişman olursun.

Dikkat edin yeter...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maksat düzelmelerini beklemek değil elbette, belki ar duyguları gelir yüzleri kızarır o kafidir benim için.

Mehmet Akif demiş ki;

Haya sıyrılmış inmiş, öyle yüzsüzlük ki heryerde,

Ne çirkin yüzleri örtermiş, meğer o incecik perde,

Vefa yok, ahde hürmet hiç, lafe-i bi medlul,

Yalan raiç, hiyanet mültezem, heryerde hak meçhul,

Ne tüyler ürperir ya rab, ne korkunç inkılab olmuş,

Ne din kalmış ne iman, din harab, iman türab olmuş.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 40/42 bin TL civarı bir bütçem var. Bir süredir bu bütçe ile alabileceğim en iyi araba konusunda araştırma yapıyorum. Tamamı dizel olmak üzere Focus, Megan, C4, Astra, ve M3 arasında tercih yapmaya çalışıyordum. Son zamanlarda seçenekleri ikiye indirerek yeni kasa Astra dizel (2102 model) ve M3 dizel (2011/2012 model) arasında kararsız kalmıştım. Gerek forumlardan okuduğum yorumlar gerekse çevremde bu araçları kullanan bir kaç arkadaşın tecrübelerini de dinledikten sonra M3 1.6D Touring' de karar kıldım.

Son olarak burada ki kullanıcı arkadaşlarında öneri ve tavsiyelerini almak istedim. Ayrıca eğer cevaplaya bilirseniz bir kaç da sorum olacak.

1) Şu anda bahsettiğim aracın 2011 modelinin fiyatları 40/42 bin civarı iken 2012 modelleri 44/47 bin arası değişiyor. 2 model arasında 1 yıl için yaklaşık 5 bin TL fark yaratacak kadar donanım farkı var mıdır? Benim araştırıp görebildiğim kadarı ile 2 model arasında neredeyse hiç bir fark yok. Bu kadar ücret farkına neden olan nedir acaba? Aşağıda ki linklerde 2 modele ait örnek ilanlar var. Bu iki araç arasında yaptıklrı km dışında başka ne gibi farklar var ki 1 yıl için fiyat bu kadar fark ediyor.

Bu konuya takılmamın sebebi; eğer bu rakama değecek kadar fark var ise bütçemi zorlayıp 45 binlere de çıkabilirim ancak buna değip değmeyeceğinden emin olmaya çalışıyorum.

http://www.sahibinden.c...-km-yok-154106419/detay

http://www.sahibinden.c...boyasiz-153785299/detay

2) 2014 M3 Skyactive yeni kasanın çıkmış olması benin ilgilendiğim modellerin fiyatının düşmesine neden olur mu ve bu nedenle biraz daha beklememi önerir misiniz? Ayrıca sanırım yeni kasanın henüz dizel modeli yok yada ben hiç bir yerde rastlayamadım!!

3) Daha önce hiç dizel araç kullanmadım. Çevremden genelde 100 bin km'yi geçmiş dizelden uzak dur uyarıları alıyorum. Bu durum gerçekten böyle midir ve Mazda'lar içinde geçerli midir?

4) M3 1.6D Touring modelinin fabrika çıkış orjinal jantı hangisidir acaba? Mümkün ise resim koyarak örnek gösterebilir misiniz? Neredeyse her ilanda farklı jant modeli görüyorum. Araçta orjinallik gibi bir takıntım var. O nedenle hangisinin orjinal olduğu benim için önemli.

5) Son olarak bu modeller de herhangi bir kronik sıkıntı söz konusu mudur? Özellikle 2. elden bir M3 1.6D Touring alırken nelere dikkat etmem gerekeceği konusunda önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

İlgi ve alakanız için şimdiden çok teşekkür ederim. Keyifli forumlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba veli bey

yıllık 15/20 bin km civarı yapıyorum. 2006 model benzinli m3 kullanan bir arkadaşım var. yakıt tüketiminin çok yüksek olduğunu söylüyordu. yaklaşık 5/6 ay önce lpg taktırdı. ayrıca genel olarak benzin fiyatlarının çok yüksek olması da dizel düşünmeme neden oluyor. tamam mazot fiyatı da benzine yaklaştı ama en azından menzil olarak dizel araçlar benzinlilere göre hala avantajlı durumda. bir diğer alternatif benzinli alıp lpg taktırmak. ancak şu anda kullandığım 2006 model clio hb aracımı lpg'li kullanıyorum ve maalesef performanstan hiç memnun değilim. aracın performansını en az %30 düşürdüğü gibi orjinalliğini de bozuyor. o neden le dizel bir araç alıp hem orjinalliği korumak hemde mümkün olduğunca tasarruflu kullanmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba veli bey

yıllık 15/20 bin km civarı yapıyorum. 2006 model benzinli m3 kullanan bir arkadaşım var. yakıt tüketiminin çok yüksek olduğunu söylüyordu. yaklaşık 5/6 ay önce lpg taktırdı. ayrıca genel olarak benzin fiyatlarının çok yüksek olması da dizel düşünmeme neden oluyor. tamam mazot fiyatı da benzine yaklaştı ama en azından menzil olarak dizel araçlar benzinlilere göre hala avantajlı durumda. bir diğer alternatif benzinli alıp lpg taktırmak. ancak şu anda kullandığım 2006 model clio hb aracımı lpg'li kullanıyorum ve maalesef performanstan hiç memnun değilim. aracın performansını en az %30 düşürdüğü gibi orjinalliğini de bozuyor. o neden le dizel bir araç alıp hem orjinalliği korumak hemde mümkün olduğunca tasarruflu kullanmak istiyorum.

Anladım ve tercihlerinize saygı duyuyorum... Forumda dizel aracı olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşacaktır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba veli bey

Lpg'e konusunda Mazda'da yanılıyor olabilirsin.Bende mazda3 2006 hb var. Aracımda sıralı sistem uygulaması mevcut ve gayette memnunum.Tabi bazı kullanıcılar için performans herşey değil saygı duyarım ama bu fiyatlarla hele birde km yapıyorsanız çözüm yolu olarak Lpg sistemi.Clio'nun jet yakıtı ile performansı bile sizi tatmin etmez. Hani Mazda'da bu tarz düşünmeyin derim bir kullanıcı olarak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg montajı düzgün yapılırsa sorunsuz kullanırsın ama eğer imkan var ise tabi ki dizel al dizel daha verilmidir. lpg ile arada pek fark yok ancak yine de dizel şu an bile daha avantajlı lpg ile aynı yaksa bile dizelin gidişi yeter. Ben lpg li mazda 3 kullanıcısı olarak sana dizel almanı öneriyorum ancak mazda3 ün dizellerinde sunroof yok benim için önemli bir etken zaten süratlede pek işim olmaz ben keyif adamıyım diyosan lpg li üst donanım bir mazda3 e bineceksin tamamen senin tercihine kalmış

ama şu mazda 3 lerin 2.0 motorlusu olsa hiç düşünmez alırım onun gücü yeter ekonomisi önemli değil

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 2012 M3 Dizel Turing kullanıyorum, 0 km aldım şu an 6000 km de. Kesinlikle ama kesinlikle dizel almanı öneririm. Arkadaşların benzinli M3 ünüde kullandım ama dizelin tadı çok başka, 270 torku hissetmek, rampada en iyi araçlara sellektör yapmanın tadı hiçbir şeyde yokmuş, bunun yanında yakıt ekonomisi ve lpg gibi bir belayla uğraşmamakta yanında cabası.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Soyle soyleyeyim dizelin performansina bi sey demek yanlis olur lakin mazda 3 imp mt benzinli bir arac bulursan tupe falan gerek kalmaz samimi soyluyorum ben sattim arabami essekler gibi pismanim

LG-E986 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkür ederim. dizel konusunda kararım kesin gibi. model olarakda m3 1.6d touring'i düşünüyorum.

eğer mümkünse ilk postumda sorduğum sorular hakkında ki bilgi ve tecrübeleriniz konusunda paylaşım rica ediyorum.

mesela 2011 ile 2012 model arasında kasa, doanım olarak yaklaşık 5 bin tl fark vermeyi gerektirecek farklılıklar var mıdır? bu farkı verip 2012 almaya değer mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...