Jump to content

Bu Araç Alınır mı ? - II "Ortak Konu"

Gökhan

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest Orbitus

1. ilandaki araç alınır; varsayılan km'si daha az, Ankara için klimayı çok önemsemiyorum.

Mutlaka bir servise göster...

Araç fiyatlarının düşmesini hiç bekleme, düşmez...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 983
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

1. Araç da bence daha fazla boya var gibi, alırken tanıdık usta götürtmedik demesi hiç inandırıcı gelmedi bana, bu galericiler araç alırken didik didik ediyorlar arabanın her yanını, o yüzden sana "tanıdık diye ustaya göstermedim , bel altı boyalıymış araç " diyebilirler

2. araç zaten daha fazla hasarlı belli

Her iki aracında fiyatını yüksek buldum, bu paraya hem klimalı hem absli sahibinden bir araç bulabilirsin diye düşünüyorum, biraz sabır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. aracın sahibi galeri değil. Benim bildiğim arabaydı ustaya baktırmaya gerek görmedim dedi. Tabi ne kadar doğru bilemiyorum. Bir de 14.000 TL veren oldu 14.500 TL veren oldu vermedim, 15.000 TL'den aşağı vermeyeceğim, gelip bakın aklınıza yatarsa ustaya öyle gösterelim dedi. Bilmiyorum yarın bi bakabilirsem arabaya, ona göre karar veririm. Ama fiyatı gerçekten biraz yüksek gibi. Ama hem 2. sahibi olması hem km düşük olması cazibesini arttırıyor. Peki normalde ne kadar verilir en fazla. Yani kaça kadar alırsak mantıklı olur? Ayrıca ben illa klimalı olsun demiyorum. Klimalı aracı olan çoğu kişi zaten hiç kullanmıyoruz diyor. Sadece alıp satarken artısı olur diye söyleniyor işte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de hasar sorgulamadan bir adet hasarı çıktı mesajla sorgulayınca. 2006 da 2250 TL. Acaba kapı boyalı diyor ya, kapı değişmiş falan olabilir mi? Veya önemli değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

Sonbahar78 kardeşim, uzaktan yorum yapmakla ancak seni yanıltırız, en iyisi birkaç saatini ayırıp bir ustaya ya da servise detaylıca göstermen.

Benim kişisel görüşüm araç gerçekten denildiği gibiyse en fazla 14.500 TL'ye alınır. Bu rakam da biraz yüksek ama temiz araba bulmak oldukça zor ve temizini bulmuşken bu bedelde bir araç için 500 TL fazla vermeyi göze almak lazım.  ;)

Araba alırken hiçbir koşulda hiç bir kimseye güvenmeni önermiyorum. Çünkü satan kişi çok iyi niyetlidir ama onun da farkında olmadığı hatalar olabilir. :(

Bir hikaye:

Eşimin hem öğrencisi hem de bizim en az 10 yıllık aile dostumuz bir kişiden Opel Corsa satın alıyoruz. Arkadaşımız aracı 0 km satın aldı, o tarihte biz de şahidiz buna. Daha sonra biz 2. el olarak o aracı satın aldık, tüm servis kayıtları ile birlikte herşeyini bilerek satın aldık, hiç şüphemiz yoktu. 3 yıl bindik ve satışı yaparken, yeni alıcısı Opel Yetkili servisine götürerek arabayı inceletti, sol taraf ön çamurluk, sol iki kapı ve arka çamurluk komple boyalı, hatta iki kapı da değişmiş...

Olayın nasıl olduğunu araştırmaya bile gerek duymadım, çünkü olan olmuş; fakat en büyük suç bende ki aracı göstermemiştim satın alırken.  :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evo'da astina gt gördüm bir tane üzerinde satılık yazısı vardı. Herhalde kendileri satıyor.

Onlar 2. el işi ile uğraşmıyorlardı pek , ya başladılar ya da geçici bir durum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonbahar78 kardeşim, uzaktan yorum yapmakla ancak seni yanıltırız, en iyisi birkaç saatini ayırıp bir ustaya ya da servise detaylıca göstermen.

Benim kişisel görüşüm araç gerçekten denildiği gibiyse en fazla 14.500 TL'ye alınır. Bu rakam da biraz yüksek ama temiz araba bulmak oldukça zor ve temizini bulmuşken bu bedelde bir araç için 500 TL fazla vermeyi göze almak lazım.  ;)

Araba alırken hiçbir koşulda hiç bir kimseye güvenmeni önermiyorum. Çünkü satan kişi çok iyi niyetlidir ama onun da farkında olmadığı hatalar olabilir. :(

Bir hikaye:

Eşimin hem öğrencisi hem de bizim en az 10 yıllık aile dostumuz bir kişiden Opel Corsa satın alıyoruz. Arkadaşımız aracı 0 km satın aldı, o tarihte biz de şahidiz buna. Daha sonra biz 2. el olarak o aracı satın aldık, tüm servis kayıtları ile birlikte herşeyini bilerek satın aldık, hiç şüphemiz yoktu. 3 yıl bindik ve satışı yaparken, yeni alıcısı Opel Yetkili servisine götürerek arabayı inceletti, sol taraf ön çamurluk, sol iki kapı ve arka çamurluk komple boyalı, hatta iki kapı da değişmiş...

Olayın nasıl olduğunu araştırmaya bile gerek duymadım, çünkü olan olmuş; fakat en büyük suç bende ki aracı göstermemiştim satın alırken.  :kafa:

Evet haklısınız. Birazdan bakmaya gideceğiz. Fiyat konusunda çok katı satan arkadaş. 15.000 TL den aşağı inmiyor. En son 100 TL daha almayım 14,900 olur diyor. Evet fiyatı biraz yüksek gibi ama dediğim gibi nerdeyse 6-7 aydır temiz bir araba olsun acele etmeyim diye bekliyorum. Artık fazlasına bakmayacaz aklımıza yatarsa alacaz. Ben de düşündüm 14,500 a verse hemen alırım diye. Ama bu seferde 500 TL için mi almadık diye düşünüyor insan. Bakalım bi ustaya gösterelim bir sorun çıkmazsa alırız gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet haklısınız. Birazdan bakmaya gideceğiz. Fiyat konusunda çok katı satan arkadaş. 15.000 TL den aşağı inmiyor. En son 100 TL daha almayım 14,900 olur diyor. Evet fiyatı biraz yüksek gibi ama dediğim gibi nerdeyse 6-7 aydır temiz bir araba olsun acele etmeyim diye bekliyorum. Artık fazlasına bakmayacaz aklımıza yatarsa alacaz. Ben de düşündüm 14,500 a verse hemen alırım diye. Ama bu seferde 500 TL için mi almadık diye düşünüyor insan. Bakalım bi ustaya gösterelim bir sorun çıkmazsa alırız gibi...

Ustaya götürmeden önce şu şekilde anlaşmakta fayda var. Doğrusu da bu olmalı zaten.

Satıcı taraf bir problemi yok dediği halde servis bir problem bulur ise ekspertiz ücretini satıcı tarafın ödemesi lazım. Bunu satıcı ile öncesinde görüşmeni öneririm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ustaya götürmeden önce şu şekilde anlaşmakta fayda var. Doğrusu da bu olmalı zaten.

Satıcı taraf bir problemi yok dediği halde servis bir problem bulur ise ekspertiz ücretini satıcı tarafın ödemesi lazım. Bunu satıcı ile öncesinde görüşmeni öneririm.

Araca baktık. Sizin söylediğiniz gibi konuştuk. Satan kişi yanaşmadı. Ama araba arkadaş büyük bir darbe almış gibi. Arka kapının 2 döşemesi de 2 parmak açık nerdeyse. Vidaları falan bile yok. Bagajın içi falan kesin boyanmış gibi. Hiç aklımıza yatmadı vazgeçtik...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araca baktık. Sizin söylediğiniz gibi konuştuk. Satan kişi yanaşmadı. Ama araba arkadaş büyük bir darbe almış gibi. Arka kapının 2 döşemesi de 2 parmak açık nerdeyse. Vidaları falan bile yok. Bagajın içi falan kesin boyanmış gibi. Hiç aklımıza yatmadı vazgeçtik...

Hayırlısı olsun. İçine sinmediyse hiç girme bu işe.

Zaten dediğim olaya yanaşmayanlarda vardır bir şey.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlısı olsun, dediğim gibi sahibinden araç almaya bak, çevreden arabasını satmaya niyetlenenler olabilir, daha ucuza daha iyi araba alırsın... Alım satımcıların çoğunun dediklerine inanmıyorum ben, hasarlı araçlardan para kazanıyorlar , fazla takılma bunlara derim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2007-38-000km-de-orjinal-kasa-orjinal-km-bu-renk-tr-de-tek-65029805/detay/

arkadaşlar bu araç denildiği hakikaten temiz. fakat bu fiyat çok değil mi. siz olsanız kaç lira verirsiniz.(not: benim düşüncem en fazla 26)

araç fiyatları çok artmış.  :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa, aracın fiyatı hakkında yorum yapmayacağım zira Okan da buranın bir üyesi ve forum olarak buna karşıyız.

Araç fiyatları beklenmeyecek şekilde arttı. Bunda sıfır Mazda3 lerin fiyatının artmasının bir etkisi olabilir. Bir de bu aralıkta (2007 - 2009) Mazda3 seçeneği çok sınırlı aylardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet Gören oto da burada yazıyormuş. fiyatı tartışmak etik olmaz. haklısınız.

bu araç makyajlı tabir edilen kasalardandır değil mi.

bir de vites otomatik 5 mi yoksa 4 ileri midir.

ayrıca manuel vites değiştirmeme izin veriyormu.

ayrıca anahtar tüm camları açıp kapatabiliyormu vs. yani aracın tüm özelliklerini bulamadım.

bu araç en full olanmıdır. mazda 3 te olabilecek herşey varmıdır bu araçta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1. Araç makyajlı tabir edilen kasadan ( en kolay jantından anlaşılıyor )

2. Mazda3 lerin tüm otomatikleri 4 ileri ( 2012 modellerin bile. Muhtemelen 2013 modellerinin de öyle olacak. Ancak yeni kasa ile 6 ileri SKYACTIV-Drive otomatik şanzıman ile tanışacağız :) )

3. Manuel değişime izin veriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler. peki bu 4 ileri otomatik yakıt konusunda bizi üzermi.

aslında mesela 120 km ortalama hızda yakıt tüketimim ne olur.

sonuçta 6 ileri de olsa son dişliler aynı olduktan sonra iki fazla vites oranı aralara dağılmış olacak. son hızda yakıt tüketimi değişmiyecektir. (Motorları eşit tutuyorum.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok teşekkürler. yakıt eğer çok canımı sıkar ise lpg takar gezerim.

aynı araçtan fiyatı 25 26 larda gezenleri var. onlara bakacağım artık.

tekrar teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...