Jump to content

Otomobil Maliyeti - Benzinli & Dizel Karsilastirmali

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Remzi arkadaş'ı kırmadım ve bir revizyon daha yaptım; böylece, karşılaştırma yapmanın yanında artık bize kullanacağımız vadede, herşeyiyle otomobil için cebimizden çıkan tüm parayı görebileceğiz.

Rev3 için yaptığım değişiklikler "MTV, zorunlu trafik sigortası, kasko ve muayene" maliyetlerinin girilebilmesidir.

Burak ilk mesaja rev3'ü koyabilirsen faydalı olur; şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 54
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

7

• Gökhan

5

• İlhan

7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 1 ay sonra ...

Arabaları hafta sonu kullanıyorsan pek bişey fark etmiyor da , hergün işe gidip gelince insan keşke daha tasarruflu olsaydı diyor... Hafta sonu zaten insan keyfinde işin, benzinli daha mantıklı , rahat rahat gezersin, Amerikana binmiş farzet  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu konuda çok farklı düşünüyorum tamam kabul ekonomiklik önemli bir husus ama , binek araç dediğiniz zevk için alınır aksi durumlarda kullanılan araçlar ticarilerdir, bir kere dizellerin motor sesi çok kötü traktör gibi çoğu, araç yanımdan geçtiklerinde massey ferguson geçiyor sanıyorum vede sorun çıktığında maliyetler benzinliden daha fazla artı olarak az yakan lpg li bir benzinli dizelden daha ekonomik olabiliyor ben kendi zevkime göre konuştuğumdan vede zevk için binek araç kullandığımdan ötürü dizel araç almam şahsen. :)  arabamı seviyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Özellikle sıfır otoda benzinden yanayım

Bende 2.elde özellikle benzinli otomobilden yanayım. Dizel otomobiller benzinlilere göre çok daha fazla km yapıyorlar. Dizelde km arttıkça masraflarıda maliyetli olabiliyor. Dizel fazla km yapmış araçların Km'leri benzinli araçlara göre çok daha fazla oynanabiliyor.

İkinci seçenek olarak, Sıfır otomobilde de Dizel yada düşük motor hacimli benzinli araçlardan yanayım.

Kaldıki benim söylediğimde, sizin söylediğinizde, kişinin yapacağı km'ye göre değişen birşey. Örneğin daha önceki Honda otomobilimle senelik 10 Bin km yaparken, şu anki aldığım dizel otomobille daha 1 yıl olmamasına rağmen 17 Bin Km yaptım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Bu güzel çalışmadan, haberdar olunması açısından, konuyu  tekrardan hortlatıyorum.

O kadar çok şahit olmuşumdur ki, otomobil seçimleri konusunda çok ciddi hatalar yapmaktayız. Aracın motor hacmi, yakıt türü konusunda tercihlerimizi yanlış yapıp. Sonra akaryakıt zamlarına, fazla yakıt sarf etmesine, Mtv'nin yüksek olmasına hayıflanıp duruyoruz.

Ama şu çuvaldızı bir türlü kendimize batırmıyoruz !!

Şu ayağımızı bir türlü yorganımıza göre uzatmıyoruz.

Maksat konuyu gündeme getirmekti. Konu sahibine tekrar teşekkürler, emeğinize sağlık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla hep aklımda böyle bir şeyi hesaplayacak bir program var mı acaba diye düşünüyodum. özellikle araba alıp satacakken çok ihtiyaç duyuyordum. bu kadar detaylı olmasa da kağıt kalemle hesap işini hallediyodum. şimdi ise hazırladığınız bu excel dosyasını, sabah farkettiğimden beri 2 saattir kullanıyorum. aldığım bütün arabaları kıyaslıyorum ;D ;D ;D en az para harcadığım ve en az maliyet çıkaran arabalar şu an için mazda 6 ve marea hlx ;D ;D

elinize, emeğinize sağlık :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu güzel çalışmadan, haberdar olunması açısından, konuyu  tekrardan hortlatıyorum.

O kadar çok şahit olmuşumdur ki, otomobil seçimleri konusunda çok ciddi hatalar yapmaktayız. Aracın motor hacmi, yakıt türü konusunda tercihlerimizi yanlış yapıp. Sonra akaryakıt zamlarına, fazla yakıt sarf etmesine, Mtv'nin yüksek olmasına hayıflanıp duruyoruz.

Ama şu çuvaldızı bir türlü kendimize batırmıyoruz !!

Şu ayağımızı bir türlü yorganımıza göre uzatmıyoruz.

Maksat konuyu gündeme getirmekti. Konu sahibine tekrar teşekkürler, emeğinize sağlık.

konuyu hortlatmasanız gerçekten farkında olmazdım bu konunun ilhan bey :hi: amacınıza ulaştınız, tebrikler :egy:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuyu hortlatmasanız gerçekten farkında olmazdım bu konunun ilhan bey :hi: amacınıza ulaştınız, tebrikler :egy:

Arada bir, bu şekilde faydalı konuları hortlatmakta fayda var. Amacına ulaşmasına çok sevindim. Şimdi bir daha yazayım dedim, maksat konu güncel olsun. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son benzin mazon fiyatlarına göre bir Mazda3 benzinli ve dizel karşılaştıması yapan varmı, kaç km sonra dizel kendini amorti ediyor ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 aracında yakıt tüketim değerlerini katalog değerlere göre hesaplarsak arada 17 tl fark var 100 km de

benzinli araç 17 tl daha fazla yakıyor bu da kendini 60.000 km de amorti ediyor dizel araç ile 60 bin yaparsanız benzinli araca göre verdiğiniz fazladan 10 bin tl çıkarmış oluyorsunuz. çok kilometre yapan için dizel iyi ancak benzinli alıp lpg taktırıp binmek de karlı gözüküyor

Kredi ile sıfır araç alacaklar için dizel benzinliden 10.000 daha pahalı bir de bunu kredi çekip de alacağımızı hesaplarsak kredi için 10.000 liraya extra faiz ödemiş olacağız .

ama ben gaza basınca gitsin öyle uğraşamam diyorsnız tabiki dizel :D

( Diğer bir konu Benzinli mazda 3 katalog verisini 8.5 olarak şehir içinde tutturur ancak dizel mazda 3 'ün motoru psa gurubu olduğu için 5.2 yi yakalayabilirmi onu bilemiyorum)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...