Jump to content

Mazda 626 Lastik Önerisi -Ortak Konu-

ekremsenturk
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

http://www.lassa.com.tr/hizmetler/temel-bilgiler

böle bir link buldum lastikle ilgili ama jant konusunda acaba bir fikir verebilirmi bilemiyorum ama bildiğim kadarıyla jantların standartları var yani ebatlarına göre o standartların bilgisi olarak yazılabilir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam videoyu izledim cokta guzel bilgiler verilmis lastik ile ilgili.lastik secimi hakkinda karar vermistim zaten sizinde dediginiz gibi 215/40/17 alacagim.fakat jantlara bakinca mesela su siteden 17 jantlara bakinca Jant PDW7713 SLP-R 8.0x17 10x100/114.3 ET25 73.1 gibi rakamlar neyi temsil ediyor ? mesela 8.0x17 ? 10x100/114.3 ? gibi.

buradan bakabilirsiniz;

http://www.lastikcim.com.tr/17-Jant,LA_449-2.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim siteyi inceledim aynı lastikteki gibi jantlardada oranlar vede ölçüler var mesela bijon aralıkları v.b.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracin orjinali sanirim 5/114 5x15 sanirim ben 17" takacagim icin 5/114.3 bijon aralikli 7x17 jantlara bakacagim ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

Ben İst.da yaşıyorum, malum kar pek olmuyor. Zaten karlı havada arabamı çıkartmıyorum. Yinede kar lastiği almam gerekir mi?  Ne tavsiye edersiniz. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnsanlar genellikle kar lastiği ve kış lastiği kavramını karıştırmaktadır. Kış lastiği Gürhan Bey'in dediği gibi hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğünde takılmalıdır. Yazlık lastikler bu sıcaklığın altında sertleşmekte ve tutunma özelliklerini yitirmektedirler. Kar lastiği ise kış lastiğinden farklı olup çivili diye tabir ettiğimiz lastiklerdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Konuyu biraz hortlatalım :)

Yaklaşık 45 bin km olan ,diş derinliği aynı ama sertliği neredeyse mermer sertliğine gelen Michelin lastiklerimi Yokohama C drive 2  195/60/15 ölçüleri ile dün akşam değiştirdim.

Fiyat  : Lastikler      : 170 TL

Lastik sibopları :  20 TL

Deniz Bonus ile 7 taksit

Dün akşam ve bu sabah toplam 40 km sonrası ;

1 - Michelin kadar sessiz değil ,biraz daha sert

2 - Viraj girişi ve çıkışlarda yumuşak kalan michelin'in aksine kesinlikle yere daha sağlam basıyor

3 - Ani fren testi henüz olmadı ki olmaz diye düşünüyorum genellikle vites ile aracı yavaşlatıp hafif pedala basıp dururum.

İzlenimler şimdilik bu kadar ,yakında Ayvacık yolu var ..benim sevdiğim iniş çıkış ve virajlı yollarda daha iyi izlenimlerimi aktarırım.

Not: Aracımın limitlerini bildiğimden asla "lastikler ne yapacakmış görelim bakalım" gibi bir düşünce ile limitlerin üzerine çıkmam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun doğru bir karar olmuş bence, geçen sene bu zamanlarda Michelin lastiklerimi Yokohama C drive 2  195/60/15 olarak yenilemiştim 1 yıldır kullanıyorum gayet güzel, sessiz  iyi bir yol tutuşu var herkese tavsiye ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

arkadaşlar benım bir sorum olacak üzerindeki lastik ebatları 185/70r14 var sanırsam bu orjınal boyutu  ben bunu 185/65/14r yapsam sorun yasarmıyım  birde tercihimi nokıandan yana kullanmak istiyorum kullanan arkadaslar varmı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

1994 model 626 metalik gri aracıma yeni jant ve lastik alacağım ben 17'' az bi ofseti olan siyah renkli düşünüyorum. Abilerim arkadaşlarım öneriniz nedir ne tavsiye edersiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

185 65 R14 orjinal jantları ama ben aracıma daha spor bir görüntü sağlamak için alacağım tampon falan döktüreceğim spor yay falanda alacağım  ofsetlimi alsam diyede düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

185 65 R14 orjinal jantları ama ben aracıma daha spor bir görüntü sağlamak için alacağım tampon falan döktüreceğim spor yay falanda alacağım  ofsetlimi alsam diyede düşünüyorum.

Anladım tamam, senin işin baya teferruatlı, sadece jantları 17 yapacaksan eski konforu kalmayabilir diyecektim... Kolay gelsin, fotoğraflı olarak gelişmeleri bekliyoruz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...