Jump to content

Mazda 626 Lastik Önerisi -Ortak Konu-

ekremsenturk
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Cumartesi günü teslim alacam lastikleri. kargo haftasonu gelecekmiş. iade hakkım var daha olumsuz fikirleriniz varsa iade edebilirim. Pazar geceside antalyaya gidecem. 850 km yol yapacam. sanırım lastiğin artısını eksisini tam anlamıyla anlarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar selamlar,

Bir kaç sorum olacak ve bilgili arkadaşlarımızın görüşlerini almak istiyorum.

Şu anda yeni aldığım 626 98 model aracım üzerinde 195/60/15 ölçülerinde kumho yazlık lastikler var ve çok fazla idare etmez gibi. Malum önümüz kış ve ben kışlık lastik olarak 185 taban bir lastik alsam nasıl olur mesela 185/60/15 kış lastiği hem fiyat olarak daha uygun gibi hemde karda ince taban lastik daha iyi tutuş sağlar gibi geliyor(Kış aylarında şehirler arası pek araçla seyahat etmem, şehir içi kullanım için). İkinci olarak da tekrar yaz mevsimine geldiğimizde 205 taban lastik alsam nasıl olur yine yol tutuş açısından. Ölçü olarak yine 205/60/15 olarak alınabilir mi? Sarfiyat vs. açısından da düşünmek gerek tabi. Bunun yanında birde kış lastiklerini takabileceğim siyah normal jantlardan nasıl bulabilirim? 15 ya da 14 te olabilir kış için. Benim araç için jant ölçülerini bilen bir arkadaşım söyleyebilir mi? (4x100 meselesi gibi ölçüler).

Umarım derdimi düzgün anlatabilmişimdir. İyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Günaydınlar

Geçen kış aynı kanı bende de vardı ben de sizin gibi kış lastiklerini küçük ebatta almayı düşünmüştüm fakat görüştüğüm yokohama bayisi (yazlık lastiklerim yokohamadır) bu aracın orjinalleri ve maksimum ölçüleri (kapı kenarında da yazar takılabilecek ölçüler) 195/60/15 olduğu değiştirmemem gerektiği lastik tabanı ne kadar yere basarsa o kadar yol tutuşu daha iyi olur demişti.

Lastik ölçülerinin değiştirilmesi yol tutuşu ve de yakıt konusunda sizi üzebilir bunun ile ilgili netten hesaplama yaptırabilirsin çıkan değer +- 3% ten farklı çıkarsa önerilmiyor

jantlar konusunda da bizim araçlar 5 bijon ve bijon aralığı da 114,3 tür.

lastik olarak kış lastikleri olarak nokıan iyidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Günaydınlar

Geçen kış aynı kanı bende de vardı ben de sizin gibi kış lastiklerini küçük ebatta almayı düşünmüştüm fakat görüştüğüm yokohama bayisi (yazlık lastiklerim yokohamadır) bu aracın orjinalleri ve maksimum ölçüleri (kapı kenarında da yazar takılabilecek ölçüler) 195/60/15 olduğu değiştirmemem gerektiği lastik tabanı ne kadar yere basarsa o kadar yol tutuşu daha iyi olur demişti.

Lastik ölçülerinin değiştirilmesi yol tutuşu ve de yakıt konusunda sizi üzebilir bunun ile ilgili netten hesaplama yaptırabilirsin çıkan değer +- 3% ten farklı çıkarsa önerilmiyor

jantlar konusunda da bizim araçlar 5 bijon ve bijon aralığı da 114,3 tür.

lastik olarak kış lastikleri olarak nokıan iyidir.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Fakat bugün şöyle bir şey oldu, ben çok uygun fiyata 14 inch jant buldum ve aldım.  Bu aldığım jantlara kışlık lastik takmam gerekiyor. Galiba ölçü olarak da 185/65/14 takacağım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hangisi ucuzsa onu tak ama 65 yanak daha ideal olur. yüksek yanak yığılma yapıyor virajda

Fiyat olarak 65 daha uygun. Araba için bi sıkıntı olmaz umarım. Normalde bu lastik metrelerde fark tam %3 küsür çıkıyor (195/60/15 ile 185/65/14). Fabrika etiketinde yazdığına göre bir sıkıntı olmaz inşaallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cumartesi günü teslim alacam lastikleri. kargo haftasonu gelecekmiş. iade hakkım var daha olumsuz fikirleriniz varsa iade edebilirim. Pazar geceside antalyaya gidecem. 850 km yol yapacam. sanırım lastiğin artısını eksisini tam anlamıyla anlarım.

Arkadaşlar Antalyaya gittim geldim. toplamda 2500km yol yaptım. Abartısız söylüyorum ben bu kadar güzel bir lastik görmedim. ıslak zemindede test etme imkanım oldu. Micl.kullandım. biridges. kullandım lassa ve petlas kullandım. bunların arasında en iyisi NOKİAN derim. bu kadar güzel konforlu lastik olduğunu bilmiyordum. Fren mesefasi yol tutuşu sessizliği hepsi çok iyi. eksi bir yanını göremedim. Nokian Line serisi aldım. hepsi öylemidir bilmiyorum ama bu lastiği herkeze rahatlıkla tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Ben Hankook eco energy modeliydi galiba 5-6.000 km civarı oldu memnunum tavsiyede ederim en büyük özelliği sessizliği birde yağmurlu havada harkulade 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Arabama yazlık lastik alacağım ancak 2 marka arasında kaldım...MICHELIN mi almalıyım good year mı karar veremedim.. Sizin tavsiyeniz ne olurdu? Yada bildiğiniz memnun kaldığınız harici bir marka varsa onu alayım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Ömer626 :

Arabama yazlık lastik alacağım ancak 2 marka arasında kaldım...MICHELIN mi almalıyım good year mı karar veremedim.. Sizin tavsiyeniz ne olurdu? Yada bildiğiniz memnun kaldığınız harici bir marka varsa onu alayım..

Michelin Primacy 3 öneririm Ömer. Mazda 3 lastik konusunda yazmışımdır daha önceleri de. Islak/kuru performansı iyidir, Toyo lastiklerimden sonra yok/asfalt seside azaldı. 4 yıl içinde 1 takım eskittim, gittim yine yenisini aldım memnun kaldığım için.

Ama Goodyear'da çok iyi lastiktir..

Bütçene göre karar kılabilirsin.. 

28 dakika önce, Ömer626 :

Michelin Primacy 3 öneririm Ömer. Mazda 3 lastik konusunda yazmışımdır daha önceleri de. Islak/kuru performansı iyidir, Toyo lastiklerimden sonra yok/asfalt seside azaldı. 4 yıl içinde 1 takım eskittim, gittim yine yenisini aldım memnun kaldığım için.

Ama Goodyear'da çok iyi lastiktir..

Bütçene göre karar kılabilirsin.. 

Bu siteden fiyat karşılaştırması yapabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@İlhan bey lastik ömrü kaç yıl bir bilginiz var mı? Üretim yılına 2015 yazmışlar. Primacy 3 ün adet fiyatı internette  279 tl yazıyor..  Goodyear ın da  Eagle Sport modeli 150 tl gözüküyor... Doğruluk oranı nedir? Eğer doğru ise fiyatları goodyear daha matıklı geliyor.. 2 lastiğin de hız endeksi 'V' Yük endeksin de de Goodyear 91 primacy 94 Desibel oranları da 69...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben falken sincera 828 aldım 4 taneye 510 tl verdim fiyatına göre güzel lastikler 4 ay oldu memnunum sessizliği tatmin edici konforu da orta düzeyde fiyat performans olarak iyi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...