Jump to content

2. Nesil Mazda3 Dashboard Self Test

saltug
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ne demek istediğinizi tam anlamadım hocam.

yani abi test yaparken TRIP tuşuna bastığımızda sırayla rakamlar geliyolar ya. o rakamların ne anlama geldiğini soruyo abi.

pek anlatamadım ama :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 47
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• ALİİHSAN

4

• Mehmet Özdemir

3

• Onur

4

• faroz_52

4

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Bu trip bildiğimiz trip ise a noktasından b noktasına kadar gittiğimiz yerin km sini ölçüyor.

Şaka yapıyor olmalısın hocam. Tamam bende acele yazdım anlaşılmamış olabilir ayrıca yusufinan26 arkadaşımız doğru anlamış dili döndüğünce anlatmaya çalışmış ancak siz konuyu bambaşka biryere taşımışsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi anlatmak istediğime gelirsek detaylı bir şekilde yazayım. Konunun özü olan ilk videoda gördüğünüz gibi trip tuşuna uzunca basarak anahtarı on konumuna getirdikten sonra göstergelerin sona gelip gittiği anda bakınız bilgi ekranında solda 01 yazıyor ve tam karşısında bir işaret var. Tekrar trip butonuna basıldığında göstergeler iniyor vebilgi ekranında solda 02 yazıyor karşısında 138 139 yazıyor.Tekrar tekrar basıldıkça aşağıdaki ifadeler gözüküyor.

03 d15 - 36,3

04  ---  on

05  ---  on

06  ---  tüm gösterge yanıyor

07  ---  0000

08  ---  on

Şimdi anlatmak istediğim bu test esnasında trip tuşuna basıldıkça bilgi ekranında görülen yukarıdaki ifadelerin bir anlamı olmalıdır diye düşünüyorum. Bununla ilgili merak içinde olduğumu belirttim ben araştırıyorum ancak bilgisi olan var ise bizleri aydınlatırsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah sizin iyiliğinizi versin  :D Ben de trip bizim amcaoğlu trip sandım şu km ölçmekle uğraşan  :2funny:

Hocam onların mutlaka vardır tabi bir anlamı, benim bilgim yok. Araç kendini check-up yapıyor ve bilgileri paylaşıyor bizle ama biz anlamıyoruz ne demek istediğini  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben sorduğum soruya cevap bulamadım...Arkadaşlar gösterge selamlamasını teknik olarak uygulamanın sakıncası varmıdır bu uygulama nasıl yapılır...?

Arıca kontağı açıca zoom zoom sesi iyi fikir bence bunu uygulamak gösterge selamlamasından daha basit olacaktır... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Şimdi anlatmak istediğime gelirsek detaylı bir şekilde yazayım. Konunun özü olan ilk videoda gördüğünüz gibi trip tuşuna uzunca basarak anahtarı on konumuna getirdikten sonra göstergelerin sona gelip gittiği anda bakınız bilgi ekranında solda 01 yazıyor ve tam karşısında bir işaret var. Tekrar trip butonuna basıldığında göstergeler iniyor vebilgi ekranında solda 02 yazıyor karşısında 138 139 yazıyor.Tekrar tekrar basıldıkça aşağıdaki ifadeler gözüküyor.

03 d15 - 36,3

04  ---  on

05  ---  on

06  ---  tüm gösterge yanıyor

07  ---  0000

08  ---  on

Şimdi anlatmak istediğim bu test esnasında trip tuşuna basıldıkça bilgi ekranında görülen yukarıdaki ifadelerin bir anlamı olmalıdır diye düşünüyorum. Bununla ilgili merak içinde olduğumu belirttim ben araştırıyorum ancak bilgisi olan var ise bizleri aydınlatırsa sevinirim.

Bahsettiğin mevzuyu bende merak ettim...

Araştırmaktayım hala mesela 105 gibi bi rakam çıktı acaba arbanın hangi beygir değerinde olduğunu mu gösterir

63 diye bi rakam çıktı diğer basışlarda..

Bunların her birinin bir anlamı var..

Honda 2011 dream civic te bu test i yaptığımızda araba error vermiş ti ERROR 7 hatası servisi aradığımızda katalizatör ile ilgili bir arızanın olduğunu söylemişlerdi..

Sahibi servise gittimi daha sonra bilemiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...