Jump to content

Kış (Kar) Lastiği Önerileriniz Mazda 323


Ozan54
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yarın kış lastiği taktırmayı düşünüyoruz biraz acele olacak ama makul fiyatlarda lastik önerebilir misiniz ? Michelin biraz pahalı geldi de.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben esimin arabasina Viking Snowtech II aldim. Gayet memnunum. Tanesi 170 TL 205/55/R16. Ben kistan once almistim. Kumho da coik iyidir uzun yillar problemsiz kullandim. Fiyati biraz daha yuksek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lassa ıce ways vede googyear ultra grip 500 tavsiye ederim. fakar ultragrip 500 ün her ebatı yok galiba bilginize sunulur desenleri vede performansları süperdir fiyatları biraz fazla olabilir ama inanın değer. ikiside kullandığım lastiktir o yüzden rahatlıkkla öneriyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçen yılın en iyi kış lastiği goodyear ultragrip 7 seçilmişti. bu sene ultragrip 8 i çıkarttı, fiyatı siz öğrenin çünkü her ebada göre fiyat değişiyor.

  Autobild in 2011-2012 araştırmasına göre sıralama şöyle:

Michelin alpin a4

bridgestone blizzak l32

dunlop sp winter sport 4d

goodyear ultragrip performance 2

uniroyal plus 66

toyo snowprox

conti wintercontact ts 830

nokian wr d3

pirelli w240 sottozero seri2

nexen winguard sport

zetum alpine asymetric kw17

goodyear vector4seansons ( dört mevsim lastiği)

Testlerde bütün rakipler biribirine yakın değerler vermiş, en kötü ile en iyi arasında çok fazla fark yok. Teste karşılaştırma açısında bir yaz lastiği ve bir de dört mevsim lastiği alımış. Doğal olarak yaz lastiği karda buzda çok geride kalıyor.

Örnek:

nokian 18 m de dururken

yaz lastiği 46m de duruyor. ( daha doğrusu duramıyor)fark inanılmaz.

dört mevsim lastiği 20 metre de duruyor hiç de fena değil.

Bütün katılımcılar başarılı olunca maliyetler belirleyici olmuş, michelin her zamanki gibi fazla dayanıyor (45bin.) En zayıf rakip 18900 km dayanıyor.) Demek burada çok fark var. Yuvarlama direncide bir miti yıkıyor: Kış lastikleri fazla yakıyor miti. Halbuki bir çok kış lastiği yaz lastiğinden daha az tüketiyor. Ses konusunda da aynı şey geçerli, kış lastikleri az ses çıkarıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ultragrip 7 yi gördüm hamuru çok sertti vede diş derinliği bence iyi değildi. testlerde hangi kriterlere bakılıyor bilmiyorum ama ultragrip 500 ün üstüne kar lastiği tanımam bak kar lastiklerininde modelleri var hepsi aynı standartta değil örneğin lassa da şu an 3 çeşit kar lastiği var benim sana önerdiğim lastik kutup bölgeleri için geliştirlmiş çivi takılabilen özel bir lastik vede daha geçen seneye kadar briçston,ıce cruzer adı altında 1.5 katı fiyata satılıyodu  , aynı şekilde ultragrip 500 de aynı standarttadır. ben önerimi yaptım gerisi senin tercihin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ultragrip 7 deki diş derinliğinden kastım şu çizgi halindeki dişleri araladığınızda derin olmadığını vede lastiğin sert olduğunu göreceksiniz aynı zamanda çivi delikleri yoktur.

post-5789-141695286274_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ultragrip extreme , çivi hariç 205/55/16 225 tl'ye aldım . Henüz test edemedim bir şey diyemem . Ama diş derinligi baya fazla ve yumuşak .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kış ve Kar lastikleri birbirine karışıp duruyor konuda.. :) Barış kış diyor sen sürekli kar diyorsun Gürhan :)

ama burak abi ona kar lastiği lazım da o yüzden yazdım tüm bunları.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel lastikler önerilmiş, fakat sanırım Ozan54 makul fiyatlı lastik arıyor. Makul fiyatlı denildiğinde segment farklıdır. Ben makul fiyattan 150-220 TL/lastik anlıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

petlas aldım 2 ay oldu. her türlü karda kısta yol yaptım. gecen hafta sumelaya cıktım. 10 numara lastik  ve yerli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler yardımlarınız için yeni girebildim anca cevap veriyorum kusura bakmayın. Bridgestone Lm 30 aldık. Yağmurda frenlemesi iyi geldi ama henüz karda deneyemedik. Denedikten sonra yorumlarımı paylaşırım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun deneyimlerini paylaşırsın gerçi sizin orada o kadarda fazla karla işin olmaz ama iç anadolunun yüksek kesimleri vede doğu anadolu açısından biz lastik önerisi yaptık en önemlisi bu konuda yaşanılan bölgeye göre lastik seçimi yapmak hem kışlık hemde yazlık olarak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...