Jump to content

Mazda Takeri Avrupa Prömiyeri - Cenevre


MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda Motor Corporation, 2012 Cenevre Uluslararası Motor Show’da, Mazda’nın eşsiz i-ELOOP rejeneratif fren teknolojisine sahip yeni nesil orta boyutlu bir sedan olan Mazda TAKERI’yi ilk kez görücüye çıkarıyor. Mazda’nın çığır açan SKYACTIV TEKNOLOJİLERİNİN  tüm özellikleri ile donatılmış yeni bir kompakt crossover SUV olan Mazda CX-5, Avrupa pazarına özel olarak tasarlanmış MX-5 Özel Üretim Bahar 2012, bir dizi yeni teknoloji ve diğer Mazda modelleri fuarda bu araca eşlik edecek.

m_6023_en_jpg72.74ncqj8io0g84sw00s4sooc8g.a5fuq7lrqzkgc0ccw4ss08gso.th.jpeg

Mazda’nın “KODO – Canlı Hareket” tasarım temasının en yeni uyarlaması olan TAKERI konsepti sedan tarzına yeni bir güç ve cazibe seviyesi kattı. Geçen yıl Cenevre'de tanıtılan dört kapılı dikkat çeken bir spor coupe olan Mazda SHINARI'nin vizyonunu genlerinde taşıyan TAKERI, Mazda'nın yeni nesil CD sedan araçlarının gelecekte nereye yöneleceği konusunda fikir veriyor. TAKERI, büyüleyici dış tasarımının altında i-stop rölantide durdurma sistemine ve altı vitesli SKYACTIVE-Drive otomatik şanzımana sahip olan Mazda’nın yeni yüksek verimli SKYACTIV-D dizel motoruna sahiptir. 

TAKERI, Mazda’nın karakteristik Zoom-Zoom performansından ödün vermeden en iyi enerji verimliliğini hedeflemektedir ve i-ELOOP ile donatılan ilk araçtır. “Akıllı Enerji Döngüsü”nün kısaltması olan şirketin ilk rejeneratif fren sistemi, yavaşlama esnasında kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren ve bu enerjiyi elektrikli bir çift katmanlı kapasitörde depolayan eşsiz bir çözüm kullanır. Üretilen güç, aracın elektrikli

bileşenlerini çalıştırmak için kullanılır ve bu sayede motor yükü azalır ve yakıt tasarrufu %10’a kadar artar. Bu durum, Mazda TAKERI’nin performanstan veya konfordan ödün vermeden elde edilen mükemmel yakıt tasarrufuna katkı sağlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 43
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • Burak

    9

  • Fotifoti

    5

  • MFSX

    7

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Mazda CX-5

Yepyeni Mazda CX-5, Mazda’nın yeni “KODO – Canlı Hareket" tasarım temasına sahip olan ve ayrıca motorları, şanzımanları, gövde ve şasileri ile tamamen SKYACTIV TEKNOLOJİSİ kullanılarak üretilen ilk üretim modelidir. Bu sayede, Mazda CX-5 mükemmel bir performans, hızlı tepki veren ve öngörülebilen araç hâkimiyetinin yanında yüksek kaliteli sürüş ve sıra dışı bir güvenlik sağlar.

2013-mazda-cx-5-crossover_100373586_m.jpg

Sınıfının lideri yakıt tasarrufu ve CO2 oranları, Mazda CX-5’in tutumlu SKYACTIV motorları (hepsi i-stop’a sahip) ve yakıt tasarrufu sağlayan SKYACTIV şanzımanları ile birlikte sıra dışı hafif ve aerodinamik tasarımı sayesindedir.

Mazda MX-5 Özel Üretim Bahar 2012

Yeni MX-5 Özel Üretim Bahar 2012’ye krom ön far eklemeler, dış tasarımda ızgara şeklinde çevre ve sis lambası kenarları ve iç tasarımda “Havana Kahverengisi" renginde özel deri döşeme de dahil bir dizi özellik ile birlikte yüksek kalitede dokunuşlar yapılmıştır. Sadece Avrupa’da mevcut olan Mazda'nın efsanevi üstü açık aracının en son versiyonu yumuşak tavan veya açılır kapanır sert tavan** ve dört gövde rengi seçeneği sunar:

Mazda-MX-5-Spring-Special-Edition-1.jpg

Kristal Beyazı İnci, Metropolitan Grisi ve Parlak Siyah ile birlikte bu modele özel olan Işıltılı Siyah. Artırılmış ses bağlantısına ek olarak, Özel Üretim Bahar 2012 entegre navigasyon sistemine sahip ilk MX-5 olacak.

Mazda, 82. Cenevre Uluslararası Motor Show’da mevcut modellerin yanı sıra şirketin yeni SKYACTIV TEKNOLOJİLERİNİ de tanıtacak. Basın günleri 6-7 Mart tarihlerinde gerçekleşecek olan fuar 8-18 Mart tarihlerinde halka açık kalacaktır.

2011 Cenevre Uluslararası Motor Show'da Sergilenecek Modeller ve Teknolojiler

Standın Yıldızları

Mazda TAKERI (Avrupa prömiyeri)

Mazda CX-5

Mazda MX-5 Özel Üretim Bahar 2012 (Prömiyer)

Teknolojiler

SKYACTIV-D temiz dizel motor

SKYACTIV-G direkt enjeksiyonlu benzinli motor

SKYACTIV-Drive otomatik şanzıman

SKYACTIV-MT manuel şanzıman

i-ELOOP rejeneratif fren sistemi

CX-5 “X-ray” görüntüsü

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşin ilginç yanı bazı Mazda bayileri bile bu aracı yeni çıkacak Mazda6 olarak biliyor ve tanıtıyorlar (İnallar'ın Facebook sayfasında gördüm).

Bizim de bilgimiz Mazda3 olacağı yönünde.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

esas merakım cx-5 i turkiyede nasıl satacakları motorları 2,0 ve 2,2 otv ile araçlar 90-100 milyardan aşağı olmayacak

bu fiyata da kimseye mazda aldıramazsınız kolay kolay

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün mobilit tv de çıktı. Israrla 6 nın varisi deyip durdu. İşin İlginci küffarca konuşan bir ecnebi de "Dı niv cenereyşın siks modıl" dedi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gizemle beraber reklamın etkinliği de artıyor  :)  bakarsın rakipler de ters köşeye yatırılabilir böylelikle,  6 beklerken 3'ü görecekler ve neticede kendilerine 1 pay çıkaracaklardır bundan , rakipleri sağlam takip etmek gibi...

Görünürde Shinari , Takeriden daha büyük değil mi...

post-5674-141695286346_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 olamayacak kadar büyük takeri bence. Shinari de 6 olamaz. Olsa olsa 9 olur belki. Mazda 3ün yeni modeli ama shinariye benzeyebilir çünkü cx-5 te de aynı çizgiler var. Audi serisi gibi aynı çizgileri birçok modelde kullanacaklardır. Benzer bir çalışma yapmıştım görenleriniz vardır.

2013 Mazda 6

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uygar, son zamanlarda araç üreticileri araç boyutlarında bazı büyütmelere gidiyor. Ben hala Takeri'nin Mazda3 , Shinari'nin Mazda6 olacağını  düşünüyorum çünkü Takeri yokken Shinari'nin Mazda6 olacağı çok önceden konuşulmaya başlanmıştı. Bu işleri bir süreç olarak düşünürsen Shinari ile Mazda6 yı yavaş yavaş ortaya sundular, sonra da Takeri geldi.

Mazda6 2012 sonunda değişecek diye biliyorum, Mazda3 de 2013 de.. Sırası ile gidersek bana hala Shinari Mazda6 olabilirmiş gibi geliyor :) Bilmem anlatabildim mi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalnız en son koyduğun video Shinari :) Tabii bunlar konsept arabalar, fabrika üretim modeli farklılık gösterir ama yine de aracın çok iyi bir tasarımı olduğu kesin :)

Bu Mazda6 olacak diye biliyorduk ama Takeri karıştırdı işi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

farkmaz valla alayi guzel ! ))) Su model isimlerini de Shinari , Takeri falan yapsinlar.. ben sikildim artik numaralardan :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...