Jump to content

2010 ve Sonrası Mazda3 HB için LED 3. Stop Lambası

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 4 yıl sonra ...
24.03.2012 at 17:37, Burak :

Bu da arabanın üzerinde yanarken görünüşü ;

Bugün benim 3. stopu verdim Savaş'a, bir süre sonra geri alıp kendi aracıma takmış olurum :)

41573_b168632d9bfd718bdd0cadc6f979a332313086e4.jpg

Merhaba arkadaşlar. 
Arabama 3. stop lambasını yukarıda görüldüğü şekilde led olarak yapmıştık. Hatta @MYA ve @Burak arkadaşlarımıza da yapmıştık. 
Trafikte görüyorum 3. stop lambasını yanıp sönen şeklinde yapıyorlar. Benim de ne zamandır aklımda ama ufak bir farkla. Ben başlangıçta dikkat çekmesi için hızlı bir biçimde mesela 5 defa yanıp sönüp sonrasında sürekli yanmasını istiyorum. Fakat 1 adet olarak bunu programlatmak bayağı masraflı olduğundan ertelemiştim. Şimdi yurtdışından aşağıdaki şekilde yanıp sönecek şekilde bir tane satın aldım. Hızlı olarak 5 sefer sonrasında yavaş olarak 5 sefer yanıp sönüyor ve sürekli yanık kalıyor. Fakat bizim arabalarda bu nasıl durur karar veremedim. Çok basit mi kaçar yoksa kaliteli mi durur sizin fikirleriniz nelerdir ?

Video da alta koymuş fakat ben camın içindeki 3. stop lambasını bu şekilde yapacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@s.halilduru oldukça dikkat çekici görünüyor. Bence öyle apaçi durmaz ama İstanbul gibi dur kalk trafikte arkandaki adamı bezdirebilirsin :) Peki bu devre dışı bırakılabiliyor mu ? 2 gün sonra muayenede problem çıkmasın diye aklıma geldi birden ;) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 dakika önce, Burak :

@s.halilduru oldukça dikkat çekici görünüyor. Bence öyle apaçi durmaz ama İstanbul gibi dur kalk trafikte arkandaki adamı bezdirebilirsin :) Peki bu devre dışı bırakılabiliyor mu ? 2 gün sonra muayenede problem çıkmasın diye aklıma geldi birden ;) 

Sıkışık trafikte diğer sürücüleri rahatsız etmek aklıma gelmedi değil. Zaten led olduğu için bayağı parlak yanıyor. Duruma göre belki ledlerin ışık şiddeti biraz düşürülebilir.  

Devre dışı bırakmakta aklımda. Zaten stop lambasının üzerindeki plastik aksam sök tak şeklinde. Onun altına veya stop lambasının bir kenarına bir buton koyarak açma kapatma yapmayı düşünüyorum. 

Beğenirseniz yapalım size de :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, s.halilduru :

Sıkışık trafikte diğer sürücüleri rahatsız etmek aklıma gelmedi değil. Zaten led olduğu için bayağı parlak yanıyor. Duruma göre belki ledlerin ışık şiddeti biraz düşürülebilir.  

Devre dışı bırakmakta aklımda. Zaten stop lambasının üzerindeki plastik aksam sök tak şeklinde. Onun altına veya stop lambasının bir kenarına bir buton oyarak açma kapatma yapmayı düşünüyorum. 

Beğenirseniz yapalım size de :)

Neden olmasın, bir gün bunu bahane edip Evo da buluşuruz olmadı ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Burak :

Neden olmasın, bir gün bunu bahane edip Evo da buluşuruz olmadı ;)

Evo güzel fikir. Götürün şu araçlarınızı artık servise, zamanını geçirmeyin :):) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, s.halilduru :

Evo güzel fikir. Götürün şu araçlarınızı artık servise, zamanını geçirmeyin :):) 

Ufukta ışık görürsem götüreceğim hemen :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
28.09.2016 at 10:20, s.halilduru :

Merhaba arkadaşlar. 
Arabama 3. stop lambasını yukarıda görüldüğü şekilde led olarak yapmıştık. Hatta @MYA ve @Burak arkadaşlarımıza da yapmıştık. 
Trafikte görüyorum 3. stop lambasını yanıp sönen şeklinde yapıyorlar. Benim de ne zamandır aklımda ama ufak bir farkla. Ben başlangıçta dikkat çekmesi için hızlı bir biçimde mesela 5 defa yanıp sönüp sonrasında sürekli yanmasını istiyorum. Fakat 1 adet olarak bunu programlatmak bayağı masraflı olduğundan ertelemiştim. Şimdi yurtdışından aşağıdaki şekilde yanıp sönecek şekilde bir tane satın aldım. Hızlı olarak 5 sefer sonrasında yavaş olarak 5 sefer yanıp sönüyor ve sürekli yanık kalıyor. Fakat bizim arabalarda bu nasıl durur karar veremedim. Çok basit mi kaçar yoksa kaliteli mi durur sizin fikirleriniz nelerdir ?

Video da alta koymuş fakat ben camın içindeki 3. stop lambasını bu şekilde yapacağım.

Parça geldi ve hafta sonu araca taktım.  Ufakta bir video var buyurun :)
Fena olmadı sanki. Gerçekte video dan daha iyi duruyor. 
Müzik, bizim sesler duyulmasın diye eklenmiştir :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğin gibi hiç de fena durmuyor Savaş, tek çekincem sıkışık trafikte arkadaki adama vereceğimiz rahatsızlık :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Burak :

Dediğin gibi hiç de fena durmuyor Savaş, tek çekincem sıkışık trafikte arkadaki adama vereceğimiz rahatsızlık :) 

Gündüz bir sıkıntı olmuyor. Gece olacaktır diye tahmin ediyorum. Yine müsait bir zamanımda önüne film çekmeyi veya buna benzer bir şey yapmayı düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, s.halilduru :

Gündüz bir sıkıntı olmuyor. Gece olacaktır diye tahmin ediyorum. Yine müsait bir zamanımda önüne film çekmeyi veya buna benzer bir şey yapmayı düşünüyorum. 

Aslında biraz akıllı yapsalarmış süper olurmuş. Arka arkaya 3 kere basınca sistemi devre dışı bırak ( arka arkaya basmalar devam ederse sürdür )  5 dakika sonra tekrar devreye al gibi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiç sevmediğim bir olay, göz alıp dikkat dağıtmaktan başka bir işe yaramıyor. Bir üst versiyon da bu çakarı stop lambalarına takanlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Görüntü olarak süper de bu sürekli çakar şekli yoğun trafikte sıkıntı olabilir. Çözüm olarak ivmeye duyarlı röleler var. Normal frende sürekli yanan bir lambayı bu şekilde röle ile sürerek ani frende çakar yapmasını sağlayabilirsiniz. Ani frende lambaların çakar olması bence faydalı bir uygulama. Yeni araçların bazılarında standart olarak var. ABS devreye girince çalışıyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...