Jump to content

Lantis Arıyorum

sami28

Tavsiye Edilen Mesajlar

domestos ilgin icin tesekkür ederim. Şuanda il dışındayım. Sanırım önümüzdeki hafta İstanbul'a gelecegim. Oradan yahut ona yakın illerden araç alıp. Ege bölgesine gidesim var. İstanbul'da bulmazsam kafama yatan bir mazda, kocaelinede uğrayabilirim. :)  Eşim hundai accent lere kafayı takmış. Malum onada fazla arızası olmaz, parcası ucuz ve yakıtı iyi diyerekten kafasına girmişler. Benimde aklımda opel vardı. Ama bir haftadır mazda dayız. Bakalım, lantis olmasa bile mazdanın herhangi bir sınıfını almayı düsünüyorum. Ayrıca 626 lar arkadan Lagunalarada benziyor. Güzel araba. Kullanımıda rahatsa benim işimi görecektir. He bu arada, ben ehliyeti alalı  1 ay oldu. Şoförlükte ehh denilecek kadar. Arabayı alırsam ilk uzun yolumuda yapmış olacagım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 46
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

domestos ilgin icin tesekkür ederim. Şuanda il dışındayım. Sanırım önümüzdeki hafta İstanbul'a gelecegim. Oradan yahut ona yakın illerden araç alıp. Ege bölgesine gidesim var. İstanbul'da bulmazsam kafama yatan bir mazda, kocaelinede uğrayabilirim. :)  Eşim hundai accent lere kafayı takmış. Malum onada fazla arızası olmaz, parcası ucuz ve yakıtı iyi diyerekten kafasına girmişler. Benimde aklımda opel vardı. Ama bir haftadır mazda dayız. Bakalım, lantis olmasa bile mazdanın herhangi bir sınıfını almayı düsünüyorum. Ayrıca 626 lar arkadan Lagunalarada benziyor. Güzel araba. Kullanımıda rahatsa benim işimi görecektir. He bu arada, ben ehliyeti alalı  1 ay oldu. Şoförlükte ehh denilecek kadar. Arabayı alırsam ilk uzun yolumuda yapmış olacagım :)

Sen bana uğra istersen bi test sürüşü yapar, gerekli bilgileri daha detaylı veririm sen de iflah olmaz mazda hastalarından biri olursun...

:2funny:

19 yıllık araba demeye dilim varmıyor, nazar olacak diye korkuyorum...

:nazar:

Bu yüzden arabadan bi haber insanlara, modelini sorduklarında 2003 model diyorum.

:egy:

Hele ki; uzun yola mazda ile gidecek olursan vay haline... benim daha uzun yol tecrübem yok ki, bu derece hasta oldum arabaya...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:)  olmadı kocaelinden bi tane bulayım. istanbuldaki işlerimi hallettikten sonra oraya uğrayıp. oradan alırım sonra yola çıkarım :)  Bu arada araç hakkında detaylı bilgilere baktımda, 4.5 metreden uzun :)  Ben 1 hafta kadar Opel vectra 2.0i  kullandım. En büyük tecrübem bu kadar. ufak çaplı günü birlik diger araçlardan kullandığım oldu. Ancak en çok vectrayla şehir içinde gezdim.

Sen 626 yı rahat kullanırsın dersen. Ben iyi bir gaza gelirim sanırım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:)  olmadı kocaelinden bi tane bulayım. istanbuldaki işlerimi hallettikten sonra oraya uğrayıp. oradan alırım sonra yola çıkarım :)  Bu arada araç hakkında detaylı bilgilere baktımda, 4.5 metreden uzun :)  Ben 1 hafta kadar Opel vectra 2.0i  kullandım. En büyük tecrübem bu kadar. ufak çaplı günü birlik diger araçlardan kullandığım oldu. Ancak en çok vectrayla şehir içinde gezdim.

Sen 626 yı rahat kullanırsın dersen. Ben iyi bir gaza gelirim sanırım :)

Şoförlük işi bana göre kabiliyet işi... Kullandıkça da tecrübe kazanırsan oldun gitti...

:)

en başta dediğim gibi; şehir içi günlük kullanım için düşünüyorsan size fazla gelebilir; bu bakımdan accent en mantıklısı; yok ben günlük kullanım için almıyorum ayağımı yerden kessin haftada bir iki biner stres atar gezerim diyorsan sana uyar; park sensörü taktırdıktan sonra aracın uzunluğunun önemi kalmıyor; ben de var mesela hiç park sorunu yaşatmıyor

sağlıcakla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1-Sağ arkada göçük var seni uğraştırır,

2-Sunroof var araçta ama kapatılmış gibi duruyor, çünki ilanda bahsedilmemiş...

3-ön sis farı boşluklarındaki kapaklar yok, kötü görünmekte, bulmak seni uğraştırır (çıkma bulman gerekli çünki)

4-Aracın içi hakkında foto yok; bu konuda yorum yapamıyorum.

5-Yaşlı araçlarda otomatik şanzıman her daim masraf edilebilecek durumdadır.

Bütün bunları göze alarak aracı alırsan biraz masraf ve vakit harcaman gerekli... Motoru ve yürüyeni sorunsuzsa ancak 8000-8500 tl ye alınabilir...

Bence;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-bakimli-mazda-626-78443896/detay#

Daha diri duruyor

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-acil-satilik-mazda-626-2-0-balina-kasa-bordo-78413453/detay

Fiyatı cazibeli

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ihtiyactan-orjinal-klima-abs-cok-temiz-ve-masrafsiz-78146515/detay

Senin verdiğin ilana iki tur atar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-178000-km-mazda-626-11000-tl-78001665/detay#

Kaçırılmaz...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sahibinden-sirali-lpg-klima-4-cam-otm-elt-ayna-masrafsiz-78590001/detay

Bakılmaya değer.

Araçların altına yaptığım yorumlar, yürüyeni ve motoru düzgün olan araçlar için geçerlidir sevgili dostum, malum fotoğraftan pek bir şey anlaşılmayabiliyor...

Tombak kasa tercihinde doğru yapmışsın, araştırırsan mutlaka temiz ve bakımlısını bulursun...

Şimdiden hayırlı olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşım yorumun için teşekkür ederim tavsiyelerin içinde fakat  ben otomatik vites arıyorum eşim için....

Tombak kasa 626'lar bayan için fazla iri cüsseli gelebilir, imzandaki türden otomatik mazda bakabilirsin bence...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-323f-lantis-1-8-otomatik-lpg-77732305/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-spor-araba-mazda-lantis-75358288/detay

;)

Not; verdiğim ilanlar ile yakından uzaktan bağlantım yoktur, yanlış anlaşılmasın sonra... Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

motoru ölmüş lantislere dikkat edin demişsiniz  ölü motor nedir bazıları diyorki aracını satarken sıfır motor yapıldı deniyor eğer arabaya sıfır motor yapılmışsa bu bize motorun masraf çıkarmıyacağınımı gösterir yoksa motor sıfır yapılmış olsada ölümüdür bende lantis almayı düşünüyorumda lantislere çok dikkat edin die sürekli uyarılar görüyorum çoğu lantisin motoru bitmiştir deniyor ama bununla beraber adam satılık ilanında sıfır motor yapıldı diyor yani sıfır motor yapılmış olunca motor yeniden mi dirildi demek oluyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motoru ölmüş lantislere dikkat edin demişsiniz  ölü motor nedir bazıları diyorki aracını satarken sıfır motor yapıldı deniyor eğer arabaya sıfır motor yapılmışsa bu bize motorun masraf çıkarmıyacağınımı gösterir yoksa motor sıfır yapılmış olsada ölümüdür bende lantis almayı düşünüyorumda lantislere çok dikkat edin die sürekli uyarılar görüyorum çoğu lantisin motoru bitmiştir deniyor ama bununla beraber adam satılık ilanında sıfır motor yapıldı diyor yani sıfır motor yapılmış olunca motor yeniden mi dirildi demek oluyor

Şöyle örnekleyeyim;

Sıfır motor derken komple a dan z ye motorun yapılmış olması gerekir... Fakat piyasada sadece üst kapak yaptırıp sıfır motor denilebiliyor, veya günü kurtarma adına bir kaç değişim ile durum idare edilebiliyor...

Biraz nasibinize biraz da bilginize bağlı olarak motorun durumunu anlayabilirsiniz... Çalışırken teklemesi, normal ısısını bulduğunda motor üst kısmından yağ üflemesi (aşırı derecede), eksoz dumanının normalinden değişik olması gibi durumlar motorun haliyet-i ruhiyesi  ;D hakkında bilgi verir...

Sizin güvenebileceğiniz bir usta bulun ve lantisinizi göstererek alın derim... Galericilere fazla takılmayın, mümkünse aracın geçmişini öğrenmeye çalışın...

Şu da bir gerçek; hararet yapmamış ve yağsız kalmamış bir mazda motoru rahatlıkla bir milyon kilometreyi görebilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim bilgiler için zaten arac alırken babamın floryada bi ustası var ona götürecem bu arada babamda sizin arabadan var 93 den beri ilk sahibi o aracın motor konusunda hiç sorun çıkarmadığını görünce bende mazdacı oldum lantisde hem cebime uyan hemde görüntüsü ile beni kendine bağlayan araç oldu bu arada zaten bende galerilerden lantis düşünmüyorum çünkü aracın üstüne galericide koyuyor en az 1000 tl durduk yere fazla para vermeye gerek yok zaten para yok :))

benim kıl olduğum durum şu mesela 2 ila görüyorum örneğin iki araçda 250 bin km de ikiside klimalı ikiside lpgli ikiside 96 model birisine biri istiyor 11 bin tl diğeri istiyor 14bin tl çıldırıyorum bu arabanın piyasa değerini bir türlü öğrenemedim geçen gün 21 bin tl ye bile lantis gördüm neymiş çok temizmiş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş arabanın temizine vede km az olanına eğer binicisiysen fazla ödemen veya satıcısının piyasadan fazla fiyat istemesi normaldir, zaten mazdaların biliyosunuz değeri birazda bincisine vede meraklısına bağlıdır bu yüzden ben derimki acele etme  3ün 5in de fazla hesabını yapma böle motoruna hiç ellenmemiş km olarakta 100.000 in altında bulmaya çalış veya emin olduğun temiz kullanılmış bir araç yani km de okadar önemli değildir dikkatli tecrübeli ellerde bir mazdaya yüzbinlerce km el vurmazsın , eminim masrafsız senelerce binersin, bide şu husus var tamam motor komple yapılmış olsa bile bu bir anlam ifade etmez, neden derseniz motor nerede yapılmış ??? servismi yapmış ???  orjinal parçalarmı kullanılmış ???  bilmek gerek en iyisi hiç açılmamış motorlu bir araç almak bence veya serviste yapılmış faturası mevcut bir araç, inşallah hoş temiz bir araç bulursun yani dökük hor kullanılmış bir araç alacağına 2000 - 3000 fazlasına gül gibi bir araç almak daha mantıklı biliyosunuz mazdanın Türkiyede yedek parça deposu yok yurt dışından geliyor servislerde olmayan parçalar, oda ister istemez maliyetli oluyor yani orjinal parça kullnamak isteren bir kullanacı kesinlikle temiz bir araç almalıdır. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Piyasaya gelince Gürhan'ın (noofear) dedikleri çok doğru... Benim araca sahibi aralık ayında 11.750 Tl istiyordu benim o kadar nakitim olmadığı için hoşuma giden bu araca niyetlenmemiştim bile, fakat aynı aracı ocak sonunda aynı kişi 9.500 tl isteyince 9 bin tlye aldım... Çok da memnunum bunu babanız da test etmiş yıllarca zaten...

Daha sonra bir vesile ile ben aracın ikinci sahibine ulaştım aracı 11.250 tl ye sattığını söyledi, fakat benim aldığım kişi paraya sıkışınca ancak o fiyata satabildi...

Yani; bu iş piyasa ve ihtiyaç ile ilgili... 21 bin isteyen kişinin niyeti o aracı satmak değil etiket yapmaktır, haaa satılırsa da ballı börek olur diyordur...

;D

Sen kafana uyan aracı bul fiyatı çok önemli değil, bu demek değildir git 21 bin isteyen adamın arabasına talip ol...

:P

Şimdiden alacağın araç hayırlı olsun, Allah kaza bela, haset vermesin...

:dua:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence 1998-1999 model temiz az km li bir lantis 20-21 bin eder. fiyat farkı tabiki olacaktır 1995 ten başlamış üretilmeye 1999 da bitmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence 1998-1999 model temiz az km li bir lantis 20-21 bin eder. fiyat farkı tabiki olacaktır 1995 ten başlamış üretilmeye 1999 da bitmiş.

Piyasası bence o değildir, olmaması gerekir, çünki; orta halli mazda 3'ler 22-25 bin aralığında... O parayı yeni nesil bir araca vermek daha mantıklı...

Lantis hastası olmama rağmen en fazla verebileceğim tutar 13-14 bin olur... Şahsen; daha üstü bir tutar yeni nesil araçlara yönelmemi sağlar...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ben kardeşime bakıyodum sonra paramız yetmedi aydında bir tane bulduk değişen yok boya 2 parçada kaza yok öğretmendeydi lacivert renk 97 model 1,8 11.500 dedi 11 e veririm dedi araca baktırdım orada tanıdık abimiz vardı araba çok iyi dedi oradaki usta zaten bildiğimiz araç bu dedi kaçırma dedi çok iyi dedi paramız yetmedi alamadık,favorilemide de duruyor araç orj.167.000km de

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Piyasası bence o değildir, olmaması gerekir, çünki; orta halli mazda 3'ler 22-25 bin aralığında... O parayı yeni nesil bir araca vermek daha mantıklı...

Lantis hastası olmama rağmen en fazla verebileceğim tutar 13-14 bin olur... Şahsen; daha üstü bir tutar yeni nesil araçlara yönelmemi sağlar...

;)

haklısında abi dedimya mazda meraklısı model meraklısı olan benim gibiler için yeni nesil araçladan daha cazip gelir bazen eski araçlar. yani kıyaslayalım 2000 - 2001 bir opel astranın  20 - 22 bin arası fiyatı olabiliyor o halde elektronik 1999 tertemiz bir lantis niye olmasın ???
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla ben kardeşime bakıyodum sonra paramız yetmedi aydında bir tane bulduk değişen yok boya 2 parçada kaza yok öğretmendeydi lacivert renk 97 model 1,8 11.500 dedi 11 e veririm dedi araca baktırdım orada tanıdık abimiz vardı araba çok iyi dedi oradaki usta zaten bildiğimiz araç bu dedi kaçırma dedi çok iyi dedi paramız yetmedi alamadık,favorilemide de duruyor araç orj.167.000km de

km si fazla ama eğer kullanıcı gerçekten özenli biriyse sorun olmaz ,o fiyata çok uygun bence, tabii imkansızlıklar olabiliyor ama güvenilir tanıdık birininse kaçırmayın derim ben.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...