Jump to content

Arıza Lambası & Katalizör

solgac
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 58
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

4

• solgac

17

• lord_fth

5

• EfeAksoy

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

yanan lamba disinda hic bir sorun sikayetim yok bi sure oyle kullanacam bakalim isin garip kismi bosch servisinde sensorlerin voltaj degerini olcturdum bi sorun gorunmuyordu servis sadece ariza koduna bakip sensor degisecek dedi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

acikcasi ben sensorun bozuldugunu dusunmuyorum  ilk firsatta sensorleri sokup temizleyecem. simdiye kadar lamba hep duz yolda giderken gaza cok az bastigim zamanlarda yandi hep. simdiye kadar lambayi sondurdukten sonra en gec 70 km sonra lamba yanardi gecen gun lambayi sondurdukten sonra yaklasik 150 km gittim lamba henuz yanmadi bu son denememde arabayi gaza basmakla basmamak arasindaki o cizgide kullanmadim  normal devrinde ve hatta bi kac kez zorlamak icin redline da kullandim ama lamba yanmadi. daha once subap problemi yuzunden asiri oranda cig yakit atiyordu bu cig yakitin sensoru kirlettigini ve motor devrinin yuksek oldugu gaza az bastigim zamanlarda sensorun kirli oldugu icin saglikli olcum yapamadigini dusunuyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Patron Q7 ye Shellden mazot aldı, hemen arıza lambası, katalizör uyarısı yandı, servis Sönsör arızalı dedi,  değiştirdi ışığı söndürdü.. Shell'e durumu bildirdik," pompayı istasyonu tesbit ettik araştırıyoruz "diye döndüler bakalım  zararla ilgili aksiyon alacaklarmı ...

Tabi her shell bayisine düzgün diyemem. Fakat bulunduğum yerin gayet kaliteli benzin ve LPG si var. Kaçakçılık yapıp düşük kalite mazot satan shell bayisi var mıdır? Burası Türkiye herşey olabilir :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

merhaba arkadaşlar benim araçta da katalitik konvektör sorunu var ve sürekli aracın arıza lambası yanıyor.şaşmazda bi egzozcuyu önerdiler gittim  bi aparat taktı katalitik könvektöre daha yanmaz dedi 500-600 km sonra yine yandı aradım gel bakarız tekrar dedi.ankara dışındayım tekrar gidecem ustaya.eğer çözerse sorunumu buraya yazarım yardımcı olmak babında.bu arada yaptığım araştırmalara göre 99 model üzeri bütün araçlarda katalitik könvertör var ve çoğu  bu arıza lambası sorununu yaşıyor :((( meret cok da pahalı 1300 lira felan..inşallah çözer usta sorunumu yoksa bu arıza lambası acayip sinir bozuyor.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkadaşlar benim araçta da katalitik konvektör sorunu var ve sürekli aracın arıza lambası yanıyor.şaşmazda bi egzozcuyu önerdiler gittim  bi aparat taktı katalitik könvektöre daha yanmaz dedi 500-600 km sonra yine yandı aradım gel bakarız tekrar dedi.ankara dışındayım tekrar gidecem ustaya.eğer çözerse sorunumu buraya yazarım yardımcı olmak babında.bu arada yaptığım araştırmalara göre 99 model üzeri bütün araçlarda katalitik könvertör var ve çoğu  bu arıza lambası sorununu yaşıyor :((( meret cok da pahalı 1300 lira felan..inşallah çözer usta sorunumu yoksa bu arıza lambası acayip sinir bozuyor.....

aracınız kaç bin de hocam bide verdiği arıza kodu ne tam olarak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

arkadaşlar baktırdım konvektöre  temiz çıktı bi sorun yok.lpg ayarlarında da bir sorun yok. ama bende hep opetten alıyorum lpg yi. yukarıda bu sorunu yazan arkadaşlar  sorununuz düzeldimi acaba  düzeldiyse nasıl hallettiniz yazarmısınız...........

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar baktırdım konvektöre  temiz çıktı bi sorun yok.lpg ayarlarında da bir sorun yok. ama bende hep opetten alıyorum lpg yi. yukarıda bu sorunu yazan arkadaşlar  sorununuz düzeldimi acaba  düzeldiyse nasıl hallettiniz yazarmısınız...........

sorun malesef düzelmedi hocam hala lamba yanıyor ben söndürüyorum bakalım ikimizden biri bigün pes edecek :) yukardada yazmıştım meb başayar bana 1 oks. sensörü değişmesi lazım dedi ama garanti vermedi lpg de bi daha yanabilir dedi benim lamba ile birlikte diğer sorunum arabayı benzinde kullanıp biraz zorlayınca fazla gaz verince içeri katalizör kokusu veriyor (şöyle ısınan elektrnik bi kart kokusu gibi bi koku ) sensör arızalı olduğu için araç zengin karışım yakması sebebiyle katalizör ısınıyormuş bakalım ilk fırsatta 1. sensörü değiştirip duruma bide öyle bakacam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

solgac dostum bende lpg yi opetten almayı bıraktım  shell e döndüm bakalım katkılı otogazdan mı yoksa değil mi. bu arada sensörü değişince sönerse haber verirsen sevinirim zira bende ona yöneleyim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

sorun malesef düzelmedi hocam hala lamba yanıyor ben söndürüyorum bakalım ikimizden biri bigün pes edecek :) yukardada yazmıştım meb başayar bana 1 oks. sensörü değişmesi lazım dedi ama garanti vermedi lpg de bi daha yanabilir dedi benim lamba ile birlikte diğer sorunum arabayı benzinde kullanıp biraz zorlayınca fazla gaz verince içeri katalizör kokusu veriyor (şöyle ısınan elektrnik bi kart kokusu gibi bi koku ) sensör arızalı olduğu için araç zengin karışım yakması sebebiyle katalizör ısınıyormuş bakalım ilk fırsatta 1. sensörü değiştirip duruma bide öyle bakacam

Bana sorun Gaz ayarındanmış gibi geliyor.

sensör fakır yada zengin karışım algılayınca doğal olarak uyarı veriyor. Lpg kit markanız nedir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

milano marka eski bi kit var muhtemelen uyumsuz çalılıyor ecu ile ama aynı arıza lambası benzindede yanıyor hatta şöyle bi durum var obd cihazı ile oksijen sensörü verilerini izleyince ortaya şöyle bi durum çıkıyor

lpg de

rolantide iken ve araç seyir halinde iken ama çok az gaz veriyorken 2 sensörde 0,9 voltta sabitleniyor ve bu arıza lambası hep bu durumlarda yanıyor. ama normal kullanımda 2 sensörde 0.4-0.6 volt aralıklarında seyrediyor dip gaz yapıncada yine 2 sensör 0,9 voltlara sabitleniyor

benzin de

rolantide iken 2 sensörde dalgalanıyor normal kullanımdada 0.4-0.6 volt aralıklarında dalgalanıyor dip gaz yapınca yüksek hızlara çıkınca iki sensörde 0,9 voltlarda sabitleniyor.

kafama takılan nokta şu normal şartlarda 2. sensörün 1 sensörle parelel hareketler sergilemesi yerine 1. sensörün dalgalanıp 2. sensörün sabit bi çizgiye yakın hareket sergilemesi gerekmiyormu ? araçta katalizör iptali yapılmamış herhangi bi tıkanma belirtiside yok yakıtı çekişi vs gayet iyi durumda ama sensörlere bakınca sanki araçta katalizör yokmuş gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arkadaşlar merhaba,

Benim aracımda da var bu sorun. 2005 model benim Mazda..LPG yok. P0420 arızası veriyor ve ışık yanıyor.

Merser'de oksijen sensörü, katalitik konvektör ve hatta manifold değişildi ama malesef ışık yanmaya devam ediyor. Ustalar 50 km yol yapıyor her servise gidip tamir olduğunda. Ben arabayı almaya gidiyorum 15-20 km sonra ışık tekrar yanıyor. Netten araştırdım okudum 70 km de tekrar yanıyormuş. Merser' deki Halil Usta'nın söylediği şu; öndeki sensör ile arkadaki sensör ün okuduğu değer arasında fark varmış ve ışığın yanma sebebi buymuş. Bu bir anlık bir arızaymış ve aracımda kalıcı bir arıza yokmuş.

Ben aracımı ışık yanar şekilde kullanıyorum,gidişinde ve  performansında bir sorun yok hatta 7000 dd yi bile geçiyor yokuş yukarı, yakıt değerimde 8.6 ile 8.7 arasında değişiyor.

Fakat huzursuzum ve çok titizim, aracıma da çok düşkünüm, hep tertemizdir, yetkili servis (Merser) bakımlıdır, İstanbul arabası olmasına rağmen bir nokta bile rötuş boyası bile yok çok şükür. Ve bu ışık yansın istemiyorum aracımda. Bu sorunu çözebilen arkadaşlar nasıl çözdünüz? Paylaşabilir misiniz lütfen?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

efe bey sizin durum çok daha kötü olmuş aracınızda lpg de yok katalizör sensörler manifold hepsini değiştirmişsiniz ve aynı arıza kodunu veriyor ben olsam o servisle birbirimize girmiştik :) açıkçası ustanızın son açıklaması pek tatmin edici olmamış. Aynı arıza kodundan bende muzdaribim ve ne yazıkki bi çözüm bulamadım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkili servis haricinde de arabamı ellettirmek istemiyorum ama yetkili serviste çözemedi henüz sorunu maalesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

siz zaten o arıza kodu ile ilgili değişebilecek herşeyi değiştirmişsiniz ve buna rağmen o arızayı veriyorsa daha ne yapılır bende merak ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba,

Benim aracımda da var bu sorun. 2005 model benim Mazda..LPG yok. P0420 arızası veriyor ve ışık yanıyor.

Merser'de oksijen sensörü, katalitik konvektör ve hatta manifold değişildi ama malesef ışık yanmaya devam ediyor. Ustalar 50 km yol yapıyor her servise gidip tamir olduğunda. Ben arabayı almaya gidiyorum 15-20 km sonra ışık tekrar yanıyor. Netten araştırdım okudum 70 km de tekrar yanıyormuş. Merser' deki Halil Usta'nın söylediği şu; öndeki sensör ile arkadaki sensör ün okuduğu değer arasında fark varmış ve ışığın yanma sebebi buymuş. Bu bir anlık bir arızaymış ve aracımda kalıcı bir arıza yokmuş.

Ben aracımı ışık yanar şekilde kullanıyorum,gidişinde ve  performansında bir sorun yok hatta 7000 dd yi bile geçiyor yokuş yukarı, yakıt değerimde 8.6 ile 8.7 arasında değişiyor.

Fakat huzursuzum ve çok titizim, aracıma da çok düşkünüm, hep tertemizdir, yetkili servis (Merser) bakımlıdır, İstanbul arabası olmasına rağmen bir nokta bile rötuş boyası bile yok çok şükür. Ve bu ışık yansın istemiyorum aracımda. Bu sorunu çözebilen arkadaşlar nasıl çözdünüz? Paylaşabilir misiniz lütfen?

Arıza kablolarında ezilme,aşınma,yıpranma olabilir,hiçbiri değilse ampulü sök gitsin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şu ucuz obd cihazları var ben onlardan aldım 20 tl ye lamba yandımı telefondan bağlanıp söndürüyorum hem farklı bi arıza kodu çıkarsada onu görebiliyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...