Jump to content

2010 + Mazda3 Kontağı Çevirince Motor Önünden Gelen Tiz Ses ( Gaz Kelebeği )

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar, bugün servise gittim ve sesin kaynağını bulduk.

Yeni araçlarda gaz kelebeği elektrikli olduğundan kontağı çevirince çalışmaya başladığından geliyormuş bu ses.

Sabah Cihan (stilock) bana mesaj attı bende de var diye ama ben yola çıkmıştım :D Neyse iyi de oldu bir çok işi hallettim.

Diğer araçları da kontrol ettik onlarda da var. Hatta Mazda CX-5 te bile mevcut bu durum ;) Panik yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hadi gözün aydın, bize de beyin jimnastiği yaptırmış oldun.....

Abi aklımızda soru işareti olarak kalacağına bilgi olarak kalsın daha iyi değil mi ? :D Ola ki birileri de benim gibi denk gelir, arar sebebini ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hazır boğaz kelebeğinden laf açılmışken araçta herhangi bir sorun yoksa da temizletmek gerekir mi? Mesela benim araç 133 binde ve boğaz kelebeği ile ilgili bir şikayetim olmadı hiç. Temizletmek icap eder mi? Yaz öncesi serviste periyodik bakımını yaptıracağım da ondan soruyorum. Konuya vâkıf arkadaşlardan görüş ve öneri bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Arkadaşlar kontağı cevirince gelen vın sesi heralde benzin pompasının sesiymiş sabahları farklı bir ses gelmeye başladı. Sanki çalışmakta zorlanıyormuş gibi. Vır gibi ses geliyo. Araba ısınınca yapmıyor. Neden olabilir acaba. Sizdede bu sorun varmı

( mazda 3 2010)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Konu Hort Olcak :)

soğuklar başladığından beri sabah eksi bir iki derece havada arabayı çalıştırmak için kontağı çevirince ince tiz bir ses başlıyor çalıştırınca da devam ediyor ve araba ısınana kadar gitmiyor ses.

sesi size nasıl tarif ediyim. hani direksiyonu çevirirken ince tiz bir ses gelir ya işte o sese benziyor!  gaz kelebeği denmiş müsait durumda sorulcak. Ama farklı fikirleri olan abiler varsa bilgilerini paylaşabilirler mi??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, yusufsinan26 :

Konu Hort Olcak :)

soğuklar başladığından beri sabah eksi bir iki derece havada arabayı çalıştırmak için kontağı çevirince ince tiz bir ses başlıyor çalıştırınca da devam ediyor ve araba ısınana kadar gitmiyor ses.

sesi size nasıl tarif ediyim. hani direksiyonu çevirirken ince tiz bir ses gelir ya işte o sese benziyor!  gaz kelebeği denmiş müsait durumda sorulcak. Ama farklı fikirleri olan abiler varsa bilgilerini paylaşabilirler mi??

Bu ses kabinin içinden geliyor olabilir Yusud. Kontak anahtarının hemen altında bir ızgara var. Termostat + fan var oradan gelip gelmediğini kontrol etmeni tavsiye ederim. Hatta bu konuda forumda konumuzda mevcut.. Bulunca bağlantısını mesajıma eklerim.

Bahsettiğim yerin videosu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Özellikle sabahları ve motor soğukken, kalkış anında yaşıyorum. Cidden sinir bozucu bir ses, kapı kıcırtısı gibi inceden inceden :-) Neyse kafayı taktım nedir diye arabadan indim. Bu sefer de sol çamurluğun içinden bir ses geldiğini fark ettim. Kabus gibi. Son durak filmi gibi. Biraz araştırdım. Far motoru arıza çıkaracağı zaman böyle ses çıkartırmış. Mazda yeni'yi aradım. İnternet yok size geri dönüş yaparız dediler. Dönen olmayıncı ADN Adnan ustayı aradım. Değişmesi lazım dedi. Elinde 2013 model den çıkma olduğunu öğrendim. 150 TL dedi. Akşam gelip alırım dedim. Parça bu,  umarım doğrudur. Yarın farların içini dışını temizleyen bir firma varmış 5. Sanayi sitesinde O işlemi yaptığında bunun da montajını yaptıracağım. Lazım olursa eğer firma : Far-Par  0530 650 44 65 not ofiste kaldı. Sanırım yetkilinin ismi Yusuf yanlış hatırlamıyorsam. Sonuçları paylaşırım. Sonra da sırada bozuk yollarda ön camın altından gelen sesi halletmek var. Ya bu sesler bitecek yada ben :-)

DSC_0056.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tip arızalar genellikle motor temiz görünsün diye sık sık basınçlı su ile motor yıkama olayından kaynaklanmakta, bunun sonucu olarakta motor içi mekanik ve elektronik donanımlarda sorunlar çıkartmaktadır. Bırakın motor tozlu ve kirli görünsün, yeterki sorunlu olmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı alalı 2 ay oldu. Doğal olarak evveliyatını bana anlatılan kadar biliyorum. İkimizin de biraz zamana ihtiyacı var. Bunlar küçük şeyler. Çok araç kullandım. İlk defa bu kadar keyif alıyorum. Bu keyif sanırım forumdan da kaynaklı. Düzeyli, hoşgörülü, donanımlı. Paylaşımlarından dolayı hepinize teşekkür etmek istiyorum. Renegade kesinlikle katılıyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18.11.2016 at 15:55, İlhan :

Bu ses kabinin içinden geliyor olabilir Yusud. Kontak anahtarının hemen altında bir ızgara var. Termostat + fan var oradan gelip gelmediğini kontrol etmeni tavsiye ederim. Hatta bu konuda forumda konumuzda mevcut.. Bulunca bağlantısını mesajıma eklerim.

Bahsettiğim yerin videosu

tamamdır ilhan abi ilk fırsatta bakıyım. teşekkürler

20 saat önce, Ufuk Değirmenci :

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Özellikle sabahları ve motor soğukken, kalkış anında yaşıyorum. Cidden sinir bozucu bir ses, kapı kıcırtısı gibi inceden inceden :-) Neyse kafayı taktım nedir diye arabadan indim. Bu sefer de sol çamurluğun içinden bir ses geldiğini fark ettim. Kabus gibi. Son durak filmi gibi. Biraz araştırdım. Far motoru arıza çıkaracağı zaman böyle ses çıkartırmış. Mazda yeni'yi aradım. İnternet yok size geri dönüş yaparız dediler. Dönen olmayıncı ADN Adnan ustayı aradım. Değişmesi lazım dedi. Elinde 2013 model den çıkma olduğunu öğrendim. 150 TL dedi. Akşam gelip alırım dedim. Parça bu,  umarım doğrudur. Yarın farların içini dışını temizleyen bir firma varmış 5. Sanayi sitesinde O işlemi yaptığında bunun da montajını yaptıracağım. Lazım olursa eğer firma : Far-Par  0530 650 44 65 not ofiste kaldı. Sanırım yetkilinin ismi Yusuf yanlış hatırlamıyorsam. Sonuçları paylaşırım. Sonra da sırada bozuk yollarda ön camın altından gelen sesi halletmek var. Ya bu sesler bitecek yada ben :-)

DSC_0056.JPG

ama abi araba sogukken gelıyo. yanı eger far ıle ılgılıyse soguk sıcak farketmez kı. yani dediğin konu aynıysa :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Far motoru değişti. Farlar iç dış temizlendi. Sesin birinden kurtuldum. Bu arada usta iyi iş çıkardı. İzmir ve civarındaki arkadaşlara tavsiye ederim. Dediğine göre İstanbul Maslak da bir de şubeleri varmış. 2 yıl olmuş açılalı. Bu arada ustanın ismi İsmail değil Murat'mış

DSC_0057.JPG

DSC_0058.JPG

DSC_0059.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 dakika önce, yusufsinan26 :

tamamdır ilhan abi ilk fırsatta bakıyım. teşekkürler

ama abi araba sogukken gelıyo. yanı eger far ıle ılgılıyse soguk sıcak farketmez kı. yani dediğin konu aynıysa :)

Ben daha şanslıyım. Benden iki tip ses geliyor. Far ile ilgili olanı hallettim. Şimdi üzerinde konuştuğumuz konu ile ilgilenmeye başlıyorum. Yani aynı konunun B şıkkı bu. A şıkkı henüz tamam değil :-)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Ufuk Değirmenci :

Ben daha şanslıyım. Benden iki tip ses geliyor. Far ile ilgili olanı hallettim. Şimdi üzerinde konuştuğumuz konu ile ilgilenmeye başlıyorum. Yani aynı konunun B şıkkı bu. A şıkkı henüz tamam değil :-)

onu da ilhan abinin dediği kısımdan kontrol edicez artık hayılısıyla

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...